Checkbox formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »
Martijn L

Martijn L

29/08/2011 20:29:44
Quote Anchor link
Ik heb een checkbox formulier waarin een aantal objecten staan die worden geselecteerd uit de database. Als ik op submit druk wil ik dat die de waardes van de objecten bij elkaar optel. Deze staan niet vermeld in het formulier. Wat ik er dus bij wil hebben is een optie die de waardes van het voertuig uit de database halen bij elkaar optelt, en dan als het persoon genoeg geld heeft repareert.
Heeft dit persoon geld te weinig dan wil een foutmelding krijgen kan iemand mij ermee helpen?

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
        if(isset($_POST['repair'])){
            $aDoor = $_POST['id'];
            if(empty($aDoor)){
                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8">
                            Je hebt geen voertuigen geselecteerd.
                        </td>
                    </tr>
                '
;
            }

            else{
                
                    $N = count($aDoor);
                for($i=0; $i < $N; $i++){
                    $test = mysql_query("SELECT * FROM `voertuigen` WHERE `owner`='$data->username' AND `ID`='$aDoor[$i]' AND `game`='$game'");
                    $testing = mysql_fetch_object($test);
                    mysql_query("UPDATE `leden` SET `cash`=`cash`-'$prijs' WHERE `username`='$data->username' AND `game`='$game'");
                    mysql_query("DELETE FROM `voertuigen` WHERE `game`='$game' AND `ID`='$aDoor[$i]'");
                }

                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8">
                            Je hebt '
.$N.' voertuigen gerepareerd!
                        </td>
                    </tr>
                '
;
            }
        }


            $voertuig    = mysql_query("SELECT * FROM `voertuigen` WHERE `game`='$game' AND `soort`='auto' AND `owner`='$data->username'");
        while($info    = mysql_fetch_assoc($voertuig)){
                $id            = mysql_real_escape_string($info['ID']);
                $types        = mysql_real_escape_string($info['soort']);
                $models        = mysql_real_escape_string($info['nummer']);
                $schade        = mysql_real_escape_string($info['schade']);
                $waardes    = mysql_real_escape_string($info['waarde']);
                $landz        = mysql_real_escape_string($info['land']);
                echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$id.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$types.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$models.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$schade.'%
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            &euro;'
.$waardes.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            '
.$landz.'
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            <a>
                                <img src="images/wrench.png" title="Repareren!" alt="Repareren!" />
                            </a>&nbsp;
                            <a>
                                <img src="css/money.png" title="Verkopen!" alt="Verkopen!" />
                            </a>
                        </td>
                        <td class="mainTxt">
                            <input type="checkbox" name="id[]" value="'
.$id.'" />
                        </td>
                    </tr>
                '
;
        }

            echo'
                    <tr>
                        <td class="mainTxt" colspan="8" style="text-align:center;">
                                <br />
                            <input id="input" name="sell" type="submit" value="Verkoop" />
                            <input id="input" name="ship" type="submit" value="Verscheep" />
                            <input id="input" name="repair" type="submit" value="Repareer" />
                                <br />
                                <br />
                        </td>
                    </tr>
                        </form>
                </table>
            '
;
?>
Gewijzigd op 29/08/2011 22:38:41 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:41:03
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/08/2011 22:18:17
Quote Anchor link
Heb wel een aantal andere opmerkingen:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Waar is de controle op de input?
Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Variabelen buiten quotes.
Selecteer veldnamen en niet *.
Zorg voor beveiliging van je query's.
Wat is het nut van regel 32 t/m 37. Lijkt me op klok en klepel.
Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Misschien handig om duidelijke(re) namen mee te geven aan variabelen.
Hebben de query's op regel 19 en 20 nut? Wat doet die for-lus eigenlijk?
Zie zo snel ook niet waar $voertuig vandaan komt (regel 31).
 
Martijn L

Martijn L

29/08/2011 22:49:57
Quote Anchor link
Obelix en Idefix als eerst bedankt voor je snelle reactie.

Ik zal 1 voor 1 je vragen beantwoorden, graag ook een reactie met hoe het beter kan.

Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb op het internet na een tijd zoeken dit als enige tutorial voor het verwerken van een checkbox formulier, afwijken hiervan leek me niet nodig aangezien ze wel verwerkt werden.

Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb werkelijk geen idee sorry:$ dit was mijn 1e script met een werkende checkbox dus waarschijnlijk de beveiliging over het hoofd gezien.

Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Ik heb geleerd van iemand die me het begin van php leerde, is dit verkeerd?

Variabelen buiten quotes.
Die snap ik niet graag uitgebreidere uitleg?

Selecteer veldnamen en niet *.
Is het veiliger als je elk veld in een mysql_query apart noemt?

Zorg voor beveiliging van je query's.
Ik dacht dat je een query beveiligt dmv mysql_real_escape_string() zoals mij is aangeleerd door het bovengenoemde persoon

Edit:
Na even zoeken op het internet zie ik dat het alleen werkt voor het plaatsen van variabelen in de database

Wat is het nut van regel 32 t/m 37. Lijkt me op klok en klepel.
Zie bovenstaande antwoord:P

Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Hierbij bedoel je de mysql_error()?

Misschien handig om duidelijke(re) namen mee te geven aan variabelen.
In een script van 1000+ regels wordt het soms een beetje moeilijk om verschillende variabelen te bedenken vandaar de aparte variabelen

Hebben de query's op regel 19 en 20 nut? Wat doet die for-lus eigenlijk?
Deze hebben wel degelijk nut als ik de beveiliging erbij plaats wat jij al noemde

Zie zo snel ook niet waar $voertuig vandaan komt (regel 31).
Erbij geplaatst zag inderdaad dat ontbrak
Gewijzigd op 29/08/2011 23:39:35 door Martijn L
 
Martijn L

Martijn L

31/08/2011 13:05:55
Quote Anchor link
Iemand die me een betere manier kan laten zien van de fouten die zijn genoemd door Obelix en Idefix?
 
Martijn L

Martijn L

02/09/2011 22:30:28
Quote Anchor link
Mag ik vragen wat het voor een nut heeft om wel commentaar te geven maar geen manier zoals het beter moet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/09/2011 09:42:19
Quote Anchor link
Hoe het beter moet: er zijn diverse tuts. In veel topics op dit forum wordt uitgelegd wat er fout gaat en hoe het beter kan/moet en ook waar je het kunt vinden. Zo'n beetje alles wat ik heb aangegeven, vind ik ook terug in andere topics.
Heb je zelf Google al gebruikt om uitleg te vinden??

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb op het internet na een tijd zoeken dit als enige tutorial voor het verwerken van een checkbox formulier, afwijken hiervan leek me niet nodig aangezien ze wel verwerkt werden.

Omdat het werkt, wil het nog niet zeggen dat het goed is. Door het aanmaken van een variabele ben je 1) het overzicht kwijt waar het vandaan komt (input of vanuit het script) en 2) gebruik je onnodig geheugen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Waarom op regel 3 een variabele aanmaken?
Ik heb werkelijk geen idee sorry:$ dit was mijn 1e script met een werkende checkbox dus waarschijnlijk de beveiliging over het hoofd gezien.
Quote:
Leer jezelf aan om alles te controleren wat via post/get je script in komt. Controleer ook alle query's of er een (juiste) uitkomst is. En dan bij voorkeur niet met 'or die'.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Backtics horen volgens mij niet thuis in een query.
Ik heb geleerd van iemand die me het begin van php leerde, is dit verkeerd?

Het schijnt (af en toe) tot foute/niet werkende query's te kunnen leiden.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Variabelen buiten quotes.
Die snap ik niet graag uitgebreidere uitleg?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$naam = test;
echo 'hallo $naam';
echo "hallo $naam";
echo 'hallo'.$naam;


Probeer het eens.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Selecteer veldnamen en niet *.
Is het veiliger als je elk veld in een mysql_query apart noemt?

Het geeft je inzicht in wat je aan het doen bent en voorkomt bij complexere query's dat dingen niet gaan zoals je zou willen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Zorg voor beveiliging van je query's.
Ik dacht dat je een query beveiligt dmv mysql_real_escape_string() zoals mij is aangeleerd door het bovengenoemde persoon

Edit:
Na even zoeken op het internet zie ik dat het alleen werkt voor het plaatsen van variabelen in de database

Heb het idee van klok en klepel. mysql_real_escape_string() Gebruik je in een query, niet, zoals jij nu doet bij de output. En nee, ook niet alleen! bij het plaatsen van variabelen.

Martijn L op 29/08/2011 22:49:57:
Zorg voor foutafhandeling bij query's.
Hierbij bedoel je de mysql_error()?

Ja, maar dan volledig/nette foutafhandeling.

En om je een concreet antwoord te geven op je vraag: denk dat het verstandiger is om eerst te zorgen dat je script goed/veilig is. En daarna nog even uitleggen wat je nou precies wilt doen met deze code, want dat is me niet duidelijk.
Gewijzigd op 03/09/2011 10:07:37 door Obelix Idefix
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:03:57
Quote Anchor link
Kan de vraag niet aanpassen zie mijn beter geformuleerde vraag

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/checkbox-formulier/79985/
Gewijzigd op 06/09/2011 22:07:02 door Martijn L
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.