Chatbox ajax post returnt hele index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

05/08/2015 15:15:48
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Opgelost: Het probleem zat hem in de file die include werd (shout.php) daarin zaten queries die niet werktte.

Ik probeer een chat script werkend te krijgen maar heb wat problemen ermee. Ik heb in mijn index een router die in een bepaalde map kijkt en de pagina include als deze bestaat.

Deze javascript code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
// load messages every 1000 milliseconds from server.
    load_data = {'fetch':5000};
    window.setInterval(function()
    {
     $.post('./bedrijven/pagina/shout.php', load_data,  function(data)
     {
        $('.message_box').html(data);
        var scrolltoh = $('.message_box')[0].scrollHeight;
        $('.message_box').scrollTop(scrolltoh);
     });
    }, 1000);


Hij include nu in de chatbox de hele index pagina in plaats van enkel de code te returnen die in shout.php staat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze enkel mijn code uit shout.php teruggeeft? Is er misschien een functie om de overige code zoals css en js includes,footer,menu eruit te halen, lijkt me wel wat zwaar aangezien die elke miliseconden het bestand aanroept om te zien of er nieuwe messages zijn.

Alvast bedankt voor het lezen!
Gewijzigd op 05/08/2015 21:58:03 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:56:49
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/08/2015 15:19:15
Quote Anchor link
Dat lijkt mij geen goede oplossing.

Houd het lightweight en zorg dat alleen relevante data (bijvoorbeeld in JSON-formaat) wordt geretourneerd, en niet een complete pagina...
 
DavY -

DavY -

05/08/2015 15:20:00
Quote Anchor link
Je javascript code plaatsen heeft geen nut, want dat gaat alleen maar over ophalen/laden. Post liever je shout.php, maar als ik het goed leest, dan doel je waarschijnlijk op html en alles, dan zou die dus in shout.php moeten staan en kun je die er gewoon uithalen.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

05/08/2015 15:23:36
Quote Anchor link
DavY Blaat op 05/08/2015 15:20:00:
Je javascript code plaatsen heeft geen nut, want dat gaat alleen maar over ophalen/laden. Post liever je shout.php, maar als ik het goed leest, dan doel je waarschijnlijk op html en alles, dan zou die dus in shout.php moeten staan en kun je die er gewoon uithalen.


Dit is de php code van shout.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

$database
= new database();
if($_POST)
{

    //connect to mysql db
    
    
    //check if its an ajax request, exit if not

    if(!isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) AND strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) != 'xmlhttprequest')
    {

        die();
    }

    
    if(isset($_POST["message"]) &&  strlen($_POST["message"]) > 0 )
    {

        //sanitize user name and message received from chat box
        //You can replace username with registerd username, if only registered users are allowed.

        $username = check_input($_POST["username"]);
        $message = check_input($_POST["message"]);
        $user_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        

        //insert new message in db
       $q = "INSERT INTO shout_box(user, message, ip_address) value('$username','$message','$user_ip')";
       $database->query($q);
       $msg_time = date('h:i A M d',time()); // current time
      
       echo '<div class="shout_msg"><time>'.$msg_time.'</time><span class="username">'.$username.'</span><span class="message">'.$message.'</span></div>';
      
        
        // delete all records except last 10, if you don't want to grow your db size!
        //mysqli_query($sql_con,"DELETE FROM shout_box WHERE id NOT IN (SELECT * FROM (SELECT id FROM shout_box ORDER BY id DESC LIMIT 0, 10) as sb)");

    }
    elseif($_POST["fetch"] == 1)
    {

       $q = "SELECT user, message, date_time FROM (select * from shout_box ORDER BY id DESC LIMIT 10) shout_box ORDER BY shout_box.id ASC";
       $results = $database->query($q);
       while($row = mysqli_fetch_assoc($results))
        {

            $msg_time = date('h:i A M d',strtotime($row["date_time"])); //message posted time
            echo '<div class="shout_msg"><time>'.$msg_time.'</time><span class="username">'.$row["user"].'</span> <span class="message">'.$row["message"].'</span></div>';
        }
    }

    else
    {
        header('HTTP/1.1 500 Are you kiddin me?');
        exit();
    }
}
?>
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

05/08/2015 15:31:47
Quote Anchor link
Met dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if(!isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) AND strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) != 'xmlhttprequest')
    {
        // blablabla //
    }

Aangezien je in je eerst post zegt dat je menu en footer wilt laten verdwijnen kan je toch ook zorgen dat de menu en footer verdwijnen met deze code.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

05/08/2015 15:43:23
Quote Anchor link
PHP Maarten op 05/08/2015 15:31:47:
Met dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if(!isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) AND strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) != 'xmlhttprequest')
    {
        // blablabla //
    }

Aangezien je in je eerst post zegt dat je menu en footer wilt laten verdwijnen kan je toch ook zorgen dat de menu en footer verdwijnen met deze code.


Ja maar dit bestand wordt elke MILIseconde aangeroepen en om dan elke miliseconde bepaalde html te moeten verwijderen is niet echt snel. Daarnaast pakt die ook al me js includes en css omdat dit natuurlijk ook in mijn index.php staat.

Het mooiste zou zijn als die enkel dat bestand aanroept en niet me gehele index file erbij pakt.
 
DavY -

DavY -

05/08/2015 15:46:31
Quote Anchor link
Dan is beide het probleem niet, maar je router om pagina's op te halen. Ik heb geen idee hoe die eruit ziet, maar een script van ander gebruiken geeft sowieso altijd koppijn, daarom is het beter je eigen te schrijven. Ik zie dat je dit script hiervandaan hebt: http://www.sanwebe.com/2013/04/creating-shout-box-facebook-style, klopt?
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

05/08/2015 15:47:42
Quote Anchor link
Elke miliseconde is wel heel erg, doe het gewoon 2x per seconde dus 500 miliseconden.
Of 250 miliseconden, maar elke miliseconde is nergens voor nodig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/08/2015 15:48:35
Quote Anchor link
Het probleem is denk ik een beetje dat je niet alles in aparte "acties" hebt verwerkt, maar alles in een soort van if-elseif-elseif-else-constructie hebt gestopt waar je ook nog een maintemplate / pagina-layout doorheen zit gebreid?

Als je alles compartimenteert in aparte acties heb je dit probleem niet, lijkt mij.

EDIT: en als je slim bent maak je voor dit soort dingen een soort van shellscript die enkel JSON serveert ofzo.
Gewijzigd op 05/08/2015 15:49:50 door Thomas van den Heuvel
 
Furio Scripting

Furio Scripting

05/08/2015 15:54:34
Quote Anchor link
DavY Blaat op 05/08/2015 15:46:31:
Dan is beide het probleem niet, maar je router om pagina's op te halen. Ik heb geen idee hoe die eruit ziet, maar een script van ander gebruiken geeft sowieso altijd koppijn, daarom is het beter je eigen te schrijven. Ik zie dat je dit script hiervandaan hebt: http://www.sanwebe.com/2013/04/creating-shout-box-facebook-style, klopt?



Die tutorial heb ik idd gebruikt en werkt ook goed als je het standalone gebruikt maar dat doe ik niet.
Gewijzigd op 05/08/2015 21:58:39 door Furio Scripting
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.