captcha.php gaat fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

22/06/2012 14:20:23
Quote Anchor link
voor een post sript gebruik ik captcha.php maar werkt niet op de internet explorer 9 werkt wel met googlechrome.
hoe kan ik het zo aan passen of 1 maken dat het werkt voor alle browser?
sorry voor het hele sript maar ik denk dat er daar ergen wat fout in gaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
############################################
#  Filename   : captcha.php                #
#------------------------------------------#
#  Written By : Thijs Ferket               #
#  Website    : www.ferket.net             #
#------------------------------------------#
############################################


session_start();

// Captcha keygenerator
function keygen($aantal)
{

    $tekens = array_merge(range('A', 'F'), array('H', 'J', 'K', 'M', 'N'), range('P', 'Z'));
    $randomstring = "";
    for($i=1; $i <= $aantal; $i++)
    {

        shuffle($tekens);
        $randomstring .= $tekens[0];
    }

    return $randomstring;
}

    
$random_code = keygen(4);
$_SESSION['captcha_code'] = $random_code;

$breedte = 90;
$hoogte = 30;

header("content-type: image/png");

$afbeelding = imagecreate($breedte, $hoogte);
$achtergrond = imagecolorallocate($afbeelding, 255, 255, 255);
$font = "fonts/arial.ttf";

$kleur = imagecolorallocate($afbeelding, 186, 197, 214);
imagerectangle($afbeelding, 0, 0, $breedte-1, $hoogte-1, $kleur);

$aantal_punten = rand(250, 500);

for ($i = 0; $i < $aantal_punten; $i++)
{

    imagesetpixel($afbeelding, rand(1, $breedte-1), rand(1, $hoogte-1), $kleur);
}


$aantal_lijnen = rand(5, 8);
$aantal_cirkels = rand(5, 8);
$aantal_lijnen2 = rand(2, 6);
$spread = 100;

for($i = 0; $i < $aantal_lijnen; $i++)
{

    $y_begin = rand(-$spread, $hoogte + $spread);
    $y_eind = rand(-$spread, $hoogte + $spread);
    $kleur = imagecolorallocate($afbeelding, rand(170, 255), rand(170, 255), rand(170, 255));

    imageline($afbeelding, 0, $y_begin, $breedte, $y_eind, $kleur);
}


for($i = 0; $i < $aantal_cirkels; $i++)
{

    $y_center = rand(1, $breedte-1);
    $x_center = rand(1, $hoogte-1);
    $kleur = imagecolorallocate($afbeelding, rand(170, 255), rand(170, 255), rand(170, 255));

    imageellipse($afbeelding, $y_center, $y_center, rand(50, 100), rand(50, 100), $kleur);
}


$tekst = str_split($random_code);

for ($i = 0; $i < count($tekst); $i++)
{

    $xas = rand(5, 15);
    $yas = rand(18, 25);
    $graden = rand(-25, 25);
    $grootte = rand(12,14);
    $kleur = imagecolorallocate($afbeelding, rand(0, 100), rand(0, 100), rand(0, 100));
    imagettftext($afbeelding, $grootte, $graden, $i * 20 + $xas, $yas, $kleur, $font, $tekst[$i]);
}


for($i = 0; $i < $aantal_lijnen2; $i++)
{

    $y_begin = rand(-$spread, $hoogte + $spread);
    $y_eind = rand(-$spread, $hoogte + $spread);
    $kleur = imagecolorallocate($afbeelding, rand(170, 255), rand(170, 255), rand(170, 255));

    imageline($afbeelding, 0, $y_begin, $breedte, $y_eind, $kleur);
}


imagepng($afbeelding);
imagedestroy($afbeelding);
?>
Gewijzigd op 22/06/2012 14:37:34 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:25:55
 
Gerhard l

gerhard l

22/06/2012 14:25:12
Quote Anchor link
En wat heb je geprobeerd, wat gaat er mis/goed? Het is browser trouwens.
 
Christoph e

christoph e

22/06/2012 14:29:52
Quote Anchor link
normaal gezien kan er iet veel fout gaan, php komt van de server dus ik denk dat het aan je css licht.

Geef eens een link naar de pagina dan kunnen wij gaan spitten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/06/2012 15:00:46
Quote Anchor link
Toon eens hoe je captcha.php gebruikt in je formulier
 
Ronald E

Ronald E

22/06/2012 15:45:17
Quote Anchor link
ik krijg nu niet de php code goed in dit scherm.
omdat er in het script veel php aan uit codes staan
Gewijzigd op 22/06/2012 16:02:46 door Ronald E
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/06/2012 16:15:44
Quote Anchor link
Te laat, ik had het al gezien :)
Alles tussen vierkante code tags zetten.

[code][/code]

Zeg, ik heb hier geen IE9 in de buurt, maar probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
  session_start();
  if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === "POST" && isset($_POST['captcha_code'], $_SESSION['captcha_code'])) {
    if (strtolower($_POST['captcha_code']) == strtolower($_SESSION['captcha_code'])) {
      echo 'yippie!';
    }

    else {
      echo 'not yippie!';
    }

    echo '<br><a href="index.php">Terug naar formulier</a>';
    exit();
  }

?>

<form action="" method="post">
  <input name="captcha_code"/>
  <img src="captcha.php"/>
  <input value="GO" type="submit"/>
</form>


Werkt dit?

Trouwens ... je weet dat je 'arial.ttf' moet downloaden en in map "fonts" steken?
Gewijzigd op 22/06/2012 16:18:38 door Kris Peeters
 
Ronald E

Ronald E

22/06/2012 19:05:30
Quote Anchor link
ik heb het aangepast en het werkt nu
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.