bestand wissen uit serverdirectory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:01:46
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer een afbeelding te wissen uit een serverdirectory. In de database staat de directory opgeslagen. (bijv. "banners/afbeelding.jpg)
Als op de 'verwijder' button wordt geklikt moet de volgende code de afbeelding wissen, maar dit doet hij niet:

if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

imagedestroy($file);
}
Wie o wie kan mij vertellen wat ik hier fout doe?

bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 02:26:31
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/07/2011 19:08:32
Quote Anchor link
Bekijk nogmaals de filesystem functies!!
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:11:28
Quote Anchor link
Kijk eens in de handleiding: unlink()
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 19:15:28
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik snap unlink() niet helemaal. Verwijderd deze alleen de bestandsnaam oid?
Het is de bedoeling dat de hele file wordt verwijderd zodat er weer ruimte op de server vrij komt.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 19:18:36
Quote Anchor link
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen. Vervolgens unlink() je hem.
En dan verwijder je de bestandsnaam uit de database. :)
Je moet natuurlijk wel het juiste pad aangeven. Anders werkt het niet.
Dit zijn eigenlijk de meeste dingen die we je zo kunnen meegeven.
Maar wat heb je geprobeerd? Relevante code graag. (met de unlink functie)
 
Aad B

Aad B

16/07/2011 20:42:28
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 19:18:36:
unlink verwijdert de file.
Je moet eerst hem opvragen.

Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.
 
Bart V B

Bart V B

16/07/2011 22:17:41
Quote Anchor link
Aad B op 16/07/2011 20:42:28:
Eerst opvragen? Niet nodig, wanneer je de bestandsnaam weet kan je meteen unlinken.


Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

16/07/2011 22:24:04
Quote Anchor link
Naar mijn weten doet het onderstaande script nu het volgende, maar helaas wordt de afbeelding niet verwijderd:
zodra op de verwijder-button wordt geklikt gaat hij eerst het pad en de bestandsnaam van de betreffende afbeelding uit de database ophalen. (dat is bv. banners/1310823033.jpg, 'banners' is een map in de root van de website) Vervolgens wordt de file dmv 'unlink' gewist. Daarna wordt de databaseregel gewist.

Alleen het wissen van de afbeelding lukt helaas niet met dit script. Wie kan me helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());

$file = $resultt['afbeelding'];

unlink($file);


$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 16/07/2011 22:24:21 door Luuk Schouten
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2011 22:26:38
Quote Anchor link
Bart V B op 16/07/2011 22:17:41:
Ik neem aan als je het brouwseltje van de TS gelezen hebt dat het een dynamisch dingetje moet worden?
Dus dan is het wel degelijk eerst opvragen, unlinken en dan delete FROM... :)
Dan weet je dus niet welke bestandsnaam het moet zijn he..


Unlink() werkt met bestanden op de systeemschijven. Hoe wil je dat dan doen met een dynamisch plaatje?

Toevoeging op 16/07/2011 22:29:06:

TS:

Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Bart V B

Bart V B

17/07/2011 10:15:22
Quote Anchor link
Uiteraard is het een file systeem, maar TS weet niet zo aan de code te zien hoe het plaatje heet...
@TS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $query = "SELECT * FROM gastenboek where id = '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    $result = mysql_query($query);
    
    $row = mysql_fetch_assoc($result);
    // hier het volledige pad nog opgeven :)
    unlink($row['afbeelding']);
    
    $delq = "DELETE FROM gastenboek WHERE '".mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
    
    $rdel = mysql_query($delq);
    // hier nog je script naam
    header('Location: ...');
}

?>
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 09:47:59
Quote Anchor link
Beste Bart,
bedankt voor je reactie.
Het is me gelukt dmv de volgende code:

Bedankt allen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if (isset($_POST['verwijder'])) {
$id = $_POST['id'];
$query1 = "SELECT * FROM gastenboek where id = ($id)";
$resultt = mysql_query($query1) or die ('Kan geen gegevens ophalen'. mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
unlink($row['afbeelding']);

$query = "Delete from gastenboek where id = ($id)";
mysql_query($query)or die ('Kan gegevens niet verwijderen'. mysql_error());
echo '<meta http-equiv="refresh" content="1;url=removeberichten.php">';
}
Gewijzigd op 18/07/2011 09:50:09 door Luuk Schouten
 
Bart V B

Bart V B

18/07/2011 10:07:41
Quote Anchor link
Denk je nog wel aan beveiliging. :)
Om $id moet je een mysql_real_escape_string() zetten.
Anders worden er misschien plaatjes verwijdert die je niet wilt.
Of nog erger je hele database om zeep geholpen.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

18/07/2011 11:39:16
Quote Anchor link
Je hebt gelijk. dit heb ik inderdaad ook gedaan (Y)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.