Chatbox Hulp!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
Drikus

Drikus

19/10/2007 18:38:00
Quote Anchor link
Hallo leden van phphulp,
Ik ben bezig met een eigen (simpele) chatbox... ik heb hierover een paar vragen:

1: Ik heb nu in de index.php een form staan waarin hij de cookie maakt voor de username... die hij later weer moet openen in chatbox.php... ik typ dus op index.php mijn chatnaam in en heb als action chatbox.php staan dus als ik de naam submit ga ik naar chatbox.php.. als ik die pagina open zie ik een melding venster en er beginnen zich honderden popups te openen... waar kan dit door komen en hoe kan ik het oplossen? (De scripts staan hieronder) (op wmcity hadden ze het over htmlspecialchars maar ik snap er geen bal van)

2: Wanneer je in de chatbox een bericht post schrijft hij het in data.txt en die lees ik uit d.m.v. include ("data.txt"); ik heb het nu voor elkaar dat hij niet steeds de zin overschrijft maar dat hij de zinnen blijft toevoegen.. tot je uiteindelijk zelf data.txt vervangt.. nu wil ik graag dat er bijvoorbeeld maximaal 30 berichten kunnen gepost in data.txt en wanneer er dus 30 zijn gepost en de 31 ste komt dat dan het oudste bericht weer verwijderd wordt... zo blijft het overzichtelijk en wordt data.txt niet te groot...

PS: Als je nog fouten zit bij de cookies zeg het dan ff want daar zit geloof ik ook iets niet goed bij...

Als je antwoorden hebt op deze vragen ben ik je eeuwig dankbaar!...

Groeten, Drikus

Scripts:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
setcookie("fixname", "".$_POST['naam']."", time()+3600);
?>

<form method="post" action="chatbox.php">
<input type="text" name="naam">
<input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
</form>


chatbox.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<form method="post">
<input type="text" name="message" maxlength="200" size="32"><input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
</form>
<?php
$message
= $_POST['message'];
$naam = $_COOKIE["fixname"];

$bestand = "data.txt";
$fp = fopen($bestand,"a");
fwrite($fp, $naam ." says: ". $message ." <br>");
fclose($fp);

echo "<br>";
include ("data.txt");
?>


link: Klik hier! EIGEN RISICO JE PC KAN VASTLOPEN!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Drikus
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:34:29
 
- -

- -

19/10/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Inderdaad niet op klikken..
 
Drikus

Drikus

19/10/2007 22:59:00
Quote Anchor link
Het is gefixd... maar nu pakt hij de cookie niet meer..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Drikus
 
- -

- -

19/10/2007 23:10:00
Quote Anchor link
At the moment laat hij helemaal niets meer zien :P
 
Drikus

Drikus

20/10/2007 00:00:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets meer van zijn er nog mensen die super goed zijn met php en die zien wat er fout is?
index.php // hier moet je de chatnaam submiten die hij dus in een cookie moet opslaan bij submit wordt je doorgestuurd naar chatbox.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<title>Fixcreations v1.0.1</title>
<font face="Tahoma" size="2">
<?php
$naam
= $_POST['naam'];
setcookie("fixname", $naam , time()+3600);
?>

<a href="destroy.php" >Cookies verwijderen voor fixchat</a>
<form method="post" action="chatbox.php">
Naam: <input type="text" name="naam">
<input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
</form>


chatbox.php // hier kun je chatten met de ingevoerde naam
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<title>Fixcreations v1.0.1</title>
<font face="Tahoma" size="2">
<form method="post">
<input type="text" name="message" maxlength="200" size="32"><input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
</form>
<?php
$message
= $_POST['message'];
$naam = $_COOKIE["fixname"];

$bestand = "data.txt";
$fp = fopen($bestand,"a");
fwrite($fp, $naam ." says: ". $message ." <br>");
fclose($fp);

echo "<br>";
include ("data.txt");
?>


weet iemand wat er fout is in mijn ogen is het goed... maar na het submitten ga je naar chatbox.php en er is niets met de ingetoetste naam gebeurt....
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/10/2007 00:20:00
Quote Anchor link
1. Gebruik sessies. Is veel beter voor dit doeleinde
2. Zet even op beide pagina's helemaal bovenaan "session_start()", dus voordat je ook maar iets op het scherm zet.

edit:

Verder is dit natuurlijk een beetje raar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= $_POST['naam'];
setcookie("fixname", $naam , time()+3600);
?>


Een variabele overschrijven, wat hebben we eraan? Jij gaat er zomaar vanuit dat $_POST['naam'] bestaat..

Maar daar eens zoiets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST['naam']))
{

    setcookie('fixname', $_POST['naam'] , time()+3600);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Thijs X

Thijs X

20/10/2007 00:30:00
Quote Anchor link
Een tekst bestand gebruiken voor een Chatbox lijkt me niet echt een goed idee...

Het beste kan je gewoon een DB gebruiken en dan lees je elke keer de laatste 30 berichten uit die je op het scherm laat weergeven, of de berichte van de laatse 5mins oid.
 
Drikus

Drikus

20/10/2007 08:50:00
Quote Anchor link
Ik wil op een tekstbestand geef ik aan... dit is ook makkelijker te maken en te installeren.. hier zijn er niet zo veel van.... internet staat vol met db chats...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

20/10/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Een db chat is veel sneller, een text chat is leuk als je niet meer dan 4 gebruikers tegelijk hebt. Anders wordt het zo traaaaaaaaag
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.