bestand wissen uit serverdirectory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:01:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer een afbeelding te wissen uit een serverdirectory. In de database staat de directory opgeslagen. (bijv. "banners/afbeelding.jpg)
Als op de 'verwijder' button wordt geklikt moet de volgende code de afbeelding wissen, maar dit doet hij niet:

if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

imagedestroy($file);
}
Wie o wie kan mij vertellen wat ik hier fout doe?

bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 00:36:42
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/07/2011 19:08:32
Quote Anchor link
Bekijk nogmaals de filesystem functies!!
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:11:28
Quote Anchor link
Kijk eens in de handleiding: unlink()
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:15:28
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik snap unlink() niet helemaal. Verwijderd deze alleen de bestandsnaam oid?
Het is de bedoeling dat de hele file wordt verwijderd zodat er weer ruimte op de server vrij komt.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:18:36
Quote Anchor link
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen. Vervolgens unlink() je hem.
En dan verwijder je de bestandsnaam uit de database. :)
Je moet natuurlijk wel het juiste pad aangeven. Anders werkt het niet.
Dit zijn eigenlijk de meeste dingen die we je zo kunnen meegeven.
Maar wat heb je geprobeerd? Relevante code graag. (met de unlink functie)
 
Aad B

Aad B

16/07/2011 20:42:28
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 19:18:36:
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen.

Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 22:17:41
Quote Anchor link
Aad B op 16/07/2011 20:42:28:
Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.


Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 22:24:04
Quote Anchor link
Naar mijn weten doet het onderstaande script nu het volgende, maar helaas wordt de afbeelding niet verwijderd:
zodra op de verwijder-button wordt geklikt gaat hij eerst het pad en de bestandsnaam van de betreffende afbeelding uit de database ophalen. (dat is bv. banners/1310823033.jpg, 'banners' is een map in de root van de website) Vervolgens wordt de file dmv 'unlink' gewist. Daarna wordt de databaseregel gewist.

Alleen het wissen van de afbeelding lukt helaas niet met dit script. Wie kan me helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

unlink($file);


$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 16/07/2011 22:24:21 door Luuk Schouten
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2011 22:26:38
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 22:17:41:
Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..


Unlink() werkt met bestanden op de systeemschijven. Hoe wil je dat dan doen met een dynamisch plaatje?

Toevoeging op 16/07/2011 22:29:06:

TS:

Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Bart V B

Bart V B

17/07/2011 10:15:22
Quote Anchor link
Uiteraard is het een file systeem, maar TS weet niet zo aan de code te zien hoe het plaatje heet...
@TS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $query = "SELECT * FROM gastenboek where id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    $result = mysql_query($query);
    
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
    // hier het volledige pad nog opgeven :)
    unlink($row['afbeelding']);
    
    $delq = "DELETE FROM gastenboek WHERE '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    
    $rdel = mysql_query($delq);
    // hier nog je script naam
    header('Location: ...');
}

?>
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 09:47:59
Quote Anchor link
Beste Bart,
bedankt voor je reactie.
Het is me gelukt dmv de volgende code:

Bedankt allen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
unlink($row['afbeelding']);

$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 18/07/2011 09:50:09 door Luuk Schouten
 
Bart V B

Bart V B

18/07/2011 10:07:41
Quote Anchor link
Denk je nog wel aan beveiliging. :)
Om $id moet je een mysql_real_escape_string() zetten.
Anders worden er misschien plaatjes verwijdert die je niet wilt.
Of nog erger je hele database om zeep geholpen.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 11:39:16
Quote Anchor link
Je hebt gelijk. dit heb ik inderdaad ook gedaan (Y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.