Beoordeel verandering script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond ---

Raymond ---

01/05/2006 17:41:00
Quote Anchor link
Ik had vanmorgen eens script geplaatst, toen zeiden Bas, en PHPerik wat zij zelf beter vonden. Dat heb ik gemaakt, alleen toen was het script verwijderd (ik begrijp het wel ;) ). Maar ik was toch wel benieuwd naar wat jullie van de verandering vinden (dan leer ik ook weer wat) dus hiet scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
<?php

//Als eerst willen we weten hoe beerd je de optie menutje wil
$breed = "200";

//de vragen
$vraag0 = "Wat is de hoofdstad van Noord-Holland?";
$vraag1 = "Middelburg is de hoofdstad van...";
$vraag2 = "In welk land ligt New York?";
$vraag3 = "Wat is de hoofdstad van Frankrijk?";
$vraag4 = "In welk werelddeel ligt Egypte?";
$vraag5 = "Hoe heet het eiland te noorden van Noord-Holland?";
$vraag6 = "De hoofdstad avn Utrecht is";
$vraag7 = "Itali&#235; ligt aan de ... zee!";
$vraag8 = "De alpen liggen in dit werelddeel...";
$vraag9 = "De Waddenzee ligt tussen de Waddeneilanden en de provincie ... in!";

//de antwoord mogelijkheden, optie0 zijn de drie mogelijkheden voor vraag0 enz.
$optie0 = array("Den Haag", "Haarlem", "Amsterdam");
$optie1 = array("Zeeland", "Utrecht", "Limburg");
$optie2 = array("Verenigde Staten", "Amerika", "Canada");
$optie3 = array("Bern", "Lyon", "Parijs");
$optie4 = array("Azi&#235;", "Afrika", "Europa");
$optie5 = array("Ameland", "Texel", "Schiermonnikoog");
$optie6 = array("Zwolle", "Maastricht", "Utrecht");
$optie7 = array("Middellandse zee", "Noordzee", "Atlantische Oceaan");
$optie8 = array("Azi&#235", "Europa", "Afrika");
$optie9 = array("Noord-Brabant", "Friesland", "Overijsel");

//Vul hier de correcte antwoorden in van vraag 0 t/m 9
$antwoord = array("Haarlem", "Zeeland", "Verenigde Staten", "Parijs", "Afrika", "Texel", "Utrecht", "Middellandse zee", "Europa", "Friesland");

//Hier de tekst die je te zien krijgt als het goed is, daarna voor wat fout is
$goed = "<P>Goed zo, je hebt alle vragen goed beatwoord!</P>";
$fout = "<p>Je hebt ergens een foutje gemaakt!<br><br><a href=provincie.php><< Ga terug en probeer het opnieuw!</a></p>";


//Hierna hoef je niks meer te wijzigen, tenzij je weet wat je doet ;)
$count = 0;

echo '
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>Vragenlijst</TITLE>
    <BODY>'
;

if(isset($_POST['submit'])) { //Kijken of er is gepost
    if($antwoord[0] == $_POST['vraag0']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 1 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[1] == $_POST['vraag1']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 2 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[2] == $_POST['vraag2']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 3 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[3] == $_POST['vraag3']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 4 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[4] == $_POST['vraag4']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 5 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[5] == $_POST['vraag5']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 6 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[6] == $_POST['vraag6']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 7 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[7] == $_POST['vraag7']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 8 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[8] == $_POST['vraag8']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 9 heb je fout!<br />'; }
    
    if($antwoord[9] == $_POST['vraag9']) {
        $count++;
    }
else{ echo 'Vraag 10 heb je fout!<br />'; }
        
    if($count == 10) {
        echo 'Gefeliciteerd! Je hebt alle vargen goed betanwoord, dat zijn in totaal '.$count.' vragen';
    }
else{ echo '<br />Helaas, niet alles was goed. Je heb '.$count.' vragen goed beantwoord.'; }
        
}
else{ //formulier niet ingevuld? opnieuws laten zien
    echo '
        <form method="post" action="provincie.php">
            <table STYLE="font: 0.6em verdana;">
                <tr>
                    <td><label for="vraag0">'
.$vraag0.'</label></td><td><select id="vraag0" name="vraag0" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie0[0].'</option><option>'.$optie0[1].'</option><option>'.$optie0[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag1">'
.$vraag1.'</label></td><td><select id="vraag1" name="vraag1" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie1[0].'</option><option>'.$optie1[1].'</option><option>'.$optie1[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag2">'
.$vraag2.'</label></td><td><select id="vraag2" name="vraag2" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie2[0].'</option><option>'.$optie2[1].'</option><option>'.$optie2[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag3">'
.$vraag3.'</label></td><td><select id="vraag3" name="vraag3" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie3[0].'</option><option>'.$optie3[1].'</option><option>'.$optie3[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag4">'
.$vraag4.'</label></td><td><select id="vraag4" name="vraag4" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie4[0].'</option><option>'.$optie4[1].'</option><option>'.$optie4[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag5">'
.$vraag5.'</label></td><td><select id="vraag5" name="vraag5" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie5[0].'</option><option>'.$optie5[1].'</option><option>'.$optie5[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag6">'
.$vraag6.'</label></td><td><select id="vraag6" name="vraag6" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie6[0].'</option><option>'.$optie6[1].'</option><option>'.$optie6[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag7">'
.$vraag7.'</label></td><td><select id="vraag7" name="vraag7" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie7[0].'</option><option>'.$optie7[1].'</option><option>'.$optie7[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag8">'
.$vraag8.'</label></td><td><select id="vraag8" name="vraag8" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie8[0].'</option><option>'.$optie8[1].'</option><option>'.$optie8[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><label for="vraag9">'
.$vraag9.'</label></td><td><select id="vraag9" name="vraag9" STYLE="width: '.$breed.'px;"><option>'.$optie9[0].'</option><option>'.$optie9[1].'</option><option>'.$optie9[2].'</option></select></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Nakijken" /></td>
                </tr>
            </table>
        </form>'
;
}

echo '
    </BODY>
    </HTML>'
;
?>


P.S. Bas, wat jij zij over dat het ook in alleen HTML kan begrijp ik niet, ik dacht altijd dat het inderdaad wel met JS kan maar Alleen HTML? Leg uit (hopelijk leer ik dan alweer wat :P)

Zo ziet hij er uit:
De vragenlijst zelf
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond ---
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 08:16:33
 
Raymond ---

Raymond ---

01/05/2006 18:47:00
Quote Anchor link
Niemand reactie? Titel klopt niet helemaal :(

Ik wil ewoon weten wat hier beter aan kan, wat je er van vindt, ik vind het namelijk iet nodig om het bij de scripts te plaatsen. Maar wil wel graag jullieening weten, hopelijk leer ik dan wat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond ---
 
PHP erik

PHP erik

01/05/2006 19:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

//Als eerst willen we weten hoe beerd je de optie menutje wil
$breed = "200";

//de vragen
$vraag[] = "Wat is de hoofdstad van Noord-Holland?";
$vraag[] = "Middelburg is de hoofdstad van...";
$vraag[] = "In welk land ligt New York?";
$vraag[] = "Wat is de hoofdstad van Frankrijk?";
$vraag[] = "In welk werelddeel ligt Egypte?";
$vraag[] = "Hoe heet het eiland te noorden van Noord-Holland?";
$vraag[] = "De hoofdstad avn Utrecht is";
$vraag[] = "Itali&#235; ligt aan de ... zee!";
$vraag[] = "De alpen liggen in dit werelddeel...";
$vraag[] = "De Waddenzee ligt tussen de Waddeneilanden en de provincie ... in!";

//de antwoord mogelijkheden, optie0 zijn de drie mogelijkheden voor vraag0 enz.
$optie[] = array("Den Haag", "Haarlem", "Amsterdam");
$optie[]  = array("Zeeland", "Utrecht", "Limburg");
$optie[] = array("Verenigde Staten", "Amerika", "Canada");
$optie[] = array("Bern", "Lyon", "Parijs");
$optie[] = array("Azi&#235;", "Afrika", "Europa");
$optie[] = array("Ameland", "Texel", "Schiermonnikoog");
$optie[] = array("Zwolle", "Maastricht", "Utrecht");
$optie[] = array("Middellandse zee", "Noordzee", "Atlantische Oceaan");
$optie[] = array("Azi&#235", "Europa", "Afrika");
$optie[] = array("Noord-Brabant", "Friesland", "Overijsel");

foreach ($vraag as $key => $value) {
  if ($value == $_POST[$key]) {
    // goed
  }
}


?>


Deze klopt natuurlijk nog niet, maar dat is het idee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.