browser sluit -> uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 19:52:07
Quote Anchor link
Beste php'ers,

nog één ding waar ik op dit moment niet uitkom..
als iemand inlogt wordt dat in een database opgeslagen.
als iemand uitlogt wordt dat ook weer veranderd met een boolean.

maar wat nou als iemand de browser sluit?
dan wordt er geen query uitgevoerd, en blijft de persoon als "ingelogd" in de database staan...

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Gr. Jason
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:03:30
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:09:50
Quote Anchor link
Langer dan een bepaalde tijd niet actief => uitloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:13:45
Quote Anchor link
kan ik dat het beste doen met een cookie?
dat ik die op elke pagina weer reset naar 30 minuten bijvoorbeeld..

hoe kan ik dan de query uitlaten voeren als de cookie 'afloopt' ?

of kan ik hier beter wat anders voor gebruiken?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:27:11
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe jij checked of iemand is ingelogd. Maar ik zou daarvoor een extra veld bij de user in de database zetten DATETIME. En elke keer dat de user wat doet updaten naar NOW() en tegelijkertijd kan je dan kijken of er ingelogde personen zijn waarvan dat bewuste veld ouder is dan een bepaalde tijd. Die log je dan uit.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:29:18
Quote Anchor link
oke, dat komt goed!
maar hoe kan ik elke keer checken of een user al meer als een bepaalde tijd niks heeft gedaan?
ik snap hoe ik het in de database kan checken.. maar hoe laat ik de website dan automatisch iemand uitloggen?
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2011 20:31:43
Quote Anchor link
Je zou hier JavaScript voor kunnen gebruiken. En dan misschien in combinatie met AJAX.
Gewijzigd op 12/06/2011 20:32:10 door Wouter J
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:36:07
Quote Anchor link
ik ben niet zo goed in JavaScript en echt een beginner met AJAX..
als ik nou die code op elke pagina in een verborgen div zet, die ik elke 10 seconden refresh..
met in die div de code die checkt of er al 30 min. geen activiteit is?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 20:36:33
Quote Anchor link
Bij elke actie wordt er gekeken of er is ingelogd. Zo ja doorgaan, zo nee inloggen. Direct daarna kijk je of er personen zijn die al te lang nonactief zijn. Zo ja, dan log je die uit. Als die personen dan weer actief worden komen ze dus niet door de volgende logincheck heen en moeten ze weer inloggen.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 20:38:17
Quote Anchor link
Bedankt weer SanThe, ik ga ermee aan de slag!
 
Ruben Portier

Ruben Portier

12/06/2011 20:57:54
Quote Anchor link
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.

Ik zou het persoonlijk met sessions doen. In een session plaats je de id van de account. Als die session niet bestaad is hij niet ingelogt.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:11:13
Quote Anchor link
maar dan moet je dus ook ergens checken of van elke gebruiker de session bestaat..?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2011 21:23:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina.


Het is 1 query op 1 pagina. Dat is echt niet veel extra werk.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

12/06/2011 21:25:44
Quote Anchor link
nee het leek mij ook al niet, en wat ik vaak hoor is dat een query uitvoeren misschien een paar milliseconden duurt..
ik ga er even een functie voor schrijven en klaar!

nogmaals bedankt!
 
Kees Schepers

kees Schepers

13/06/2011 17:32:56
Quote Anchor link
Ruben Portier op 12/06/2011 20:57:54:
Ik ben niet zo aan verschillende query's uitvoeren op (bijna) iedere pagina. Daarvan gaat je site aanzienelijk trager worden en heeft de server ook meer werk aan de database. Wat kan leiden tot hoog CPU gebruik bij een hoog aantal bezoekers.


Ben ik niet met je eens, uiteraard is het niet de bedoeling om overbodig queries te draaien, maar of een pagina langzaam word of niet heeft meestal niet met het aantal te maken maar met de query zelf op zich. Als een query geen of slechte indeces gebruikt dan kun je er maar 1 hebben en toch is je site dan langzaam terwijl een site met 30 queries veel sneller kan zijn ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.