bestand wissen uit serverdirectory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:01:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer een afbeelding te wissen uit een serverdirectory. In de database staat de directory opgeslagen. (bijv. "banners/afbeelding.jpg)
Als op de 'verwijder' button wordt geklikt moet de volgende code de afbeelding wissen, maar dit doet hij niet:

if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

imagedestroy($file);
}
Wie o wie kan mij vertellen wat ik hier fout doe?

bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:54:33
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/07/2011 19:08:32
Quote Anchor link
Bekijk nogmaals de filesystem functies!!
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:11:28
Quote Anchor link
Kijk eens in de handleiding: unlink()
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:15:28
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik snap unlink() niet helemaal. Verwijderd deze alleen de bestandsnaam oid?
Het is de bedoeling dat de hele file wordt verwijderd zodat er weer ruimte op de server vrij komt.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:18:36
Quote Anchor link
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen. Vervolgens unlink() je hem.
En dan verwijder je de bestandsnaam uit de database. :)
Je moet natuurlijk wel het juiste pad aangeven. Anders werkt het niet.
Dit zijn eigenlijk de meeste dingen die we je zo kunnen meegeven.
Maar wat heb je geprobeerd? Relevante code graag. (met de unlink functie)
 
Aad B

Aad B

16/07/2011 20:42:28
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 19:18:36:
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen.

Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 22:17:41
Quote Anchor link
Aad B op 16/07/2011 20:42:28:
Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.


Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 22:24:04
Quote Anchor link
Naar mijn weten doet het onderstaande script nu het volgende, maar helaas wordt de afbeelding niet verwijderd:
zodra op de verwijder-button wordt geklikt gaat hij eerst het pad en de bestandsnaam van de betreffende afbeelding uit de database ophalen. (dat is bv. banners/1310823033.jpg, 'banners' is een map in de root van de website) Vervolgens wordt de file dmv 'unlink' gewist. Daarna wordt de databaseregel gewist.

Alleen het wissen van de afbeelding lukt helaas niet met dit script. Wie kan me helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

unlink($file);


$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 16/07/2011 22:24:21 door Luuk Schouten
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2011 22:26:38
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 22:17:41:
Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..


Unlink() werkt met bestanden op de systeemschijven. Hoe wil je dat dan doen met een dynamisch plaatje?

Toevoeging op 16/07/2011 22:29:06:

TS:

Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Bart V B

Bart V B

17/07/2011 10:15:22
Quote Anchor link
Uiteraard is het een file systeem, maar TS weet niet zo aan de code te zien hoe het plaatje heet...
@TS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $query = "SELECT * FROM gastenboek where id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    $result = mysql_query($query);
    
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
    // hier het volledige pad nog opgeven :)
    unlink($row['afbeelding']);
    
    $delq = "DELETE FROM gastenboek WHERE '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    
    $rdel = mysql_query($delq);
    // hier nog je script naam
    header('Location: ...');
}

?>
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 09:47:59
Quote Anchor link
Beste Bart,
bedankt voor je reactie.
Het is me gelukt dmv de volgende code:

Bedankt allen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
unlink($row['afbeelding']);

$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 18/07/2011 09:50:09 door Luuk Schouten
 
Bart V B

Bart V B

18/07/2011 10:07:41
Quote Anchor link
Denk je nog wel aan beveiliging. :)
Om $id moet je een mysql_real_escape_string() zetten.
Anders worden er misschien plaatjes verwijdert die je niet wilt.
Of nog erger je hele database om zeep geholpen.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 11:39:16
Quote Anchor link
Je hebt gelijk. dit heb ik inderdaad ook gedaan (Y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.