Case-Insensitive array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:32:29
Quote Anchor link
Hoe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] == $sort) {
        return true; } }

?>


Kan ik in dit voorbeeld $sort case-insensitive maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:29:43
 
No One

No One

14/01/2013 10:36:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] === $sort) {
        return true; } }

?>


=== dus...dan moet ie precies het zelfde zijn :)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Nee ik bedoel iets anders

Voorbeeld:

Als $found[$i] = "Naam:" dan returned die True (omdat dat de eerste waarde is in de array)
Maar als $found[$i] = "NaAM:" dan wil ik ook dat die true returned
Maar er is geen "NaAM:" in de array wel "Naam:"

Ik hoop dat u begrijpt waar ik heen wil
 
No One

No One

14/01/2013 10:44:04
Quote Anchor link
ah ja ik las sensitive en niet insensitive :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if (strtolower($found[$i]) == strtolower($sort)) {
        return true; } }

?>


dan zo :)
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 10:48:58
Quote Anchor link
Wat is mis met in_array()?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:50:05
Quote Anchor link
ok Thanks man!

Toevoeging op 14/01/2013 10:56:35:

- Mark - op 14/01/2013 10:48:58:
Wat is mis met in_array()?


if (in_array(strtolower($found[$i]),strtolower($sortA))) {

strtolower werkt niet op array
 
No One

No One

14/01/2013 10:59:08
Quote Anchor link
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:07:37
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 10:59:08:
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA


Bedoelt u die: http://php.net/manual/en/function.array-map.php?

zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
Ik weet niet precies wat je daar mee bedoelt
Zo (niet): if (strtolower(in_array($found[$i],$sortA))) { ?
 
No One

No One

14/01/2013 11:16:49
Quote Anchor link
die link is EXCACT het zelfde, alleen is de notatie anders...ja dus...

if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) { <- zo dus...

een tip: krijg een beetje feeling voor de programmeertaal...het is niks voor niks een vorm van logica..
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:22:07
Quote Anchor link
Je hoeft het in dit geval ook niet case-insensitive te maken of wel? Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is? Ik neem aan dat $found[$i] een waarde is die je netjes wilt weergeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $value
= ucfirst(strtolower($found[$i]));

    if(in_array($value, $sortA)){

        // Doe je ding.
    }

?>
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:35:04
Quote Anchor link
@No One

Sorry maar dat werkt niet, (geen foutmelding)
Ja de feeling word per dag beter hoor, met name door zo'n forum als deze

@Mark
Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is?

Dat heb ik gewoon zo gedaan met de 1e letter als hoofdletter, maar eigenlijk wil ik
, case-insensitive, erop toepassen zodat ik niet een einde lange array moet maken met
alle combinaties in hoofdletters
Gewijzigd op 14/01/2013 11:35:32 door Francoi gckx
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:40:24
Quote Anchor link
Dan is het al helemaal geen probleem. Gewoon alles in je array met kleine letters schrijven. Dan hoef je alleen maar strtolower over $found[$i] te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    if(in_array(strtolower($found[$i]), $sortA)){
        
        // Doe je ding.
    }

?>
Gewijzigd op 14/01/2013 11:40:53 door - Mark -
 
No One

No One

14/01/2013 11:42:00
Quote Anchor link
@Francoi: met feeling bedoel ik meer zelf fouten weten op te lossen :P
if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {

hierin heb ik dus een fout gemaakt...niet handig, maar ik weet hem op te lossen door logica toe te passen: ik ga de buitenste haakjes nemen..en dan ga ik steeds verder naar binnen (met een editor als Aptana, die kleurtjes toepast en aangeeft welk haakje bij welke hoort, kom je al heel snel bij de fout)

in dit geval zie ik trouwens door even te kijken dat ik strtolower en in_array moet omdraaien
if(in_array(strtolower($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:51:00
Quote Anchor link
@Mark
Bedankt, maar ik ga voor die van No One want die ziet er iets leuker uit:)

@No One
Je had 1 haakje verkeerd staan zodat het leek of strtolower 2 parameters had:)

Bedankt allebei voor de snelle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.