Captcha werkt niet meer??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 17:57:46
Quote Anchor link
Beste Webmasters,

Ik gebruik al jaren dezelfde script voor mijn CAPTCHA en altijd al met succes eigenlijk nooit problemen tot van de week....Niks geupload, niks veranderd.... Wie kan mij helpen ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();

// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';

// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5

$chars = 5;

// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 150;
$Height = 50;

// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}


// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);

// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);

// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);

// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);

// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);

// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);

// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);

// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



Opgeroepen d.m.v.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for='AntiSpam'><img src='captcha.php' /></label>



Kan iemand mij helpen of heeft iemand een idee hoe het in ene kan veranderen??
Gewijzigd op 01/05/2015 17:58:24 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 08:26:21
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 19:19:15
Quote Anchor link
Wat gaat er precies mis.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 19:31:22
Quote Anchor link
De aangemaakte afbeelding word niet meer weergegeven sinds begin van deze week. Terwijl er deze week geen aanpassingen zijn gedaan aan de bestanden...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 20:04:51
Quote Anchor link
Mogelijk is er iets mis met je GD library of de paden naar je fonts?

Haal je Content-Type header weg zodat je eventuele foutmeldingen kunt zien.

Zet ook het melden en weergeven van fouten aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Voeg de hierboven beschreven wijzigingen door in captcha.php en roep vervolgens dit bestand rechtstreeks aan.

Welke foutmelding(en) krijg je dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 20:59:17
Quote Anchor link
Ik heb bovenstaand script overgenomen en ook hier geen plaatje.
Precies gedaan wat Thomas zei en dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GIF87a?2?2|???Df??????tv?4V???????\z?t??F????\f???L^???4Z?????????B????Tf????|????????,R?Tr?|??dr?>????4N?,J?????Tj?DZ???????DV????Ln?t~????t???????????????? 6|???|z????lz?dj?L^??????lr???????????DZ??????????<??O???,5xK? ?? "g!?zT??G ?B???E*#SD?9?YcQ?p????+.?nl??&?<???@? 5@2????B??1????\<??K??? R?H?>??k?p? W?R??q??-?0 ?? ??qS?E |?D?2i?xa???2r?R???-aL?? d??e??7??_??OJl?D?K????S ??;? ?o?soL?0<??s?X?3 <?????vP%U?@??B??(1?96?H Rq?7d??8???q}N%?5?F?YK?D ??? ?9?C?S?F??7??E$??!D????s? ?YP$??xD????"?[B??` y??? *?k?????6t?)????Z?[? @4 F0?6c8!?????0?? ???(a??? ?G ax ??U-!pT ?J*?8y@???I?b?N????- <?N?8??T@?\?Y?Sh???p???sP!?0l?xLK??3*X 'N(0p? ?JE,B??=? ?9???P?B ??S?C?%1Q??H`AV !8????@g?P@??+lay??z?7?a a Ery-* ???s6???!???Y$??5d+}k????@MQAw?qA(??7????&?? PE1???@?A?q??Pm?7J??"g&??sG??J?##A#?N?X?(???.?@a|??0Z?@??)?)????? 58??2'h?? ??5?4`?y????G?DHK?????5 @)D?&?acax?/8??"?Kd??M???0l+,,-lA????TxB?1M??????Od??x08u??g???|5?? +uQ?]?X?-?J?y?`c??Bx?p c8???_?B?Fd????p?k???"?'??S?mc??By/?]????d ?a ??(1?`??b??-???????=?o!r?Nps????? {??Y?w;<????^m?pq?#%?^??X?:d??? f?V?*?X?6?X?JO0??+1??+|???#,o~#T?+???J?_??J?H)s?5?????G0? %??|??~'??9?H??B?,?C?Y??;?\&4l?<?6s90 ??? ??:s??6?=WX?h??s?^??<??i???c;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 21:53:29
Quote Anchor link
Je probeert text te concateneren aan een variabele die nog niet bestaat (regel 24).

Ininitialiseer deze tussen regel 21 en 22 op de lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 22:06:21
Quote Anchor link
@Thomas: Dat had ik reeds al gedaan.
 
Aad B

Aad B

01/05/2015 23:12:20
Quote Anchor link
Is je font nog wel beschikbaar?
$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

Toevoeging op 01/05/2015 23:22:10:

Het script werkt (direct aangeroepen) prima. Wel even een ander bij mij beschikbaar font gebruikt:
'/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf';
PHP hier is 5.4.39 en Apache 2.0
Wel zoals eerder opgemerkt door Thomas een notice: Undefined variable: randomnr in /var/www/test/httpdocs/testgif.php on line 24.
Mogelijk breekt dat af bij jou hoster die misschien (sinds kort) deze notice niet (meer) accepteert. Dus ook even doen wat Thomas aangeeft.
Gewijzigd op 01/05/2015 23:31:22 door Aad B
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 04:23:05
Quote Anchor link
Heb alles nagekeken wat jullie vertelden en uiteindelijk was het toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>


Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de hulp! Hij is weer gefixt!
 
Aad B

Aad B

02/05/2015 13:51:19
Quote Anchor link
==>> Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?
Komt waarschijnlijk omdat je hoster een update heeft uitgevoerd en waarbij de vroegere notice nu een error is en je script stopt. Het is handig om de versies bij je hoster in de gaten te houden om bijvoorbeeld bij dit soort acties te achterhalen wat er gebeurt is. Helaas zijn er veel hosters die zonder enige aankondiging systeemchanges doorvoeren.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 15:52:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad vreemd maar dit is niet het enige waar ik zojuist tegenaan ben gelopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    $path = "images/winkel/".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];
    $afbeelding= "".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];

if($afbeelding == "") {
        }else{
copy($HTTP_POST_FILES['afbeelding']['tmp_name'][0], $path);

$filesize1=$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['size'][0];

if($filesize1==0) {
$userErrors[] = "Kon afbeelding niet uploaden!<br>";
}


Dit werkt ook niet meer als ik deze code verwijder kan ik rustig mijn artikel toevoegen via PHP en MYSQL maar emt dit stukje code breekt hij me code af.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 16:08:26
Quote Anchor link
HTTP_POST_VARS is vanaf PHP versie 4.1.0 al deprecated (staat op de lijst om uitgefaseerd te worden; wordt niet meer officieel ondersteund).

Tijd voor een code revisie.

Ook zou je kunnen nakijken / navragen (bij je host) of je PHP versie recent is veranderd. En tis niet erg gebruiksvriendelijk dat dit zonder enige aankondiging gebeurt inderdaad.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 16:11:58
Quote Anchor link
Oke begrijp ik, meteen aan de slag maar. Ik ga inderdaad met mijn hostingsbedrijf bellen want dit is zoals je zegt niet gebruiksvriendelijk.

Bedankt voor je hulp!
 

02/05/2015 23:46:19
Quote Anchor link
Gebruiksvriendelijk? Jij als programmeur moet het bijhouden en geen oude shit gebruiken. Refactoren dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:51:00
Quote Anchor link
Zelfs al was de code up-to-date is er nog steeds geen enkele garantie dat alles werkt / blijft werken op het moment dat je host out-of-the-blue besluit webservers te upgraden. Je argument gaat dus niet helemaal op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.