beveiligingsprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »
Sanne bynens

sanne bynens

27/02/2017 21:26:39
Quote Anchor link
Ik ben een beginner op het gebied van PHP, dus voor jullie zal het waarschijnlijk simpel zijn.
Ik moet controleren of je ingelogd bent ( zo niet zou je terug naar de index.php gestuurd moeten worden)
Maar als ik dit test door bv localhost/opdracht/toevoegen.php in de adresbalk in te geven ( waar ik zo niet in zou mogen geraken) kom ik toch op de pagina terecht ( je kan wel geen games toevoegen. enkel menubalk, banner en footer zijn zichtbaar) maar ik word dus niet naar de index.php gestuurd. Kan iemand helpen en zeggen wat ik fout doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
<!DOCTYPE HTML>
<html>
    <?php
    session_start();
    
    ?>

    
    <head>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="opmaak.css">
    </head>
    
    <body>    

         <!-- Banner-->
        <header id="header">
            <div class="innertube">
                <h1>Gamechick1988's Gaming Database  </h1>
                <img id="logo" src="image.png" alt="logo.png" title="gamertag"/>
            </div>
        </header>
      
       <!-- Gedeelte vlak onder de header-->
       <div id="wrapper">
        
        <main>
          

                <div id="content">
                    <div id="toevoegen">
                    <?php

                        if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"])))
                        {

                        
                            //database connectie maken
                            //variable aanmaken van de server


                            $servername= "localhost";
                            $username = "root";
                            $password = "";

                            //variable database-naam en tabelnaam

                            $dbname = "gamingdatabase";
                        
                            //connectie maken

                            $conn = mysqli_connect($servername, $username, $password, $dbname);
                            // connectie controleren

                            if (!$conn)
                            {

                                die("Connectie mislukt:" . mysqli_connect_error());
                            }


                            else
                            {
                                echo "";
                            }



                        
                            $sql2 = "SELECT ID, platform FROM consoles";
                            $result2 = mysqli_query($conn, $sql2 );

                            //teller
                            $i = 1;
                            if (mysqli_num_rows($result2) > 0)
                            {

                            ?>


                            
                                <div id="game">
                                    <h2 style="text-decoration: underline; text-align: center; ";>Een game toevoegen</h2>
                                    <img id ="addgame" src="add.png" alt="add" />
                        
                                            
                                        <form action="toegevoegd.php"  method="post" >
                                            <table style="color:black; text-align: center;" cellpadding="5">
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Titel</td>
                                                    <td><input type="text" name="titel" value="Geef de titel in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Platform</td>
                                                <td>
                                                    <select name="platform" style="width: 200px;color: black;">
                                                    <option value="">Selecteer het juiste platform</option>"
                                                    <?php
                                                        while($row = mysqli_fetch_assoc($result2))
                                                            {

                                                                echo "<option value=".$row["platform"].">".$row["platform"]."</option>";
                                                                $i++;
                                                            }

                                                    
                                                            echo "</select>";
                                                    ?>

                                                    
                                                </td>
                                            </tr>
                                            <tr>
                                                <td>Genre</td>
                                                    <td><input type="text" name="genre" value="Geef het genre in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Publisher</td>
                                                    <td><input type="text" name="publisher" value="Geef de publisher in" required style="width: 200px; color: black; "  /></td></br>
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Special Edition </td>
                                                <td>
                                                    <select name="se"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="yes">Yes</option>
                                                        <option value="no">No</option>
                                                    </select>
                                                </td>
                                                
                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Finished </td>
                                                <td>
                                                    <select name="finished"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="yes">Yes</option>
                                                        <option value="no">No</option>
                                                    </select>
                                                </td>

                                            </tr>
                                            </br>
                                            <tr>
                                                <td>Copy </td>
                                                <td>
                                                    <select name="copy"  required style="width: 200px; color: black;">
                                                        <option value="niet ingevuld">-</option>
                                                        <option value="digital">Digital copy</option>
                                                        <option value="physical">Physical copy</option>
                                                    </select>
                                                </td>

                                            </tr>
                                            </br>
                                        
                                            </table>

                                            <table>
                                                <tr>
                                                <td colspan="2">
                                                    <input type="submit"  value="toevoegen" name="toevoegen" />
                                                </td>
                                                </tr>
                                            </table>
                                            
                                        </form>
                                </div>
                            
                                
                            <?php

                            //connectie met server sluiten nadat al de data werd opgehaald  
                            mysqli_close($conn);    
                            }

                        
                            else
                            {
                                
                                echo('location: index.php');
                            }
                        

                        }

                  
                    
                    ?>

                    </div>
                </div>
            </main>
            
            <nav id="nav">
                <div class="innertube">
                    <h3>Mijn collectie</h3>
                    <ul>
                        <li><a href="toevoegen.php">Een game toevoegen</a></li>
                          <li><a href="opvragen.php">Mijn games opvragen</a></li>
                          <li><a href="verwijderen.php">Een game verwijderen</a></li>
                        <li><a href="wijzigen.php"> Een game wijzigen </a></li>
                        <li><a href="consolestoevoegen.php"> Een console toevoegen </a></li>
                        <li><a href="consolesopvragen.php"> Mijn consoles opvragen </a></li>

            
                        <form id="aanmelden" action= "index.php" method="post">
                        <br>
                            <label class="logoutLblPos">
                                <input type= "submit" name="afmelden" id="afmelden" value="Afmelden"/>
                            </label>
                        </form>
                          
                    </ul>
                    
                </div>
            </nav>
        
        </div>

      
    
        <footer id="footer">
            <div class="innertube">
                <a href="index.php"> Loginscherm </a>|<a href="toevoegen.php"> Een game toevoegen </a>|<a href="opvragen.php"> Games opvragen </a>|
                <a href="verwijderen.php"> Een game verwijderen </a>|<a href="wijzigen.php"> Een game wijzigen </a>|<a href="consolesopvragen.php"> Mijn consoles opvragen </a>|
                <a href="consolestoevoegen.php"> Een console toevoegen </a>|
            </div>
        </footer>
    
    </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 20:53:17
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/02/2017 21:39:29
Quote Anchor link
Je mag session_start() en header() alleen gebruiken als er nog geen output verzonden is. Jij zet boven de session_start() al HTML-code, dit mag dus niet, dit geld ook voor de header().
 
Sanne bynens

sanne bynens

27/02/2017 21:56:32
Quote Anchor link
Als de header() enkel gebruikt mag worden zolang er geen output is, hoe gebruik je deze dan om je terug naar de index.php te sturen als je niet ingelogd bent (aangezien deze code onderaan staat)?
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2017 22:01:35
Quote Anchor link
"Als de header() enkel gebruikt mag worden zolang er geen output is, hoe gebruik je deze dan om je terug naar de index.php te sturen als je niet ingelogd bent (aangezien deze code onderaan staat)?"

Dan klopt je volgorde dus niet...

Je controleert eerst of iemand ingelogd is. En pas als dat zo is, begin je met het aanbieden van een htmlpagina (in dit geval).

Stel je bent krantenbezorger.
Dan duw je ook niet eerst de krant door de brievenbus, en als die zo'n beetje op de mat ligt, check je of deze bus wel een krant moest hebben. (of een AD ipv een Telegraaf oid)

Dus eerst de controle in php of je iets moet tonen of moet door verwijzen.
En ook de controle WAT je eigenlijk moet tonen (bijvoorbeeld in het geval iemand wel rechten heeft om laten we zeggen orders, te bekijken, maar de lijst leeg is.
In dat geval begin je ook niet een html-lijst, maar een melding dat er niets gevonden is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2017 15:33:56
Quote Anchor link
Er zijn een aantal dingen mis met de volgende constructie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"])))
{

    // ...
} else {
    echo('location: index.php');    
}

?>

Allereerst zou ik altijd && gebruiken in plaats van AND, en || in plaats van OR omdat de AND en OR niet altijd werken zoals je verwacht omdat er iets aan de hand was met de prioriteit van de operanden. Tenzij je precies weet hoe AND en OR precies werken ten opzichte van respectievelijk && en ||: gebruik simpelweg && en || in boolean statements (dat gedoe tussen de haakje van een if-statement).

Ten tweede: dit zorgt voor een enorm grote tangconstructie. Het is beter om het if-statement meteen aan het begin af te wikkelen, zoals @Ivo zegt: nog voordat je de krant door de bus hebt geduwd :p. Als je dit if-statement bent gepasseerd kun je er vanuit gaan dat bepaalde condities gelden, anders was je immers niet langs dit if-statement gekomen. Beschouw deze controle als de waakhond van je script.

En tot slot, deze syntax is verkeerd om twee redenen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo('location: index.php');    
?>

Ten eerste bedoelde je waarschijnlijk header('Location: index.php'); en ten tweede moeten dit soort headers altijd gevolgd worden door een exit-statement omdat de daaropvolgende code anders niet goed beschermd is want header('Location: ...') transporteert je niet direct automagisch naar de nieuwe locatie. Dit is een misvatting die er beter in een heel vroeg stadium uitgestampt zou moeten worden :).

Wat je dus aan het begin van je script zet, nog voor je <!DOCTYPE> is zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
session_start(); // begin een sessie of zet een sessie voort

if (empty($_SESSION['gebruikersnaam']) || empty($_SESSION['wachtwoord'])) {
    // een van de twee is leeg, verkassen maar
    header('Location: index.php');
    exit; // stopt verdere executie van het script
}
// Als we dit punt bereiken geldt dat zowel gebruikersnaam en wachtwoord in de sessie niet leeg zijn.
// Dit is in wezen de "ontkenning" van het vorige if-statement en dus in feite zitten we nu in het
// onzichtbare "else" deel van het if-statement. Dit scheelt je weer inspring in je code
// en een ogenschijnlijk verdwaalde sluit-accolade ~200 regels verderop.

?>

Wat natuurlijk ook een beetje raar is dat deze informatie (met name het wachtwoord) gepropageerd wordt in de sessie. Deze informatie heb je eigenlijk alleen maar nodig in de authenticatie-stap. En dan, als vastgesteld is wie je bent houd je dit bij in je sessie.

En dan wederom wat @Ivo zei: doorgaans is het niet zo belangrijk wie je bent (tenzij je applicatie iedereen toelaat die kan inloggen) maar meer wat voor rechten je hebt en dus wat voor acties je mag uitvoeren binnen de applicatie.
Gewijzigd op 28/02/2017 20:47:04 door Thomas van den Heuvel
 
Sanne bynens

sanne bynens

01/03/2017 10:47:59
Quote Anchor link
Bedankt voor de info allemaal. Het klinkt nu al een stuk duidelijker. Thomas, als ik dit bovenaan zet, kan ik dan mijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ((isset($_SESSION["gebruikersnaam"])) AND (isset($_SESSION["wachtwoord"]))) {


in het midden van mijn code verwijderen of mag dit blijven staan? Want als er geen gebruikersnaam en wachtwoord gevonden wordt, kom je er niet in
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/03/2017 11:30:49
Quote Anchor link
Dat kun je er gerust uithalen, want de inverse is bovenaan al gecontroleerd, en als een of beide leeg zijn gaat het script niet verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.