Beschermen tegen injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Rob -

- Rob -

04/12/2016 16:29:31
Quote Anchor link
Hallo!

Kunnen jullie mij helpen mijn login systeem zo veilig mogelijk te maken? Hieronder staan mijn codes voor het login script. Alvast bedankt!

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start(); // Start de session \\

// IMPORTEER ALLE BESTANDEN \\

REQUIRE_ONCE 'paneel/include/config.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/functions.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/login_script.php';

// ACTIVEER DE FUNCTIE 'LOGGED_IN' \\
if(logged_in()) {
    header('Location: /dashboard'); // Hier wordt je doorgelinkt naar '/dashboard' als je bent ingelogd \\
    die(); // Als je bent ingelogd, volgt de volgende code niet \\
}
// ONDERHOUD INSTELLINGEN \\
$currentLocation = "index"; // PAS DE LOCATIE NIET AAN \\
include 'lib/classes/site.status.php';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script>
            <?php echo $disable_form;?>
        </script>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <meta name="viewport" content="width=1,initial-scale=1,user-scalable=1" />
        <title>
            Inloggen - <?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?>
        </title>
        <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="<?php echo $_CONFIG['bedrijf_logo']; ?>" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/css/index.css" />
        <link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:100italic,100,300italic,300,400italic,400,700italic,700,900italic,900" rel="stylesheet" type="text/css">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/bootstrap/css/bootstrap.min.css" />
    </head>
    <body>
        <section class="container">
            <section class="login-form">
            
            <section>
                <p style="margin-bottom: -7px; margin-top: -15px; color: black; font-size: 18pt; font-weight: bold;"><?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?></p>
            </section>
            <div class="panel panel-default">
                <div class="panel-body">
                    <form method="post" id="disable" action="" role="login">
                        <div class="form-group">
                            <p style="text-align: center;">Inloggen, geen account? <a class="disable" href='/registreer'>Maak er n!</a></p>
                            <p style="text-align: center; color: red;"><?php echo $error; ?></p>
                            <label>Gebruikersnaam</label>
                            <input autofocus title="Maximaal 50 tekens." type="text" name="gebruikersnaam" maxlength="50" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <div class="form-group">
                            <label>Wachtwoord</label>
                            <input title="Maximaal 100 tekens." type="password" name="wachtwoord" maxlength="100" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <input type="checkbox" name="onthoud" value="1" /> Onthoud mijn gegevens.
                        <button type="submit" name="inloggen" class="btn btn-primary btn-block">Inloggen</button>
                    </form>
                </div>
                <div class="panel-footer">
                    <a href="#">Wachtwoord vergeten?</a>
                </div>
            </div>
            <section>
                <a href="<?php $_SERVER["REQUEST_URI"]; ?>">Copyright &copy; <?php echo date("Y"); echo ' <b>'; echo $_CONFIG['bedrijf']; echo '</b>'; ?></a>
            </section>
            
            </section>
        </section>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
        <script src="paneel/style/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>
    </body>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
error_reporting(0);
// DE DATABASE INFORMATIE \\
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
$con = new mysqli($setting['db_host'], $setting['db_user'], $setting['db_pass'], $setting['db_name']);

// CONTROLEER DE VERBINDING \\
if ($con->connect_error) {
    die('<title>Niet gelukt om te verbinden met MySQL</title>Verbinings fout (' . $con->connect_errno . ') ' . $con->connect_error); // DE ERROR ALS ER EEN FOUT IN DE VERBINDING IS \\
}

// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];

// CONFIG INSTELLINGEN \\
$result = $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array(); // SELECTEER ALLES VAN INSTELLINGEN \\
$_CONFIG['bedrijf'] = ucfirst($result['bedrijf']); // SELECTEER DE BEDRIJFSNAAM \\
$_CONFIG['bedrijf_logo'] = $result['bedrijf_logo']; // SELECTEER HET BEDRIJFS LOGO \\
?>


login_script.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(isset($_POST['inloggen'])){
    // DEFINITEER $GEBRUIKERSNAAM EN $WACHTWOORD \\
    $gebruikersnaam   = $_POST['gebruikersnaam'];
    $wachtwoord       = $_POST['wachtwoord'];
    
    // BESCHERM DE GEGEVENS \\
    $gebruikersnaam   = $con->real_escape_string($gebruikersnaam);
    $wachtwoord       = md5($wachtwoord);
    
    // LOGIN SCRIPT \\
    $result = $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array(); // SELECTEER ALLE DATA VAN DE GEBRUIKERSNAAM \\
    if (( $gebruikersnaam ) == ( $result['gebruikersnaam'] )){
        if (( $wachtwoord ) == ( $result['wachtwoord'] )){
            $id = $con->query("SELECT `id` FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
            $_SESSION['id'] = $id['id'];
            header('Location: /dashboard');
        }

        else{
            $error = "Er is een fout wachtwoord ingevoerd voor de gebruiker '$gebruikersnaam'.";
            header('Refresh: 2; Url=/');
        }
    }

    else{
        $error = "De gebruiker '$gebruikersnaam' kan niet worden gevonden.";
        header('Refresh: 2; Url=/');
    }
}

?>


functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function logged_in(){
    if(!empty($_SESSION['id'])){
        return true;
    }

    else{
        return false;
    }
}

function
logout(){
    session_unset();
    header('Location: /');
}

?>


site_status.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<?php    
$result
= $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array();

$maintenanceMode      = $result['status'];
$maintananceGlobal    = $result['status2'];
$maintenanceLocations = $result['status3'];
$maintenanceMessage   = "<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<title>Onderhoud Modus</title>
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js'></script>

<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {    

        var id = '#dialog';
    
        //Get the screen height and width
        var maskHeight = $(document).height();
        var maskWidth = $(window).width();
    
        //Set heigth and width to mask to fill up the whole screen
        $('#mask').css({'width':maskWidth,'height':maskHeight});
        
        //transition effect        
        $('#mask').fadeIn(1000);    
        $('#mask').fadeTo('slow',0.8);    

    
        //transition effect
        $(id).fadeIn(2000);         
        
        var fields = document.getElementById('disable').getElementsByTagName('*');
for(var i = 0; i < fields.length; i++)
{
    fields[i].disabled = true;
}
});
</script>

<style type='text/css'>
body {
font-family:verdana;
font-size:15px;
}
#overlay {
  position: fixed;
  height: 100%;
  width: 100%;
  z-index: 1000000;
  background: url('link/to/semitransparent.png');
}

a {color:#333; text-decoration:none}
a:hover {color:#ccc; text-decoration:none}

#mask {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  z-index:9000;
  background-color:#000;
  display:none;
}  
#boxes .window {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  width:340px;
  height:200px;
  display:none;
  z-index:9999;
  padding:20px;
}
#boxes #dialog {
    width: 350px;
    height: 200px;
  background-color: white;
    position: absolute !important;
    top:0 !important;
    bottom: 0 !important;
    left: 0 !important;
    right: 0 !important;
    margin: auto !important;
}
</style>
</head><body>

<div id='boxes'>
<div style='top: 199.5px; left: 551.5px; display: none;' id='dialog' class='window'>
<b style='font-size: 15pt;'><center>Onderhoud</center></b>Momenteel is het paneel in onderhoud, hierom is gebruik maken van het paneel niet mogelijk. Deze onderhoud is waarschijnlijk snel voorbij. <br><br><b>- Het Beheer</b>
</div>
<div style='width: 1478px; height: 602px; display: none; opacity: 0.8;' id='mask'></div>
</div>
</body>
</html>
"
;

if (($maintenanceMode) == "onderhoud")
{

    if (($maintananceGlobal) == "niet_overal")
    {

        if (($currentLocation) == ($maintenanceLocations))
        {

            echo $maintenanceMessage;
        }
    }

    else
    {
        echo $maintenanceMessage;
    }
}

?>


Bedankt voor jullie reacties voor het veilig te maken! PS: ik gebruik md5 omdat ik het fijn vind om te gebruiken en password_hash() werkt op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 04/12/2016 16:30:01 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 10:10:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 17:27:35
Quote Anchor link
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!
Gewijzigd op 04/12/2016 17:41:03 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:02:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 17:27:35:
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!


Waar zet ik hem buiten mijn webroot? een ander domein of??
Quote:
- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

Dankzij jouw script kan ik het nu via .ini laten lopen :D Zodat er geen MySQL-server nodig is. Heb je toevallig nog een link liggen naar een goede manier voor brute-force tegen te gaan? Zodat ik er meer uit kan leren en toepassen :D
Gewijzigd op 04/12/2016 18:11:53 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:11:37
Quote Anchor link
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:12:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:11:37:
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.


Ik heb hem op localhost voor nu, maar dus op webserver buiten /private_html en hoe moet ik hem dan pakken? met ../?
Gewijzigd op 04/12/2016 18:16:52 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:15:30
Quote Anchor link
Is /private_html niet de beste plek? Als die map hoger staat dan /public_html dan is hij prive.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:17:43 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:17:43
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:15:30:
Is /private_html niet de beste plek?

Hoe bedoel je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:19:10
Quote Anchor link
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:21:45
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:19:10:
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.


Even kijken, maar hoe include ik dat dan bij alles? Want bij de config.php include ik hem maar in een volgende map include die m niet meer

Toevoeging op 04/12/2016 18:23:24:

En bij /private_html kan j hem nog steeds lezen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:27:28
Quote Anchor link
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:27:55 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:30:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:27:28:
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.

private_html staat op webserver door SSL, maar hoe bedoel je precies? [qoute]Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.[/quote]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:34:59
Quote Anchor link
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 19:56:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:34:59:
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.


Maar alles staat in die private_html, alle bestanden. Hoe kan ik dan vanuit /private_html naar /public_html/data gaan? Ook kan ik geen link/variable zetten in e volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
 dus ik kan niet
$setting = parse_ini_file('http://DOMEIN.NL/BESTAND.php'); doen of
$url = "http://DOMEIN.NL/BESTAND.php" $setting = parse_ini_file($url);



Toevoeging op 04/12/2016 20:56:48:

Afbeelding Als je meer dan 3 keer fout hebt ingelogd. :D Na 10 minuten hoef je geen reCAPTCHA meer in te vullen.
Nu alleen nog maken dat als je succesvol bent ingelogd, dat als je uitlogd in die 10 minuten, je geen reCAPTCHA meer hoeft intevullen. Dus bruteforce kan niet meer
Gewijzigd op 04/12/2016 21:04:38 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:12:20
Quote Anchor link
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 22:15:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:12:20:
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.


Niet bij elke inlog, als je inlogd, of de capatcha goed invult krijg je hem niet meer. Tenzij je weer 3 foute inlog pogingen doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:45:57
Quote Anchor link
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 23:00:01
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?
Gewijzigd op 04/12/2016 23:00:57 door - Rob -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/12/2016 23:25:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
?>


Dit geeft foutmeldingen wanneer er iets met de tabel leden niet in de haak is. De volgorde wat je hier doet:
a) $con->query()
b) op datgene dat je van query() terugkrijgt de method fetch_array() aanroepen.

Maar wat nu als query() een FALSE terug geeft omdat je query mislukt is? FALSE->fetch_array() gaat niet werken he.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'");
    if(FALSE === $result) {
        // de query is mislukt.
        echo 'Er gaat iets mis!';
        exit;
    }


    // de query is geslaagd dus we gaan weer een stapje verder
    $row = $result->fetch_assoc();
    if(NULL === $row) {
        // de query is geslaagd maar er zijn geen rijen gevonden die aan de query voldeden.
        echo 'Login failed';
        exit;
    }

?>


Verder zou een stukje CSRF bescherming in een login formulier ook niet misstaan.

MD5 Mag je gewoon niet meer gebruiken voor user passwords.

Geef geen helpende informatie weg bij een login formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
De gebruiker Frank kan niet worden gevonden.

Mooi dan ga ik verder met de volgende naam. (Rainbow table)

ini en config files buiten je webroot houden

Andere think-overs:
- Gebruik TLS encryptie voor je website
- Eis een minimale wachtwoord sterkte van je gebruikers (bijv. minimale lengte 8, Minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 ander leesteken)
- Twee weg identificatie
- Waarom gebruikersnamen? kan je niet met mailadressen werken?
- Moet een email en/of gebruikersnaam uniek zijn in de tabel users?
- beveilig je FTP, dashboard en Mysql server ook met een sterk wachtwoord.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];
?>

Waaaaaaat? Waarom settings in een superglobal zetten ??? wat is hier het nut van?

Muggenziften:
- inline css :-(
- fetch_array() gebruikt twee keer zoveel resources dan fetch_assoc()
Gewijzigd op 04/12/2016 23:43:36 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 23:30:17
Quote Anchor link
Rob Chesture op 04/12/2016 23:00:01:
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?

Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Maar de genoemde Two Factor authentication als extraatje is ook te te waarderen voor gebruikers. Vooral als het account voor belangrijke (zoals bedrijfsgevoelige) informatie gebruikt wordt. Net zo iets als de RaboScanner of de ABN reader.
Gewijzigd op 04/12/2016 23:38:16 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2016 09:55:29
Quote Anchor link
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.
 
- Rob -

- Rob -

05/12/2016 14:40:22
Quote Anchor link
Ivo P op 05/12/2016 09:55:29:
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.

Daar check ik of de gebruiker ingelogd is. als dat niet zo is wordt hij/zij teruggestuurd.



Toevoeging op 05/12/2016 15:24:46:

Quote:
Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Is niet al te handig, hiermee wordt elke keer als je page reload de query uitgevoerd. Dus als ze dan ook nog page_reload in brute_force zetten, kan de server nog steeds overbelast worden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.