Beetje hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 14:37:21
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ben druk bezig met het leren van PHP en loop tegen een probleempje aan wat ik op Google niet gauw terug kan vinden (gebeurd niet vaak :) ), waarschijnlijk omdat ik niet op de juiste termen zoek. Ik heb een register/login script met activatiemail nu werkend. Op het moment dat iemand
inlogd, wordt gecheckt of het klopt en een session aangemaakt, zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
}
        // bekijk of het formulier verzonden is en de gegevens juist zijn
    elseif ($HTTP_POST_VARS["submit"] && $HTTP_POST_VARS["login"] && $HTTP_POST_VARS["pass"])
    {
        // encrypt pass om te matchen met encrypte pass in de database
        $passwd = md5($HTTP_POST_VARS[pass]);
        
        // selecteer login/pass uit de database en match ze met ingevoerde gegevens
        $sql = "SELECT id FROM $table WHERE login = '$HTTP_POST_VARS[login]' AND pass = '$passwd' AND activeer IS NULL";
        $res = mysql_query($sql);
        
        // bekijk of de gegevens juist zijn
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {
            // registreer sessie (of cookie)
            $ingelogd = mysql_result($res, 0);
            session_register(ingelogd);
            // setcookie("ingelogd", "$ingelogd", time() + 1 * 86400);
            echo "<p style=\"font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; color: #000000;\">
            U bent succesvol ingelogd.</p>";

            echo "<p style=\"font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; color: #000000;\">
            Klik hier om <a href=\"home.php\">verder</a> te gaan.</p>";
                        
        }
        // zo niet, geef foutmelding
        else
        {


Dit script gaat nog verder, maar is niet zo van belang. Nu beveilig ik de pagina's zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    session_start();
    
$host="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name
$tbl_name="voorbeeld_gebruikers"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

  if (!$HTTP_SESSION_VARS["ingelogd"])
    {

        header("Location: login.php");
}


?>


Mijn vraag is: Ik wil op de homepage zeggen, welkom 'Naam'. Deze naam staat in dezelfde rij in de tabel als de account (bijv 64010722). Hoe roep ik deze aan? Ik wil
dus niet welkom 'Account', ik wil daadwerkelijk de naam die ze opgegeven bij het registeren.

Hopelijk (en ik twijfel er eigenlijk niet aan) weet iemand de oplossing! :)

Alvast Bedankt
Sander
Gewijzigd op 11/03/2011 15:24:09 door Sander Vanier
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:11:15
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 14:41:44
Quote Anchor link
Je code is brak en nu al verouderd. Zoek maar is naar superglobals. Kan je even de link geven naar je script? Ik ga je even een onveiligheid bewijzen. Eens ik je dat kan tonen zal ik je laten zien wat er beter kan. Ik wil je eerst even laten verschieten, zodanig dat je de fout nooit meer zal maken :-).
Gewijzigd op 11/03/2011 14:44:34 door Write Down
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 14:50:15
Quote Anchor link
Staat op de schoolserver waar niet iedereen zomaar bij kan, maar ik hoor natuurlijk graag van je waar een groot gevaar schuilt. Ik weet dat er enige verouderde code inzit, maar ik het het script hiervandaan en de maker heeft het waarschijnlijk wat ouder geschreven. Ik heb het enkel aangepast naar mijn eigen situatie, wat dingen toegevoegd en wat dingen verwijderd ;)
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 14:54:21
Quote Anchor link
Vul als wachtwoord een keertje 'OR1=1 in en geef alle resultaten weer. Wat zien we: alle users worden getoond!

Of nog leuker, vul is in '; DROP TABLE '$table' (of DROP TABLE users) Boem, te tabel is verwijderd ;-)

mysql_real_escape, google. Verder google ook is superglobals, pas je script aan. Dan pas is het interessant om je verder te helpen met je eigenlijke vraag.




Toevoeging op 11/03/2011 14:55:49:

PHP Beginnershandleiding
SQL Beginnershandleiding
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 15:12:22
Quote Anchor link
Write Down op 11/03/2011 14:54:21:
Vul als wachtwoord een keertje 'OR1=1 in en geef alle resultaten weer. ...


Je vergist je.
het paswoord wordt door md5() gehaald. md5() geeft een resultaat weer dat 100% injection veilig is.


Dit gezegd zijnde ... er is inderdaad veel werk aan. Verouderde technologie, foute logica (bv. controleren op de post van de submit knop)...
Gewijzigd op 11/03/2011 15:15:06 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

11/03/2011 15:16:38
Quote Anchor link
Je code zit inderdaad vol fouten en lekken:
- Je moet altijd goede foutafhandeling gebruiken op de mysql_* functies.
- Kijken of een formulier gepost is doe je zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  # Verzonden
}
?>

- Gebruik superglobals. Voor fomulieren is dat $_POST en voor sessies is dat $_SESSION
- Voeg een salt toe aan het wachtwoord.
- Variabelen moeten buiten de quotes

En haal even je gebruikersnaam + wachtwoord weg. Dit staat nu al een tijdje op internet en dus ook in de cache van google, verander dit dus.
Gewijzigd op 11/03/2011 15:16:52 door Wouter J
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 15:22:15
Quote Anchor link
Injection is dus niet meer aan de orde, wat betreft de superglobals, deze kunnen inderdaad wel vervangen worden. Salt toevoegen aan ww? Doet dit niet hetzelfde als md5? Toevallig iemand ook het antwoord op mijn originele vraag? :$

Sander
Gewijzigd op 11/03/2011 15:27:30 door Sander Vanier
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 15:34:21
Quote Anchor link
Sander Vanier op 11/03/2011 15:22:15:
Injection is dus niet meer aan de orde, wat betreft de superglobals...


Wow, niet te vlug he.

Wat ik zeg, is dat $passwd beveiligd is tegen injectieon omdat je de string door md5() hebt gehaald.

Met superglobals moet je juist heel erg opletten. Altijd!

Wat je initiële vraag is ...
We gaan je niet de weg wijzen door een doodlopende straat.
Smijt dat allemaal weg en begin opnieuw. Begin ook onmiddellijk met php5
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 15:43:19
Quote Anchor link
Wat is de meerwaarde van de Superglobals dan? Deze code is onder andere tot stand gekomen in de klas en ik verwacht niet dat dit script ooit in gebruik zal worden genomen. Er zitten al een hoop
uurtjes in alle code die berust op wat ik hier gepost heb en dit alles veranderen zie ik niet zitten. Mochten jullie geen antwoord willen geven op mijn vraag, dan wil ik jullie in ieder geval bedanken voor de hulp tot zover en zal ik mijn vraag ergens anders neer moeten gaan zetten. Misschien dan zonder de initiële code ;)

Sander
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 16:07:07
Quote Anchor link
Kijk even naar een algemeen geraamte, wanneer je met de verwerking van posts werkt.

Je zal bijna altijd zo-iets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
session_start();

$host="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {  // nooit controleren op de waarde van de submit knop, maar op de request method zelf
    // verwerking post gegevens uit formulier

    $sql = "
        SELECT id
        FROM my_table
        WHERE
            login = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['login']) ."'
            AND pass = '"
. md5($_POST['paswoord']) ."'
            AND activeer IS NULL
    "
;
    // ... enzovoort
    
    // Nu is de $_POST nog actief.  Om die actieve $_POST weg te halen, gaan we redirecten naar de pagina waarop we ons bevinden.
    //

  header('location: index.php') ;    
}

else {
    // toon hier je formulier
    // Merk op: pas vanaf hier mag je beginnen HTML naar de gebruiker te sturen.
    // Er mag niets van HTML worden verstuurd boven (in de code) de functie header(...)

    echo '
    <form method="post" action="">
        <input .../>
        <input type="submit" value="OK"/>
    </form>'
;
}
?>


session_register() heb je niet nodig.
Je kan direct iets doen zoals:

$_SESSION['ingelogd'] = 1;

Zoals je nu bezig bent, zal je nooit ergens geraken. Hoe vlugger je dat beseft, hoe minder je zal moeten beginnen prutsen.

Iedereen van ons heeft al code weggesmeten waar uren werk in is gekropen. Als je dat niet ziet zitten ... Tja, je ziet maar
Gewijzigd op 11/03/2011 16:15:07 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.