Beschermen tegen injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Rob -

- Rob -

04/12/2016 16:29:31
Quote Anchor link
Hallo!

Kunnen jullie mij helpen mijn login systeem zo veilig mogelijk te maken? Hieronder staan mijn codes voor het login script. Alvast bedankt!

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start(); // Start de session \\

// IMPORTEER ALLE BESTANDEN \\

REQUIRE_ONCE 'paneel/include/config.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/functions.php';
REQUIRE_ONCE 'paneel/include/login_script.php';

// ACTIVEER DE FUNCTIE 'LOGGED_IN' \\
if(logged_in()) {
    header('Location: /dashboard'); // Hier wordt je doorgelinkt naar '/dashboard' als je bent ingelogd \\
    die(); // Als je bent ingelogd, volgt de volgende code niet \\
}
// ONDERHOUD INSTELLINGEN \\
$currentLocation = "index"; // PAS DE LOCATIE NIET AAN \\
include 'lib/classes/site.status.php';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <script>
            <?php echo $disable_form;?>
        </script>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <meta name="viewport" content="width=1,initial-scale=1,user-scalable=1" />
        <title>
            Inloggen - <?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?>
        </title>
        <link rel="shortcut icon" type="image/gif" href="<?php echo $_CONFIG['bedrijf_logo']; ?>" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/css/index.css" />
        <link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:100italic,100,300italic,300,400italic,400,700italic,700,900italic,900" rel="stylesheet" type="text/css">
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="paneel/style/bootstrap/css/bootstrap.min.css" />
    </head>
    <body>
        <section class="container">
            <section class="login-form">
            
            <section>
                <p style="margin-bottom: -7px; margin-top: -15px; color: black; font-size: 18pt; font-weight: bold;"><?php echo $_CONFIG['bedrijf']; ?></p>
            </section>
            <div class="panel panel-default">
                <div class="panel-body">
                    <form method="post" id="disable" action="" role="login">
                        <div class="form-group">
                            <p style="text-align: center;">Inloggen, geen account? <a class="disable" href='/registreer'>Maak er n!</a></p>
                            <p style="text-align: center; color: red;"><?php echo $error; ?></p>
                            <label>Gebruikersnaam</label>
                            <input autofocus title="Maximaal 50 tekens." type="text" name="gebruikersnaam" maxlength="50" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <div class="form-group">
                            <label>Wachtwoord</label>
                            <input title="Maximaal 100 tekens." type="password" name="wachtwoord" maxlength="100" required class="form-control" />
                        </div>
                        
                        <input type="checkbox" name="onthoud" value="1" /> Onthoud mijn gegevens.
                        <button type="submit" name="inloggen" class="btn btn-primary btn-block">Inloggen</button>
                    </form>
                </div>
                <div class="panel-footer">
                    <a href="#">Wachtwoord vergeten?</a>
                </div>
            </div>
            <section>
                <a href="<?php $_SERVER["REQUEST_URI"]; ?>">Copyright &copy; <?php echo date("Y"); echo ' <b>'; echo $_CONFIG['bedrijf']; echo '</b>'; ?></a>
            </section>
            
            </section>
        </section>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
        <script src="paneel/style/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>
    </body>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
error_reporting(0);
// DE DATABASE INFORMATIE \\
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
$con = new mysqli($setting['db_host'], $setting['db_user'], $setting['db_pass'], $setting['db_name']);

// CONTROLEER DE VERBINDING \\
if ($con->connect_error) {
    die('<title>Niet gelukt om te verbinden met MySQL</title>Verbinings fout (' . $con->connect_errno . ') ' . $con->connect_error); // DE ERROR ALS ER EEN FOUT IN DE VERBINDING IS \\
}

// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];

// CONFIG INSTELLINGEN \\
$result = $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array(); // SELECTEER ALLES VAN INSTELLINGEN \\
$_CONFIG['bedrijf'] = ucfirst($result['bedrijf']); // SELECTEER DE BEDRIJFSNAAM \\
$_CONFIG['bedrijf_logo'] = $result['bedrijf_logo']; // SELECTEER HET BEDRIJFS LOGO \\
?>


login_script.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(isset($_POST['inloggen'])){
    // DEFINITEER $GEBRUIKERSNAAM EN $WACHTWOORD \\
    $gebruikersnaam   = $_POST['gebruikersnaam'];
    $wachtwoord       = $_POST['wachtwoord'];
    
    // BESCHERM DE GEGEVENS \\
    $gebruikersnaam   = $con->real_escape_string($gebruikersnaam);
    $wachtwoord       = md5($wachtwoord);
    
    // LOGIN SCRIPT \\
    $result = $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array(); // SELECTEER ALLE DATA VAN DE GEBRUIKERSNAAM \\
    if (( $gebruikersnaam ) == ( $result['gebruikersnaam'] )){
        if (( $wachtwoord ) == ( $result['wachtwoord'] )){
            $id = $con->query("SELECT `id` FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
            $_SESSION['id'] = $id['id'];
            header('Location: /dashboard');
        }

        else{
            $error = "Er is een fout wachtwoord ingevoerd voor de gebruiker '$gebruikersnaam'.";
            header('Refresh: 2; Url=/');
        }
    }

    else{
        $error = "De gebruiker '$gebruikersnaam' kan niet worden gevonden.";
        header('Refresh: 2; Url=/');
    }
}

?>


functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function logged_in(){
    if(!empty($_SESSION['id'])){
        return true;
    }

    else{
        return false;
    }
}

function
logout(){
    session_unset();
    header('Location: /');
}

?>


site_status.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<?php    
$result
= $con->query("SELECT * FROM `instellingen`")->fetch_array();

$maintenanceMode      = $result['status'];
$maintananceGlobal    = $result['status2'];
$maintenanceLocations = $result['status3'];
$maintenanceMessage   = "<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<title>Onderhoud Modus</title>
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js'></script>

<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {    

        var id = '#dialog';
    
        //Get the screen height and width
        var maskHeight = $(document).height();
        var maskWidth = $(window).width();
    
        //Set heigth and width to mask to fill up the whole screen
        $('#mask').css({'width':maskWidth,'height':maskHeight});
        
        //transition effect        
        $('#mask').fadeIn(1000);    
        $('#mask').fadeTo('slow',0.8);    

    
        //transition effect
        $(id).fadeIn(2000);         
        
        var fields = document.getElementById('disable').getElementsByTagName('*');
for(var i = 0; i < fields.length; i++)
{
    fields[i].disabled = true;
}
});
</script>

<style type='text/css'>
body {
font-family:verdana;
font-size:15px;
}
#overlay {
  position: fixed;
  height: 100%;
  width: 100%;
  z-index: 1000000;
  background: url('link/to/semitransparent.png');
}

a {color:#333; text-decoration:none}
a:hover {color:#ccc; text-decoration:none}

#mask {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  z-index:9000;
  background-color:#000;
  display:none;
}  
#boxes .window {
  position:absolute;
  left:0;
  top:0;
  width:340px;
  height:200px;
  display:none;
  z-index:9999;
  padding:20px;
}
#boxes #dialog {
    width: 350px;
    height: 200px;
  background-color: white;
    position: absolute !important;
    top:0 !important;
    bottom: 0 !important;
    left: 0 !important;
    right: 0 !important;
    margin: auto !important;
}
</style>
</head><body>

<div id='boxes'>
<div style='top: 199.5px; left: 551.5px; display: none;' id='dialog' class='window'>
<b style='font-size: 15pt;'><center>Onderhoud</center></b>Momenteel is het paneel in onderhoud, hierom is gebruik maken van het paneel niet mogelijk. Deze onderhoud is waarschijnlijk snel voorbij. <br><br><b>- Het Beheer</b>
</div>
<div style='width: 1478px; height: 602px; display: none; opacity: 0.8;' id='mask'></div>
</div>
</body>
</html>
"
;

if (($maintenanceMode) == "onderhoud")
{

    if (($maintananceGlobal) == "niet_overal")
    {

        if (($currentLocation) == ($maintenanceLocations))
        {

            echo $maintenanceMessage;
        }
    }

    else
    {
        echo $maintenanceMessage;
    }
}

?>


Bedankt voor jullie reacties voor het veilig te maken! PS: ik gebruik md5 omdat ik het fijn vind om te gebruiken en password_hash() werkt op een of andere manier niet.
Gewijzigd op 04/12/2016 16:30:01 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:56:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 17:27:35
Quote Anchor link
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!
Gewijzigd op 04/12/2016 17:41:03 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:02:46
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 17:27:35:
Ziet er aardig veilig uit, maar waarom zoek je niet uit waarom password_hash() niet werkt? MD5 is tegenwoordig zeer kwetsbaar.

Verder zou ik bij een foute inlogpoging niet vermeldde of de gebruikersnaam óf het wachtwoord fout is. Maar toon liever dat één of beiden fout is. Je wilt het account-kapers (hackers) niet makkelijk maken om een account over te nemen.

Verder zou een brute-force detectie een handige maatregel zijn, zodat het inloggen op je account een poosje geblokkeerd is na xx aantal foutieve inlogpogingen.

En eventueel kan je de gebruiker de keuze geven voor Two-Factor Authentication, zodat hij bijv. met SMS of Google Authenticator op zijn tablet/smartphone zijn inlogactie moet bevestigen.

- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

- Ik zie een paar variabelen die niet ge-echo'd worden.

En een heel belangrijke:
Zet je datafile.ini BUITEN je webroot!!!!!!


Waar zet ik hem buiten mijn webroot? een ander domein of??
Quote:
- Sla geen onderhoudsstatus op in de database. Stel je voor dat je MySQL-server problemen heeft. Dan kan je jouw site niet eventjes netjes uitschakelen, tot het probleem is verholpen.

Dankzij jouw script kan ik het nu via .ini laten lopen :D Zodat er geen MySQL-server nodig is. Heb je toevallig nog een link liggen naar een goede manier voor brute-force tegen te gaan? Zodat ik er meer uit kan leren en toepassen :D
Gewijzigd op 04/12/2016 18:11:53 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:11:37
Quote Anchor link
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:12:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:11:37:
Je slaat dat bestand op in een hoger op in een map. Dus buiten /public_html of waar je webserver je site maar ook opzoekt. Niemand mag het dus kunnen bekijken via de browser.


Ik heb hem op localhost voor nu, maar dus op webserver buiten /private_html en hoe moet ik hem dan pakken? met ../?
Gewijzigd op 04/12/2016 18:16:52 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:15:30
Quote Anchor link
Is /private_html niet de beste plek? Als die map hoger staat dan /public_html dan is hij prive.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:17:43 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:17:43
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:15:30:
Is /private_html niet de beste plek?

Hoe bedoel je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:19:10
Quote Anchor link
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:21:45
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:19:10:
Private = prive = niet openbaar ;-)

Met ../private_html/datafile.ini kan je hem dan openen.


Even kijken, maar hoe include ik dat dan bij alles? Want bij de config.php include ik hem maar in een volgende map include die m niet meer

Toevoeging op 04/12/2016 18:23:24:

En bij /private_html kan j hem nog steeds lezen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:27:28
Quote Anchor link
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.
Gewijzigd op 04/12/2016 18:27:55 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 18:30:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:27:28:
Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.

En in welke map leest je webserver? Normaal is dat /htdocs, /public_html of /www. Die /private_html hoort daar NIET in te staan.

private_html staat op webserver door SSL, maar hoe bedoel je precies? [qoute]Sla die locatie op in variabele. Dan hoef je het pad naar datefile.ini niet steeds op vele plekken in je code te wijzigen.[/quote]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 18:34:59
Quote Anchor link
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 19:56:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 18:34:59:
Wordt die voor SSL gebruikt? Dan kan je beter een andere map gebruiken BOVEN je /public_html. /data bijvoorbeeld.


Maar alles staat in die private_html, alle bestanden. Hoe kan ik dan vanuit /private_html naar /public_html/data gaan? Ook kan ik geen link/variable zetten in e volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$setting = parse_ini_file('datafile.ini');
 dus ik kan niet
$setting = parse_ini_file('http://DOMEIN.NL/BESTAND.php'); doen of
$url = "http://DOMEIN.NL/BESTAND.php" $setting = parse_ini_file($url);



Toevoeging op 04/12/2016 20:56:48:

Afbeelding Als je meer dan 3 keer fout hebt ingelogd. :D Na 10 minuten hoef je geen reCAPTCHA meer in te vullen.
Nu alleen nog maken dat als je succesvol bent ingelogd, dat als je uitlogd in die 10 minuten, je geen reCAPTCHA meer hoeft intevullen. Dus bruteforce kan niet meer
Gewijzigd op 04/12/2016 21:04:38 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:12:20
Quote Anchor link
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 22:15:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:12:20:
/private_html = Beveiligd via SSL
/public_html = Onbeveiligd via http.

Zet je site in een van beiden en de data in een bovenste directory /data.

Verder is Captcha bij elke inlog wel een beetje vervelend. Plus dat dit door bots al valt uit te lezen.


Niet bij elke inlog, als je inlogd, of de capatcha goed invult krijg je hem niet meer. Tenzij je weer 3 foute inlog pogingen doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 22:45:57
Quote Anchor link
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.
 
- Rob -

- Rob -

04/12/2016 23:00:01
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?
Gewijzigd op 04/12/2016 23:00:57 door - Rob -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/12/2016 23:25:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'")->fetch_array();
?>


Dit geeft foutmeldingen wanneer er iets met de tabel leden niet in de haak is. De volgorde wat je hier doet:
a) $con->query()
b) op datgene dat je van query() terugkrijgt de method fetch_array() aanroepen.

Maar wat nu als query() een FALSE terug geeft omdat je query mislukt is? FALSE->fetch_array() gaat niet werken he.

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $result
= $con->query("SELECT * FROM `leden` WHERE `gebruikersnaam`='$gebruikersnaam'");
    if(FALSE === $result) {
        // de query is mislukt.
        echo 'Er gaat iets mis!';
        exit;
    }


    // de query is geslaagd dus we gaan weer een stapje verder
    $row = $result->fetch_assoc();
    if(NULL === $row) {
        // de query is geslaagd maar er zijn geen rijen gevonden die aan de query voldeden.
        echo 'Login failed';
        exit;
    }

?>


Verder zou een stukje CSRF bescherming in een login formulier ook niet misstaan.

MD5 Mag je gewoon niet meer gebruiken voor user passwords.

Geef geen helpende informatie weg bij een login formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
De gebruiker Frank kan niet worden gevonden.

Mooi dan ga ik verder met de volgende naam. (Rainbow table)

ini en config files buiten je webroot houden

Andere think-overs:
- Gebruik TLS encryptie voor je website
- Eis een minimale wachtwoord sterkte van je gebruikers (bijv. minimale lengte 8, Minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 ander leesteken)
- Twee weg identificatie
- Waarom gebruikersnamen? kan je niet met mailadressen werken?
- Moet een email en/of gebruikersnaam uniek zijn in de tabel users?
- beveilig je FTP, dashboard en Mysql server ook met een sterk wachtwoord.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// SERVER INSTELLINGEN \\
$_SERVER['admin'] = $setting['admin'];
$_SERVER['admin_ip'] = $setting['admin_ip'];
?>

Waaaaaaat? Waarom settings in een superglobal zetten ??? wat is hier het nut van?

Muggenziften:
- inline css :-(
- fetch_array() gebruikt twee keer zoveel resources dan fetch_assoc()
Gewijzigd op 04/12/2016 23:43:36 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2016 23:30:17
Quote Anchor link
Rob Chesture op 04/12/2016 23:00:01:
- Ariën - op 04/12/2016 22:45:57:
Dus bots die re-captcha uit kunnen lezen kunnen lekker brute-forcen. Gewoon op IP-adres tijdelijk blokkeren.

Hoe doe ik dat, ik kan toch ook gewoon die captcha weghalen en dat je na 5 minuten pas weer toegang hebt?

Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Maar de genoemde Two Factor authentication als extraatje is ook te te waarderen voor gebruikers. Vooral als het account voor belangrijke (zoals bedrijfsgevoelige) informatie gebruikt wordt. Net zo iets als de RaboScanner of de ABN reader.
Gewijzigd op 04/12/2016 23:38:16 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2016 09:55:29
Quote Anchor link
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.
 
- Rob -

- Rob -

05/12/2016 14:40:22
Quote Anchor link
Ivo P op 05/12/2016 09:55:29:
ik mis nog de inhoud van het script waar je op komt na header('Location: /dashboard')

Check je daar ook of de gebruiker ingelogd is? (en zo nee, stuur je hem dan terug naar het inlogscript).

en op regel 12 en 15 van je inlogfunctie voer je dezelfde query uit.

Op regel 13 zit het id dus in $result['id']
beetje zinloos om dat nog een keer uit te voeren om in $id['id'] dezelfde waarde te stoppen.

Daar check ik of de gebruiker ingelogd is. als dat niet zo is wordt hij/zij teruggestuurd.



Toevoeging op 05/12/2016 15:24:46:

Quote:
Bij elke foutieve inlog sla je het IP op, de userID van het account en het aantal keer dat er geprobeerd is. Als dat gelijk of hoger is dan 5 bijvoorbeeld, dan blokkeer je het account op dat IP.

Is niet al te handig, hiermee wordt elke keer als je page reload de query uitgevoerd. Dus als ze dan ook nog page_reload in brute_force zetten, kan de server nog steeds overbelast worden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.