Checkbox formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Martijn L

Martijn L

29/08/2011 20:29:44
Quote Anchor link
Ik heb een checkbox formulier waarin een aantal objecten staan die worden geselecteerd uit de database. Als ik op submit druk wil ik dat die de waardes van de objecten bij elkaar optel. Deze staan niet vermeld in het formulier. Wat ik er dus bij wil hebben is een optie die de waardes van het voertuig uit de database halen bij elkaar optelt, en dan als het persoon genoeg geld heeft repareert.
Heeft dit persoon geld te weinig dan wil een foutmelding krijgen kan iemand mij ermee helpen?

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
        if(isset($_POST['repair'])){
            $aDoor = $_POST['id'];
            if(empty($aDoor)){
                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8">
                            Je hebt geen voertuigen geselecteerd.
                        </td>
                    </tr>
                '
;
            }

            else{
                
                    $N = count($aDoor);
                for($i=0; $i < $N; $i++){
                    $test = mysql_query("SELECT * FROM `voertuigen` WHERE `owner`='$data->username' AND `ID`='$aDoor[$i]' AND `game`='$game'");
                    $testing = mysql_fetch_object($test);
                    mysql_query("UPDATE `leden` SET `cash`=`cash`-'$prijs' WHERE `username`='$data->username' AND `game`='$game'");
                    mysql_query("DELETE FROM `voertuigen` WHERE `game`='$game' AND `ID`='$aDoor[$i]'");
                }

                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8">
                            Je hebt '
.$N.' voertuigen gerepareerd!
                        </td>
                    </tr>
                '
;
            }
        }


            $voertuig    = mysql_query("SELECT * FROM `voertuigen` WHERE `game`='$game' AND `soort`='auto' AND `owner`='$data->username'");
        while($info    = mysql_fetch_assoc($voertuig)){
                $id            = mysql_real_escape_string($info['ID']);
                $types        = mysql_real_escape_string($info['soort']);
                $models        = mysql_real_escape_string($info['nummer']);
                $schade        = mysql_real_escape_string($info['schade']);
                $waardes    = mysql_real_escape_string($info['waarde']);
                $landz        = mysql_real_escape_string($info['land']);
                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$id.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$types.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$models.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$schade.'%
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            &euro;'
.$waardes.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$landz.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            <a>
                                <img src="images/wrench.png" title="Repareren!" alt="Repareren!" />
                            </a>&nbsp;
                            <a>
                                <img src="css/money.png" title="Verkopen!" alt="Verkopen!" />
                            </a>
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            <input type="checkbox" name="id[]" value="'
.$id.'" />
                        </td>
                    </tr>
                '
;
        }

            echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8" style="text-align:center;">
                                <br />
                            <input id="input" name="sell" type="submit" value="Verkoop" />
                            <input id="input" name="ship" type="submit" value="Verscheep" />
                            <input id="input" name="repair" type="submit" value="Repareer" />
                                <br />
                                <br />
                        </td>
                    </tr>
                        </form>
                </table>
            '
;
?>
Gewijzigd op 29/08/2011 22:38:41 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:06:19
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2011 22:18:17
Quote Anchor link
Heb wel een aantal andere opmerkingen:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Waar is de controle op de input?
Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Variabelen buiten quotes.
Selecteer veldnamen en niet *.
Zorg voor beveiliging van je query's.
Wat is het nut van regel 32 t/m 37. Lijkt me op klok en klepel.
Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Misschien handig om duidelijke(re) namen mee te geven aan variabelen.
Hebben de query's op regel 19 en 20 nut? Wat doet die for-lus eigenlijk?
Zie zo snel ook niet waar $voertuig vandaan komt (regel 31).
 
Martijn L

Martijn L

29/08/2011 22:49:57
Quote Anchor link
Obelix en Idefix als eerst bedankt voor je snelle reactie.

Ik zal 1 voor 1 je vragen beantwoorden, graag ook een reactie met hoe het beter kan.

Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb op het internet na een tijd zoeken dit als enige tutorial voor het verwerken van een checkbox formulier, afwijken hiervan leek me niet nodig aangezien ze wel verwerkt werden.

Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb werkelijk geen idee sorry:$ dit was mijn 1e script met een werkende checkbox dus waarschijnlijk de beveiliging over het hoofd gezien.

Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Ik heb geleerd van iemand die me het begin van php leerde, is dit verkeerd?

Variabelen buiten quotes.
Die snap ik niet graag uitgebreidere uitleg?

Selecteer veldnamen en niet *.
Is het veiliger als je elk veld in een mysql_query apart noemt?

Zorg voor beveiliging van je query's.
Ik dacht dat je een query beveiligt dmv mysql_real_escape_string() zoals mij is aangeleerd door het bovengenoemde persoon

Edit:
Na even zoeken op het internet zie ik dat het alleen werkt voor het plaatsen van variabelen in de database

Wat is het nut van regel 32 t/m 37. Lijkt me op klok en klepel.
Zie bovenstaande antwoord:P

Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Hierbij bedoel je de mysql_error()?

Misschien handig om duidelijke(re) namen mee te geven aan variabelen.
In een script van 1000+ regels wordt het soms een beetje moeilijk om verschillende variabelen te bedenken vandaar de aparte variabelen

Hebben de query's op regel 19 en 20 nut? Wat doet die for-lus eigenlijk?
Deze hebben wel degelijk nut als ik de beveiliging erbij plaats wat jij al noemde

Zie zo snel ook niet waar $voertuig vandaan komt (regel 31).
Erbij geplaatst zag inderdaad dat ontbrak
Gewijzigd op 29/08/2011 23:39:35 door Martijn L
 
Martijn L

Martijn L

31/08/2011 13:05:55
Quote Anchor link
Iemand die me een betere manier kan laten zien van de fouten die zijn genoemd door Obelix en Idefix?
 
Martijn L

Martijn L

02/09/2011 22:30:28
Quote Anchor link
Mag ik vragen wat het voor een nut heeft om wel commentaar te geven maar geen manier zoals het beter moet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/09/2011 09:42:19
Quote Anchor link
Hoe het beter moet: er zijn diverse tuts. In veel topics op dit forum wordt uitgelegd wat er fout gaat en hoe het beter kan/moet en ook waar je het kunt vinden. Zo'n beetje alles wat ik heb aangegeven, vind ik ook terug in andere topics.
Heb je zelf Google al gebruikt om uitleg te vinden??

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb op het internet na een tijd zoeken dit als enige tutorial voor het verwerken van een checkbox formulier, afwijken hiervan leek me niet nodig aangezien ze wel verwerkt werden.

Omdat het werkt, wil het nog niet zeggen dat het goed is. Door het aanmaken van een variabele ben je 1) het overzicht kwijt waar het vandaan komt (input of vanuit het script) en 2) gebruik je onnodig geheugen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb werkelijk geen idee sorry:$ dit was mijn 1e script met een werkende checkbox dus waarschijnlijk de beveiliging over het hoofd gezien.
Quote:
Leer jezelf aan om alles te controleren wat via post/get je script in komt. Controleer ook alle query's of er een (juiste) uitkomst is. En dan bij voorkeur niet met 'or die'.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Ik heb geleerd van iemand die me het begin van php leerde, is dit verkeerd?

Het schijnt (af en toe) tot foute/niet werkende query's te kunnen leiden.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Variabelen buiten quotes.
Die snap ik niet graag uitgebreidere uitleg?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$naam = test;
echo 'hallo $naam';
echo "hallo $naam";
echo 'hallo'.$naam;


Probeer het eens.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Selecteer veldnamen en niet *.
Is het veiliger als je elk veld in een mysql_query apart noemt?

Het geeft je inzicht in wat je aan het doen bent en voorkomt bij complexere query's dat dingen niet gaan zoals je zou willen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Zorg voor beveiliging van je query's.
Ik dacht dat je een query beveiligt dmv mysql_real_escape_string() zoals mij is aangeleerd door het bovengenoemde persoon

Edit:
Na even zoeken op het internet zie ik dat het alleen werkt voor het plaatsen van variabelen in de database

Heb het idee van klok en klepel. mysql_real_escape_string() Gebruik je in een query, niet, zoals jij nu doet bij de output. En nee, ook niet alleen! bij het plaatsen van variabelen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Hierbij bedoel je de mysql_error()?

Ja, maar dan volledig/nette foutafhandeling.

En om je een concreet antwoord te geven op je vraag: denk dat het verstandiger is om eerst te zorgen dat je script goed/veilig is. En daarna nog even uitleggen wat je nou precies wilt doen met deze code, want dat is me niet duidelijk.
Gewijzigd op 03/09/2011 10:07:37 door Obelix Idefix
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:03:57
Quote Anchor link
Kan de vraag niet aanpassen zie mijn beter geformuleerde vraag

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/checkbox-formulier/79985/
Gewijzigd op 06/09/2011 22:07:02 door Martijn L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.