Bereken tijden xx geleden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Allard Keij

Allard Keij

02/03/2016 09:10:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik wil graag een scriptje maken die uitrekend hoeveel tijdsverschil er tussen twee tijden zit.

Nu heb ik dit al wel voor elkaar gekregen maar ik weet niet zeker hoe ik het aan kan geven als:

Binnen 24 uur 14 minuten geleden, 6 uur geleden, 18 uur geleden
Na 24 uur binnen dezelfde maand 1 dag geleden, 6 dagen geleden, 18 dagen geleden

Ik heb namelijk een datetime in de database staan ( YYYY-m-d i:s ) en ik wil door middel van de huidige servertime berekenen hoe lang geleden de post is geplaatst. Dan alleen niet in tijd maar in text en met bepaalde factoren zoals ik heb vermeld in het lijstje hierboven.

Ik gebruik momenteel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        $getDate = $row["postdate"];
    
    $postdate = new DateTime($getDate);
        
    $showDate1 = $postdate->format("m/d");
    $showDate2 = $postdate->format("H:i");
    
    $showDate = "$showDate1 $showDate2";


Op deze manier kan ik in ieder geval laten zien welke datum en welke tijd de post is geplaatst maar ik wil dus niet zien 03/02 09:02 maar in text hoe lang het geleden is.

Ik heb dit al wel voor elkaar gekregen met diff() maar ook hiermee krijg ik bijvoorbeeld alleen voor elkaar om het aantal uur verschil te laten zien en heb ik ook geen idee hoe ik dit om zet in text ( 2 uur geleden, 2 dagen geleden enz ).

Wat dus het idee zou moeten zijn:

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-02-15 17:06
Resultaat: 2 uur geleden

Postdate: 2016-02-16 15:00:00
Huidige datum 2016-02-19 17:06
Resultaat: 3 dagen geleden

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-03-15 17:06
Resultaat: 1 maand geleden

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-03-15 17:06
Resultaat: Langer dan een maand ga ik gewoon weer de datum gebruiken ipv hoe lang geleden

Waar ik stuk look is het hele datum gebeuren. Ik zou wel het verschil tussen de uren uit kunnen rekenen en laten zien zoals bijv "2 uur geleden" maar het probleem zit hem in het feit dat de dagen, maanden en jaren gewoon doorlopen. Dus de 2 uur geleden zou op mijn manier morgen om dezelfde tijd nog altijd 2 uur geleden zijn terwijl er wel een dag bij is gekomen.

Alvast erg bedankt!
Gewijzigd op 02/03/2016 09:12:42 door Allard Keij
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:12:37
 
Randy vsf

Randy vsf

02/03/2016 09:17:13
Quote Anchor link
Kijk eens naar Datetime::diff

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$date1
= new DateTime("2015-03-24 11:30");
$date2 = new DateTime("2015-06-26 16:45");
$interval = $date1->diff($date2);

$years = $interval->y;
$months = $interval->m;
$days= $interval->d;
$hours = $interval->h;
$minutes = $interval->i;
$seconds = $interval->s;

?>
Gewijzigd op 02/03/2016 09:34:22 door Randy vsf
 
Allard Keij

Allard Keij

02/03/2016 09:44:27
Quote Anchor link
Thanks! Ik had inderdaad al wat opgezocht over date->diff maar dat laatste stuk is me helemaal ontgaan ($interval->y etc).

Ik ga dalijk weer eens verder knutselen en kijken wat ik er van kan maken.

Erg bedankt!

Toevoeging op 02/03/2016 11:42:40:

Ik ben er mee aan de slag gegaan en heb het voor elkaar gekregen! Thanks!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

    $getDate
= $row["postdate"];
    $currentdate = date('Y-m-d H:i:s');
    
    $postdate = new DateTime($getDate);
    $serverdate = new DateTime($currentdate);
    $showDate = $postdate->diff($serverdate);
    
    
    $minutes = $showDate->i;
    $hours = $showDate->h;
    $days = $showDate->d;
    $months = $showDate->m;
    $years = $showDate->Y;
    
    $longDate1 = $postdate->format("m/d");
    $longDate2 = $postdate->format("H:i");
    
    $showLongDate = "$longDate1 $longDate2";
    
    if($minutes == 0 || $minutes == 1 && $hours == 0 && $days == 0 && $months == 0){
        $textdate = "JUST NOW";
    }

    if($minutes >= 2 && $hours == 0 && $days == 0 && $months == 0){
        $textdate = "$minutes MINUTES AGO";
    }

    if($hours == 1 && $days == 0 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$hours HOUR AGO";
    }

    if($hours >= 2 && $days == 0 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$hours HOURS AGO";
    }

    if($days == 1 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "YESTERDAY";
    }

    if($days > 1 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$days DAYS AGO";
    }

    if($months >= 1){
        $textdate = "$showLongDate";
    }

?>
Gewijzigd op 02/03/2016 11:43:38 door Allard Keij
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.