Broncode beschermen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 16:38:19
Quote Anchor link
Heeft iemand ervaring met het beschermen van broncode en wat daar bij komt kijken? Ik zie pakketten zoals Zend Guard en ionCube, maar hoe werken deze in de praktijk en is de code dan nog wel makkelijk (op afstand) te beheren? Of moet ik eerst lokaal alles encoden om het vervolgens allemaal te kopiëren naar de live server?

Ik weet niet of dit van belang is, maar we draaien MacOS als server met Apache, PHP en MySQL. Geen frameworks of iets dergelijks. Oplossingen mogen zowel betaald als gratis (open source) zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:30:02
 
Reshad F

Reshad F

02/04/2014 16:51:46
Quote Anchor link
Je bedoelt de broncode als in de broncode die je ziet wanneer je rechtermuisknop -> bronpagina ziet?


Stop dan maar met zoeken want een manier om dit te beschermen vind je niet en zal je nooit vinden maar je kan het wel onleesbaar maken door het net als google te doen :) maar dan nog zou je alleen html zien en js
Gewijzigd op 02/04/2014 16:53:46 door Reshad F
 
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 16:54:04
Quote Anchor link
Neen, als zijnde de daadwerkelijke PHP code op de server. We draaien een applicatie op servers die in beheer zijn van onze klanten. We willen de code en daarmee onze product (intellectueel eigendom) beschermen tegen gebruik zonder onze toestemming.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 16:56:48
Quote Anchor link
Dit is niet te encoden, althans.... niet volledig.

Je moet daarom altijd zorgen dat je het origineel in bezit hebt, maar bij dergelijke projecten zullen deze altijd in een GIT/SVN/CVS omgeving staan. Waarna ze bij het deployen door de decoder heen gaan.
Gewijzigd op 02/04/2014 16:57:06 door - Ariën -
 
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 17:01:41
Quote Anchor link
Kun je dat eens toelichten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 17:05:30
Quote Anchor link
Het gaat erom dat je de originele code gewoon in bezit hebt, want Zend/Iocube is niet zomaar terug te reversen.

Bij grote projecten wordt vaak aan versie-beheer gedaan. Geen verplichting, maar puur een voorbeeld over de workflow van het werken aan een project.
Gewijzigd op 02/04/2014 17:06:11 door - Ariën -
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/04/2014 17:48:24
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets als dit :
Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 17:51:15
Quote Anchor link
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 11:25:49
Quote Anchor link
Ik zou ook voor IonCube gaan, met Zend Guard als goede tweede, omdat ze geen PHP-script versleutelen, maar opcode. Ze verhogen daarmee beide als PHP-accelerator meteen de performance.

Iets schimmigs verbergen in versleutelde opcode is bij beide echter natuurlijk nog steeds mogelijk, dus ik zou me wel twee keer bedenken voordat ik iets uit onbekende bron installeer dat IonCube of Zend Guard gebruikt. (Of je moet het ding in een sandbox plus een firewall verpakken, maar dan verlies je weer performance en blijft mogelijk toch nog een beveiligingslek onontdekt.)

Een alternatief is niet alle PHP-code bij de opdrachtgever parkeren, maar een API gebruiken. Eenvoudig maar herkenbaar praktijkvoorbeeld: je hoeft klanten niet je complete postcodedatabase cadeau te doen; je kunt ook een postcode-API beschikbaar stellen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/11/2020 15:41:23
Quote Anchor link
Nu heb ik zelf noodzaak aan het beschermen van IE (intellectueel eigendom), en vond deze oude thread.
Inmiddels:
- blijft Zend Guard hangen op PHP 5.6
- zit IonCube op versie 10 en kan t/m PHP 7.2
- kan SourceGuardian t/m PHP 7.4

Van wat ik her en der op internet zou de performance van IonCube beter zijn, maar ook Source Guardian belooft versleuteling van bytecode.

Er zijn obscure sites die beloven de versleuteling te kunnen kraken, wat me niet helemaal geruststelt. (https://www.startpage.com/do/dsearch?query=decode+ioncube)

De enige andere optie die ik ken om IE te beschermen als onderdeel van een bedrijfsgeheim is door de code niet prijs te geven aan een klant, bijvoorbeeld door extern te hosten op een server in eigen beheer.

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die hier ervaring mee hebben.
Zijn er tegenwoordig nieuwe inzichten in hoe IE te beschermen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2020 17:02:25
Quote Anchor link
Tegenwoordig is SaaS behoorlijk in, en dan hoef je niet aan zulke bescherming te denken omdat je het zelf voor de klant host.

Maar als je toch zelf het product wilt verkopen aan de klant, die het zelf host dan is IonCube nog steeds de beste oplossing. Ik zie dat ze ook PHP 7.3 en 7.3 ondersteunen, zolang de nieuwe functies van deze versies maar niet gebruikt worden.

Of het veilig is durf ik niet te zeggen. In een ver verleden heb ik ooit eens uit onderzoek een Zend-encoded PHP-applicatie gedecompileerd met wat een dergelijke encoder. Volgens mij werkte dat programma door 'reversed engineering' toe te passen. De stijl van programmeren was ook totaal anders. Een switch() werd uiteindelijk vertaald in een sloot if-else'jes. En geavanceerde array's werden een onleesbare spaghetti-brei. Vanzelfsprekend was er dus ook geen commentaarblok te lezen.

Als je het product in encoded versie aan een klant wilt leveren. Zorg dan voor een goede waterdichte juridische clausule dat het niet toegestana is om de applicatie te reverse-engineren of de source probeert te achterhalen. Je kan eventueel nog een licentiecheck inbouwen die elke dag een seintje geeft, of een controle uitvoeren of de bestanden ongewijzigd zijn (met md5_file() ). In dat laatste geval moet je bij nieuwe versies van de bestanden wel de juiste hash bijhouden.
Gewijzigd op 04/11/2020 17:03:08 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

04/11/2020 18:09:04
Quote Anchor link
- Ariën - op 02/04/2014 17:51:15:
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.


Link werkt niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2020 18:32:17
Quote Anchor link
Jan R op 04/11/2020 18:09:04:
- Ariën - op 02/04/2014 17:51:15:
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.


Link werkt niet :(

Al weer 6,5 jaar oud.
Gewijzigd op 04/11/2020 18:32:48 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.