Case-Insensitive array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:32:29
Quote Anchor link
Hoe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] == $sort) {
        return true; } }

?>


Kan ik in dit voorbeeld $sort case-insensitive maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:35:52
 
No One

No One

14/01/2013 10:36:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] === $sort) {
        return true; } }

?>


=== dus...dan moet ie precies het zelfde zijn :)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Nee ik bedoel iets anders

Voorbeeld:

Als $found[$i] = "Naam:" dan returned die True (omdat dat de eerste waarde is in de array)
Maar als $found[$i] = "NaAM:" dan wil ik ook dat die true returned
Maar er is geen "NaAM:" in de array wel "Naam:"

Ik hoop dat u begrijpt waar ik heen wil
 
No One

No One

14/01/2013 10:44:04
Quote Anchor link
ah ja ik las sensitive en niet insensitive :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if (strtolower($found[$i]) == strtolower($sort)) {
        return true; } }

?>


dan zo :)
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 10:48:58
Quote Anchor link
Wat is mis met in_array()?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:50:05
Quote Anchor link
ok Thanks man!

Toevoeging op 14/01/2013 10:56:35:

- Mark - op 14/01/2013 10:48:58:
Wat is mis met in_array()?


if (in_array(strtolower($found[$i]),strtolower($sortA))) {

strtolower werkt niet op array
 
No One

No One

14/01/2013 10:59:08
Quote Anchor link
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:07:37
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 10:59:08:
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA


Bedoelt u die: http://php.net/manual/en/function.array-map.php?

zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
Ik weet niet precies wat je daar mee bedoelt
Zo (niet): if (strtolower(in_array($found[$i],$sortA))) { ?
 
No One

No One

14/01/2013 11:16:49
Quote Anchor link
die link is EXCACT het zelfde, alleen is de notatie anders...ja dus...

if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) { <- zo dus...

een tip: krijg een beetje feeling voor de programmeertaal...het is niks voor niks een vorm van logica..
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:22:07
Quote Anchor link
Je hoeft het in dit geval ook niet case-insensitive te maken of wel? Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is? Ik neem aan dat $found[$i] een waarde is die je netjes wilt weergeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $value
= ucfirst(strtolower($found[$i]));

    if(in_array($value, $sortA)){

        // Doe je ding.
    }

?>
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:35:04
Quote Anchor link
@No One

Sorry maar dat werkt niet, (geen foutmelding)
Ja de feeling word per dag beter hoor, met name door zo'n forum als deze

@Mark
Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is?

Dat heb ik gewoon zo gedaan met de 1e letter als hoofdletter, maar eigenlijk wil ik
, case-insensitive, erop toepassen zodat ik niet een einde lange array moet maken met
alle combinaties in hoofdletters
Gewijzigd op 14/01/2013 11:35:32 door Francoi gckx
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:40:24
Quote Anchor link
Dan is het al helemaal geen probleem. Gewoon alles in je array met kleine letters schrijven. Dan hoef je alleen maar strtolower over $found[$i] te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    if(in_array(strtolower($found[$i]), $sortA)){
        
        // Doe je ding.
    }

?>
Gewijzigd op 14/01/2013 11:40:53 door - Mark -
 
No One

No One

14/01/2013 11:42:00
Quote Anchor link
@Francoi: met feeling bedoel ik meer zelf fouten weten op te lossen :P
if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {

hierin heb ik dus een fout gemaakt...niet handig, maar ik weet hem op te lossen door logica toe te passen: ik ga de buitenste haakjes nemen..en dan ga ik steeds verder naar binnen (met een editor als Aptana, die kleurtjes toepast en aangeeft welk haakje bij welke hoort, kom je al heel snel bij de fout)

in dit geval zie ik trouwens door even te kijken dat ik strtolower en in_array moet omdraaien
if(in_array(strtolower($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:51:00
Quote Anchor link
@Mark
Bedankt, maar ik ga voor die van No One want die ziet er iets leuker uit:)

@No One
Je had 1 haakje verkeerd staan zodat het leek of strtolower 2 parameters had:)

Bedankt allebei voor de snelle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.