beveiligingsprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »
Sanne bynens

sanne bynens

27/02/2017 21:26:39
Quote Anchor link
Ik ben een beginner op het gebied van PHP, dus voor jullie zal het waarschijnlijk simpel zijn.
Ik moet controleren of je ingelogd bent ( zo niet zou je terug naar de index.php gestuurd moeten worden)
Maar als ik dit test door bv localhost/opdracht/toevoegen.php in de adresbalk in te geven ( waar ik zo niet in zou mogen geraken) kom ik toch op de pagina terecht ( je kan wel geen games toevoegen. enkel menubalk, banner en footer zijn zichtbaar) maar ik word dus niet naar de index.php gestuurd. Kan iemand helpen en zeggen wat ik fout doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
<!DOCTYPE HTML>
<html>
    <?php
    session_start();
    
    ?>

    
    <head>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="opmaak.css">
    </head>
    
    <body>    

         <!-- Banner-->
        <header id="header">
            <div class="innertube">
                <h1>Gamechick1988's Gaming Database  </h1>
                <img id="logo" src="image.png" alt="logo.png" title="gamertag"/>
            </div>
        </header>
      
       <!-- Gedeelte vlak onder de header-->
       <div id="wrapper">
        
        <main>
          

                <div id="content">
                    <div id="toevoegen">
                    <?php

                        if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"])))
                        {

                        
                            //database connectie maken
                            //variable aanmaken van de server


                            $servername= "localhost";
                            $username = "root";
                            $password = "";

                            //variable database-naam en tabelnaam

                            $dbname = "gamingdatabase";
                        
                            //connectie maken

                            $conn = mysqli_connect($servername, $username, $password, $dbname);
                            // connectie controleren

                            if (!$conn)
                            {

                                die("Connectie mislukt:" . mysqli_connect_error());
                            }


                            else
                            {
                                echo "";
                            }



                        
                            $sql2 = "SELECT ID, platform FROM consoles";
                            $result2 = mysqli_query($conn, $sql2 );

                            //teller
                            $i = 1;
                            if (mysqli_num_rows($result2) > 0)
                            {

                            ?>


                            
                                <div id="game">
                                    <h2 style="text-decoration: underline; text-align: center; ";>Een game toevoegen</h2>
                                    <img id ="addgame" src="add.png" alt="add" />
                        
                                            
                                        <form action="toegevoegd.php"  method="post" >
                                            <table style="color:black; text-align: center;" cellpadding="5">
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Titel</td>
                                                    <td><input type="text" name="titel" value="Geef de titel in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Platform</td>
                                                <td>
                                                    <select name="platform" style="width: 200px;color: black;">
                                                    <option value="">Selecteer het juiste platform</option>"
                                                    <?php
                                                        while($row = mysqli_fetch_assoc($result2))
                                                            {

                                                                echo "<option value=".$row["platform"].">".$row["platform"]."</option>";
                                                                $i++;
                                                            }

                                                    
                                                            echo "</select>";
                                                    ?>

                                                    
                                                </td>
                                            </tr>
                                            <tr>
                                                <td>Genre</td>
                                                    <td><input type="text" name="genre" value="Geef het genre in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Publisher</td>
                                                    <td><input type="text" name="publisher" value="Geef de publisher in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Special Edition </td>
                                                <td>
                                                    <select name="se"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="yes">Yes</option>
                                                        <option value="no">No</option>
                                                    </select>
                                                </td>
                                                
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Finished </td>
                                                <td>
                                                    <select name="finished"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="yes">Yes</option>
                                                        <option value="no">No</option>
                                                    </select>
                                                </td>

                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Copy </td>
                                                <td>
                                                    <select name="copy"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="digital">Digital copy</option>
                                                        <option value="physical">Physical copy</option>
                                                    </select>
                                                </td>

                                            </tr>
                                            </br>
                                        
                                            </table>

                                            <table>
                                                <tr>
                                                <td colspan="2">
                                                    <input type="submit"  value="toevoegen" name="toevoegen" />
                                                </td>
                                                </tr>
                                            </table>
                                            
                                        </form>
                                </div>
                            
                                
                            <?php

                            //connectie met server sluiten nadat al de data werd opgehaald  
                            mysqli_close($conn);    
                            }

                        
                            else
                            {
                                
                                echo('location: index.php');
                            }
                        

                        }

                  
                    
                    ?>

                    </div>
                </div>
            </main>
            
            <nav id="nav">
                <div class="innertube">
                    <h3>Mijn collectie</h3>
                    <ul>
                        <li><a href="toevoegen.php">Een game toevoegen</a></li>
                          <li><a href="opvragen.php">Mijn games opvragen</a></li>
                          <li><a href="verwijderen.php">Een game verwijderen</a></li>
                        <li><a href="wijzigen.php"> Een game wijzigen </a></li>
                        <li><a href="consolestoevoegen.php"> Een console toevoegen </a></li>
                        <li><a href="consolesopvragen.php"> Mijn consoles opvragen </a></li>

            
                        <form id="aanmelden" action= "index.php" method="post">
                        <br>
                            <label class="logoutLblPos">
                                <input type= "submit" name="afmelden" id="afmelden" value="Afmelden"/>
                            </label>
                        </form>
                          
                    </ul>
                    
                </div>
            </nav>
        
        </div>

      
    
        <footer id="footer">
            <div class="innertube">
                <a href="index.php"> Loginscherm </a>|<a href="toevoegen.php"> Een game toevoegen </a>|<a href="opvragen.php"> Games opvragen </a>|
                <a href="verwijderen.php"> Een game verwijderen </a>|<a href="wijzigen.php"> Een game wijzigen </a>|<a href="consolesopvragen.php"> Mijn consoles opvragen </a>|
                <a href="consolestoevoegen.php"> Een console toevoegen </a>|
            </div>
        </footer>
    
    </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 07:33:15
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/02/2017 21:39:29
Quote Anchor link
Je mag session_start() en header() alleen gebruiken als er nog geen output verzonden is. Jij zet boven de session_start() al HTML-code, dit mag dus niet, dit geld ook voor de header().
 
Sanne bynens

sanne bynens

27/02/2017 21:56:32
Quote Anchor link
Als de header() enkel gebruikt mag worden zolang er geen output is, hoe gebruik je deze dan om je terug naar de index.php te sturen als je niet ingelogd bent (aangezien deze code onderaan staat)?
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2017 22:01:35
Quote Anchor link
"Als de header() enkel gebruikt mag worden zolang er geen output is, hoe gebruik je deze dan om je terug naar de index.php te sturen als je niet ingelogd bent (aangezien deze code onderaan staat)?"

Dan klopt je volgorde dus niet...

Je controleert eerst of iemand ingelogd is. En pas als dat zo is, begin je met het aanbieden van een htmlpagina (in dit geval).

Stel je bent krantenbezorger.
Dan duw je ook niet eerst de krant door de brievenbus, en als die zo'n beetje op de mat ligt, check je of deze bus wel een krant moest hebben. (of een AD ipv een Telegraaf oid)

Dus eerst de controle in php of je iets moet tonen of moet door verwijzen.
En ook de controle WAT je eigenlijk moet tonen (bijvoorbeeld in het geval iemand wel rechten heeft om laten we zeggen orders, te bekijken, maar de lijst leeg is.
In dat geval begin je ook niet een html-lijst, maar een melding dat er niets gevonden is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2017 15:33:56
Quote Anchor link
Er zijn een aantal dingen mis met de volgende constructie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"])))
{

    // ...
} else {
    echo('location: index.php');    
}

?>

Allereerst zou ik altijd && gebruiken in plaats van AND, en || in plaats van OR omdat de AND en OR niet altijd werken zoals je verwacht omdat er iets aan de hand was met de prioriteit van de operanden. Tenzij je precies weet hoe AND en OR precies werken ten opzichte van respectievelijk && en ||: gebruik simpelweg && en || in boolean statements (dat gedoe tussen de haakje van een if-statement).

Ten tweede: dit zorgt voor een enorm grote tangconstructie. Het is beter om het if-statement meteen aan het begin af te wikkelen, zoals @Ivo zegt: nog voordat je de krant door de bus hebt geduwd :p. Als je dit if-statement bent gepasseerd kun je er vanuit gaan dat bepaalde condities gelden, anders was je immers niet langs dit if-statement gekomen. Beschouw deze controle als de waakhond van je script.

En tot slot, deze syntax is verkeerd om twee redenen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo('location: index.php');    
?>

Ten eerste bedoelde je waarschijnlijk header('Location: index.php'); en ten tweede moeten dit soort headers altijd gevolgd worden door een exit-statement omdat de daaropvolgende code anders niet goed beschermd is want header('Location: ...') transporteert je niet direct automagisch naar de nieuwe locatie. Dit is een misvatting die er beter in een heel vroeg stadium uitgestampt zou moeten worden :).

Wat je dus aan het begin van je script zet, nog voor je <!DOCTYPE> is zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
session_start(); // begin een sessie of zet een sessie voort

if (empty($_SESSION['gebruikersnaam']) || empty($_SESSION['wachtwoord'])) {
    // een van de twee is leeg, verkassen maar
    header('Location: index.php');
    exit; // stopt verdere executie van het script
}
// Als we dit punt bereiken geldt dat zowel gebruikersnaam en wachtwoord in de sessie niet leeg zijn.
// Dit is in wezen de "ontkenning" van het vorige if-statement en dus in feite zitten we nu in het
// onzichtbare "else" deel van het if-statement. Dit scheelt je weer inspring in je code
// en een ogenschijnlijk verdwaalde sluit-accolade ~200 regels verderop.

?>

Wat natuurlijk ook een beetje raar is dat deze informatie (met name het wachtwoord) gepropageerd wordt in de sessie. Deze informatie heb je eigenlijk alleen maar nodig in de authenticatie-stap. En dan, als vastgesteld is wie je bent houd je dit bij in je sessie.

En dan wederom wat @Ivo zei: doorgaans is het niet zo belangrijk wie je bent (tenzij je applicatie iedereen toelaat die kan inloggen) maar meer wat voor rechten je hebt en dus wat voor acties je mag uitvoeren binnen de applicatie.
Gewijzigd op 28/02/2017 20:47:04 door Thomas van den Heuvel
 
Sanne bynens

sanne bynens

01/03/2017 10:47:59
Quote Anchor link
Bedankt voor de info allemaal. Het klinkt nu al een stuk duidelijker. Thomas, als ik dit bovenaan zet, kan ik dan mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"]))) {


in het midden van mijn code verwijderen of mag dit blijven staan? Want als er geen gebruikersnaam en wachtwoord gevonden wordt, kom je er niet in
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/03/2017 11:30:49
Quote Anchor link
Dat kun je er gerust uithalen, want de inverse is bovenaan al gecontroleerd, en als een of beide leeg zijn gaat het script niet verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.