Captcha werkt niet meer??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 17:57:46
Quote Anchor link
Beste Webmasters,

Ik gebruik al jaren dezelfde script voor mijn CAPTCHA en altijd al met succes eigenlijk nooit problemen tot van de week....Niks geupload, niks veranderd.... Wie kan mij helpen ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();

// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';

// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5

$chars = 5;

// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 150;
$Height = 50;

// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}


// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);

// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);

// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);

// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);

// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);

// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);

// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);

// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



Opgeroepen d.m.v.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for='AntiSpam'><img src='captcha.php' /></label>



Kan iemand mij helpen of heeft iemand een idee hoe het in ene kan veranderen??
Gewijzigd op 01/05/2015 17:58:24 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:07:57
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 19:19:15
Quote Anchor link
Wat gaat er precies mis.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 19:31:22
Quote Anchor link
De aangemaakte afbeelding word niet meer weergegeven sinds begin van deze week. Terwijl er deze week geen aanpassingen zijn gedaan aan de bestanden...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 20:04:51
Quote Anchor link
Mogelijk is er iets mis met je GD library of de paden naar je fonts?

Haal je Content-Type header weg zodat je eventuele foutmeldingen kunt zien.

Zet ook het melden en weergeven van fouten aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Voeg de hierboven beschreven wijzigingen door in captcha.php en roep vervolgens dit bestand rechtstreeks aan.

Welke foutmelding(en) krijg je dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 20:59:17
Quote Anchor link
Ik heb bovenstaand script overgenomen en ook hier geen plaatje.
Precies gedaan wat Thomas zei en dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GIF87a?2?2|???Df??????tv?4V???????\z?t??F????\f???L^???4Z?????????B????Tf????|????????,R?Tr?|??dr?>????4N?,J?????Tj?DZ???????DV????Ln?t~????t???????????????? 6|???|z????lz?dj?L^??????lr???????????DZ??????????<??O???,5xK? ?? "g!?zT??G ?B???E*#SD?9?YcQ?p????+.?nl??&?<???@? 5@2????B??1????\<??K??? R?H?>??k?p? W?R??q??-?0 ?? ??qS?E |?D?2i?xa???2r?R???-aL?? d??e??7??_??OJl?D?K????S ??;? ?o?soL?0<??s?X?3 <?????vP%U?@??B??(1?96?H Rq?7d??8???q}N%?5?F?YK?D ??? ?9?C?S?F??7??E$??!D????s? ?YP$??xD????"?[B??` y??? *?k?????6t?)????Z?[? @4 F0?6c8!?????0?? ???(a??? ?G ax ??U-!pT ?J*?8y@???I?b?N????- <?N?8??T@?\?Y?Sh???p???sP!?0l?xLK??3*X 'N(0p? ?JE,B??=? ?9???P?B ??S?C?%1Q??H`AV !8????@g?P@??+lay??z?7?a a Ery-* ???s6???!???Y$??5d+}k????@MQAw?qA(??7????&?? PE1???@?A?q??Pm?7J??"g&??sG??J?##A#?N?X?(???.?@a|??0Z?@??)?)????? 58??2'h?? ??5?4`?y????G?DHK?????5 @)D?&?acax?/8??"?Kd??M???0l+,,-lA????TxB?1M??????Od??x08u??g???|5?? +uQ?]?X?-?J?y?`c??Bx?p c8???_?B?Fd????p?k???"?'??S?mc??By/?]????d ?a ??(1?`??b??-???????=?o!r?Nps????? {??Y?w;<????^m?pq?#%?^??X?:d??? f?V?*?X?6?X?JO0??+1??+|???#,o~#T?+???J?_??J?H)s?5?????G0? %??|??~'??9?H??B?,?C?Y??;?\&4l?<?6s90 ??? ??:s??6?=WX?h??s?^??<??i???c;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 21:53:29
Quote Anchor link
Je probeert text te concateneren aan een variabele die nog niet bestaat (regel 24).

Ininitialiseer deze tussen regel 21 en 22 op de lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 22:06:21
Quote Anchor link
@Thomas: Dat had ik reeds al gedaan.
 
Aad B

Aad B

01/05/2015 23:12:20
Quote Anchor link
Is je font nog wel beschikbaar?
$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

Toevoeging op 01/05/2015 23:22:10:

Het script werkt (direct aangeroepen) prima. Wel even een ander bij mij beschikbaar font gebruikt:
'/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf';
PHP hier is 5.4.39 en Apache 2.0
Wel zoals eerder opgemerkt door Thomas een notice: Undefined variable: randomnr in /var/www/test/httpdocs/testgif.php on line 24.
Mogelijk breekt dat af bij jou hoster die misschien (sinds kort) deze notice niet (meer) accepteert. Dus ook even doen wat Thomas aangeeft.
Gewijzigd op 01/05/2015 23:31:22 door Aad B
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 04:23:05
Quote Anchor link
Heb alles nagekeken wat jullie vertelden en uiteindelijk was het toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>


Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de hulp! Hij is weer gefixt!
 
Aad B

Aad B

02/05/2015 13:51:19
Quote Anchor link
==>> Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?
Komt waarschijnlijk omdat je hoster een update heeft uitgevoerd en waarbij de vroegere notice nu een error is en je script stopt. Het is handig om de versies bij je hoster in de gaten te houden om bijvoorbeeld bij dit soort acties te achterhalen wat er gebeurt is. Helaas zijn er veel hosters die zonder enige aankondiging systeemchanges doorvoeren.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 15:52:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad vreemd maar dit is niet het enige waar ik zojuist tegenaan ben gelopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    $path = "images/winkel/".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];
    $afbeelding= "".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];

if($afbeelding == "") {
        }else{
copy($HTTP_POST_FILES['afbeelding']['tmp_name'][0], $path);

$filesize1=$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['size'][0];

if($filesize1==0) {
$userErrors[] = "Kon afbeelding niet uploaden!<br>";
}


Dit werkt ook niet meer als ik deze code verwijder kan ik rustig mijn artikel toevoegen via PHP en MYSQL maar emt dit stukje code breekt hij me code af.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 16:08:26
Quote Anchor link
HTTP_POST_VARS is vanaf PHP versie 4.1.0 al deprecated (staat op de lijst om uitgefaseerd te worden; wordt niet meer officieel ondersteund).

Tijd voor een code revisie.

Ook zou je kunnen nakijken / navragen (bij je host) of je PHP versie recent is veranderd. En tis niet erg gebruiksvriendelijk dat dit zonder enige aankondiging gebeurt inderdaad.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 16:11:58
Quote Anchor link
Oke begrijp ik, meteen aan de slag maar. Ik ga inderdaad met mijn hostingsbedrijf bellen want dit is zoals je zegt niet gebruiksvriendelijk.

Bedankt voor je hulp!
 

02/05/2015 23:46:19
Quote Anchor link
Gebruiksvriendelijk? Jij als programmeur moet het bijhouden en geen oude shit gebruiken. Refactoren dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:51:00
Quote Anchor link
Zelfs al was de code up-to-date is er nog steeds geen enkele garantie dat alles werkt / blijft werken op het moment dat je host out-of-the-blue besluit webservers te upgraden. Je argument gaat dus niet helemaal op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.