Bestands naam verandere tijdens upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
TNG -

TNG -

30/05/2011 16:28:43
Quote Anchor link
Hey,

ik probeer de naam van bestanden te veranderen tijdens het uploaden.
in sommige namen zitten namelijk spaties en die moeten er tussen uit,
ik heb alleen geen idee hoe ik dat zou moeten doen.

een klein beetje hulp is al heel erg op prijs gesteld :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 14:16:06
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 16:30:05
Quote Anchor link
spaties veranderen in underscores met str_replace?
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 17:17:54
Quote Anchor link
maar hoe pas ik dit dan toe op een bestandsnaam?
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 17:20:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $nieuwe_bestands_naam
= str_replace(' ', '_', $oude_bestands_naam);

?>


Bovenstaande is alleen als voorbeeld natuurlijk. Ik weet niet hoe je vars heten.
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 17:21:40
Quote Anchor link
mijn vars zijn gewoon de standaarden, dus $_FILES["bestand"]
het veranderen snap ik nog maar hoe pas ik het dan toe?
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 17:30:10
Quote Anchor link
In het tweede gedeelte van het move_uploaded_file() als ik me niet vergis. File upload is al een tijdje geleden.
 
TNG -

TNG -

30/05/2011 21:18:28
Quote Anchor link
weet iemand hoe ik dit goed aanpak
 
Niels K

Niels K

30/05/2011 21:27:08
Quote Anchor link
Op basis van $_FILES['name'] ? en dan inderdaad de functie str_replace gebruiken.

Misschien is deze tutorial handig als 'naslag' werk? klik
 
TNG -

TNG -

31/05/2011 12:51:16
Quote Anchor link
ik kan heb het 'naslag' werk door gekeken maar er zit nergens een functie in wat doet wat ik nodig heb?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

31/05/2011 13:20:01
Quote Anchor link
gewoon even kijken naar de functie move_uploaded_file()
Gewijzigd op 31/05/2011 13:20:18 door Vincent Huisman
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 13:28:03
Quote Anchor link
Wat heb je nu al geprobeerd? Je hebt namelijk al meer dan genoeg info om het simpel op te lossen.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 14:29:19
Quote Anchor link
Dit is toch niet zo moeilijk te ontwikkelen?

- De gebruiker upload een image.
- PHP haalt door middel van str_replace de spaties eruit en maakt er een nieuwe string van.
- De nieuwe string is de bestandsnaam en zo wordt hij dus benoemd.
 
Arjan -

Arjan -

31/05/2011 14:42:29
Quote Anchor link
Volgens mij ben je op zoek naar het veilig kunnen uploaden van bestanden. In de meeste gevallen gebruik ik daar een simpele functie voor die alle niet legitieme karakters verwijderd. Zo weet je zeker dat het altijd goed gaat.

Een voorbeeld hoe je het zal kunnen doen (zonder de juiste controles uiteraard):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function file_safe_name($filename = '') {
    
    if(trim($filename) != '') {
    
        $filename = basename($filename);
        
        // FILTER EXTENSION
        preg_match('/\.([^\.]*$)/', $filename, $extension);
        
        if (is_array($extension) && count($extension) > 0) {
            $filename_ext = '.' . strtolower($extension[1]);
            $filename_body = substr($filename, 0, ((strlen($filename) - strlen($filename_ext)))-1);
        }
else {
            $filename_ext = '';
            $filename_body = $filename;
        }

        
        // REMOVE SPECIAL CHARACTERS
        $filename_body = str_replace(array(' ', '-'), array('_','_'), $filename_body);
        $filename_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $filename_body) ;
        
        return $filename_body.$filename_ext;
    
    }

    return false;
    
}


$file_safe_name = file_safe_name($_FILES['bestand']['name']);

$path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/upload/';

if(move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],$path.$file_safe_name)) {

echo 'Gelukt!';

}
else {
echo 'Er is iets mis gegaan';
}

?>
Gewijzigd op 31/05/2011 14:55:57 door Arjan -
 
TNG -

TNG -

31/05/2011 14:55:00
Quote Anchor link
Dit is exact waar ik naar op zoek was.

1000 maal thanks
 
TNG -

TNG -

02/06/2011 14:09:57
Quote Anchor link
hey heren, ik was een tijdje afwezig maar ik heb het stukje script toegepast maar ik kreeg dit terug:

Warning: move_uploaded_file([plaatje.jpg]) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in [bestandsnaam.php] on line 375
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/06/2011 14:13:16
Quote Anchor link
plaatje.jpg bestaat niet
 
TNG -

TNG -

02/06/2011 14:18:42
Quote Anchor link
ik zie al wat ik fout deed :P
had een absolute path gebruikt en had daarbij $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] niet weg gehaald.

het gaat nu wel goed, op het gedeelte na dat hij de laatste charactar weg haalt bij de naam van het bestand dus inplaats van plaatje.jpg maakt hij er plaatj.jpg van.


Toevoeging op 02/06/2011 14:34:31:

sorry heb dit ook al gefixed, Heeel erg bedankt voor al jullie hulp.
hier onder is de code voor de mensen die toch de oplossing wouden weten


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function file_safe_name($filename = '') {
    
    if(trim($filename) != '') {
    
        $filename = basename($filename);
        
        // FILTER EXTENSION
        preg_match('/\.([^\.]*$)/', $filename, $extension);
        
        if (is_array($extension) && count($extension) > 0) {
            $filename_ext = '.' . strtolower($extension[1]);
            $filename_body = substr($filename, 0, (strlen($filename) - strlen($filename_ext)));
        }
else {
            $filename_ext = '';
            $filename_body = $filename;
        }

        
        // REMOVE SPECIAL CHARACTERS
        $filename_body = str_replace(array(' ', '-'), array('_','_'), $filename_body);
        $filename_body = preg_replace('/[^A-Za-z0-9_]/', '', $filename_body) ;
        
        return $filename_body.$filename_ext;
    
    }

    return false;
    
}


$file_safe_name = file_safe_name($_FILES['bestand']['name']);

$path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/upload/';

if(move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'],$path.$file_safe_name)) {

echo 'Gelukt!';

}
else {
echo 'Er is iets mis gegaan';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.