Beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

05/05/2015 21:27:12
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb de code voor m'n website helemaal klaar. Het enige dat ik nog niet heb is een goede beveiliging.
Welke beveiligingen zou ik moeten installeren? Ik ben nu al bezig met SQL Injection.

Ik las ook dat Md5 niet meer zo veilig was. Wat is een alternatief?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:02:47
 
Peter  Flos

Peter Flos

05/05/2015 21:35:03
Quote Anchor link
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde, hetzelfde geld voor een managed dienst (Managed VPS/Managed Dedicated Server).

Als je zelf een VPS of Dedicated Server hebt afgenomen ben je als het goed is bekend met Linux. En dat ben ik niet, dus daarvoor moet je niet bij mij zijn.

MD5 is inderdaad niet zo veilig meer. Gebruik password functie van PHP daarvoor.

Tevens heeft MD5 weer niks met SQL Injection te maken. SQL Injection is mysql(i)_real_escape_string en een correcte afhandeling van je Query's.
Gewijzigd op 05/05/2015 21:35:23 door Peter Flos
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

05/05/2015 22:10:18
Quote Anchor link
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2015 22:37:15
Quote Anchor link
Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde

Op een van mijn shared hosting accountjes (niet eens zo goedkoop of slecht) was de sessie-directory gedeeld. Nadat ik hier navraag over had gedaan zei men dat ze dat om technische redenen niet anders konden inrichten en dat er al een hele tijd een upgrade ingepland stond... of iets dergelijks. Toch maar even een eigen persoonlijke sessie-directory ingericht met session_save_path().

Daarnaast: pas op alles de volgende regel toe: filter input, escape output. Maak alle invoer onschadelijk of controleer expliciet op een correcte vorm, maar maak ook vooral alle uitvoer onschadelijk. Omdat iets in je database zit wil dat niet zeggen dat je deze data kunt vertrouwen.

Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
als het goed is

Assumption is the mother of all f*ckups.

Paco de Wulp op 05/05/2015 22:10:18:
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?

Hangt van je toepassing af. Iets (wat dan ook) is niet op voorhand "beter" dan iets anders.
Gewijzigd op 05/05/2015 22:53:04 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 08:06:36
Quote Anchor link
Wat moet ik dus installeren om mijn wachtwoorden naar de database te sturen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 08:17:31
Quote Anchor link
je moet gewoon password_hash en password_verify gebruiken.
Draait je server geen PHP 5.5 maar lager, gebruik dan deze compatibility:
https://github.com/ircmaxell/password_compat
Gewijzigd op 06/05/2015 08:19:07 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 11:42:12
Quote Anchor link
Mijn server draait PHP 5.3.29. Welke password-encrypt-methode kan ik dan toepassen ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 11:59:13
Quote Anchor link
Zoiets zou kunnen onder (PHP 5 >= 5.1.2, PHP 5 < 5.5.0)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$salt
= 'willekeurigeReeksMetTekens';

// password aanmaken
$password = 'mijnPaswoord';
$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $password);
// encrypted_password sla je in de tabel Users op


// dan als een gebruiker inlogt:

$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $_POST['password']);
// vergelijk $enrypted_password met het password dat uit de database komt
if($encrypted_password == $row['password'])
{

    // inloggen maar
}

?>
Gewijzigd op 06/05/2015 12:03:28 door Frank Nietbelangrijk
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 12:22:26
Quote Anchor link
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 12:27:42
Quote Anchor link
**knip** op 06/05/2015 12:22:26:
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?


Ja een stuk veiliger dan md5 maar het beste is om het advies van Aar op te volgen ALS DAT KAN. En of dat kan dat hangt dus van je PHP versie af. In de volgorde van beste oplossing naar minst best:

a) PHP >= 5.5 Gebruik password_hash en password_verify
b) PHP < 5.5 maar >= 5.3.7 dan password_compat
c) PHP < 5.3.7: (iets als) mijn oplossing.
Gewijzigd op 03/04/2017 18:42:58 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 14:56:41
Quote Anchor link
Ok!
Thx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 14:59:15
Quote Anchor link
Dan kom je op keuze 'b' uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.