Bestands naam verandere tijdens upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »
TNG -

TNG -

30/05/2011 16:28:43
Quote Anchor link
Hey,

ik probeer de naam van bestanden te veranderen tijdens het uploaden.
in sommige namen zitten namelijk spaties en die moeten er tussen uit,
ik heb alleen geen idee hoe ik dat zou moeten doen.

een klein beetje hulp is al heel erg op prijs gesteld :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:58:58
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 16:30:05
Quote Anchor link
spaties veranderen in underscores met str_replace?
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 17:17:54
Quote Anchor link
maar hoe pas ik dit dan toe op een bestandsnaam?
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 17:20:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $nieuwe_bestands_naam
= str_replace(' ', '_', $oude_bestands_naam);

?>


Bovenstaande is alleen als voorbeeld natuurlijk. Ik weet niet hoe je vars heten.
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 17:21:40
Quote Anchor link
mijn vars zijn gewoon de standaarden, dus $_FILES["bestand"]
het veranderen snap ik nog maar hoe pas ik het dan toe?
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 17:30:10
Quote Anchor link
In het tweede gedeelte van het move_uploaded_file() als ik me niet vergis. File upload is al een tijdje geleden.
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 21:18:28
Quote Anchor link
weet iemand hoe ik dit goed aanpak
 
Niels K

Niels K

30/05/2011 21:27:08
Quote Anchor link
Op basis van $_FILES['name'] ? en dan inderdaad de functie str_replace gebruiken.

Misschien is deze tutorial handig als 'naslag' werk? klik
 
TNG -

TNG -

31/05/2011 12:51:16
Quote Anchor link
ik kan heb het 'naslag' werk door gekeken maar er zit nergens een functie in wat doet wat ik nodig heb?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

31/05/2011 13:20:01
Quote Anchor link
gewoon even kijken naar de functie move_uploaded_file()
Gewijzigd op 31/05/2011 13:20:18 door Vincent Huisman
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 13:28:03
Quote Anchor link
Wat heb je nu al geprobeerd? Je hebt namelijk al meer dan genoeg info om het simpel op te lossen.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 14:29:19
Quote Anchor link
Dit is toch niet zo moeilijk te ontwikkelen?

- De gebruiker upload een image.
- PHP haalt door middel van str_replace de spaties eruit en maakt er een nieuwe string van.
- De nieuwe string is de bestandsnaam en zo wordt hij dus benoemd.
 
Arjan -

Arjan -

31/05/2011 14:42:29
Quote Anchor link
Volgens mij ben je op zoek naar het veilig kunnen uploaden van bestanden. In de meeste gevallen gebruik ik daar een simpele functie voor die alle niet legitieme karakters verwijderd. Zo weet je zeker dat het altijd goed gaat.

Een voorbeeld hoe je het zal kunnen doen (zonder de juiste controles uiteraard):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function file_safe_name($filename = '') {
    
    if(trim($filename) != '') {
    
        $filename = basename($filename);
        
        // FILTER EXTENSION
        preg_match('/\.([^\.]*$)/', $filename, $extension);
        
        if (is_array($extension) && count($extension) > 0) {
            $filename_ext = '.' . strtolower($extension[1]);
            $filename_body = substr($filename, 0, ((strlen($filename) - strlen($filename_ext)))-1);
        }
else {
            $filename_ext = '';
            $filename_body = $filename;
        }

        
        // REMOVE SPECIAL CHARACTERS
        $filename_body = str_replace(array(' ', '-'), array('_','_'), $filename_body);
        $filename_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $filename_body) ;
        
        return $filename_body.$filename_ext;
    
    }

    return false;
    
}


$file_safe_name = file_safe_name($_FILES['bestand']['name']);

$path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/upload/';

if(move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],$path.$file_safe_name)) {

echo 'Gelukt!';

}
else {
echo 'Er is iets mis gegaan';
}

?>
Gewijzigd op 31/05/2011 14:55:57 door Arjan -
 
TNG -

TNG -

31/05/2011 14:55:00
Quote Anchor link
Dit is exact waar ik naar op zoek was.

1000 maal thanks
 
TNG -

TNG -

02/06/2011 14:09:57
Quote Anchor link
hey heren, ik was een tijdje afwezig maar ik heb het stukje script toegepast maar ik kreeg dit terug:

Warning: move_uploaded_file([plaatje.jpg]) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in [bestandsnaam.php] on line 375
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/06/2011 14:13:16
Quote Anchor link
plaatje.jpg bestaat niet
 
TNG -

TNG -

02/06/2011 14:18:42
Quote Anchor link
ik zie al wat ik fout deed :P
had een absolute path gebruikt en had daarbij $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] niet weg gehaald.

het gaat nu wel goed, op het gedeelte na dat hij de laatste charactar weg haalt bij de naam van het bestand dus inplaats van plaatje.jpg maakt hij er plaatj.jpg van.


Toevoeging op 02/06/2011 14:34:31:

sorry heb dit ook al gefixed, Heeel erg bedankt voor al jullie hulp.
hier onder is de code voor de mensen die toch de oplossing wouden weten


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function file_safe_name($filename = '') {
    
    if(trim($filename) != '') {
    
        $filename = basename($filename);
        
        // FILTER EXTENSION
        preg_match('/\.([^\.]*$)/', $filename, $extension);
        
        if (is_array($extension) && count($extension) > 0) {
            $filename_ext = '.' . strtolower($extension[1]);
            $filename_body = substr($filename, 0, (strlen($filename) - strlen($filename_ext)));
        }
else {
            $filename_ext = '';
            $filename_body = $filename;
        }

        
        // REMOVE SPECIAL CHARACTERS
        $filename_body = str_replace(array(' ', '-'), array('_','_'), $filename_body);
        $filename_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $filename_body) ;
        
        return $filename_body.$filename_ext;
    
    }

    return false;
    
}


$file_safe_name = file_safe_name($_FILES['bestand']['name']);

$path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/upload/';

if(move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],$path.$file_safe_name)) {

echo 'Gelukt!';

}
else {
echo 'Er is iets mis gegaan';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.