Checkbox formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Martijn L

Martijn L

05/09/2011 23:41:03
Quote Anchor link
Ik heb een vraag over een checkbox.

Na een aantal avonden te hebben besteed aan het zoeken naar mijn antwoord toch maar een topic openen.

Ik had wel een een tutorial gevonden maar die was volgens een aantal mensen heel slecht:
http://www.html-form-guide.com/php-form/php-form-checkbox.html

Wat is mijn vraag?

Hoe verwerk ik data vanuit een checkbox met php.

Wat ik hierbij wil is een beveiliging.

Deze beveiliging moet uit de database kijken of bij het aangevinkte bericht (mogelijk veranderd via een browser) bij die ID van dat bericht ook zijn Gebruikersnaam staat. En als dit niet het geval is de volledige actie afbreken en dit vermelden:

Een van de door jou geselecteerde berichten is niet van jou.

Als je het zou doen met een ander soort formulier zou ik dit hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(isset($_POST['verwijder'])){
$controles     = mysql_query("SELECT * FROM `berichten` WHERE `ID`='$_POST['berichtnummer']' AND `owner`='{$_SESSION['login']}'");
$controle     = mysql_num_rows($controles);

if($controle < 1){
    echo'
        <tr>
            <td class="mainTxt" colspan="8">
                Een van de door jou geselecteerde auto\'s is niet van jou!.
            </td>
        </tr>
    '
;
}

else{
mysql_query("DELETE FROM `berichten` WHERE `ID`='$_POST['berichtnummer']' AND`gebruiker`='{$_SESSION['login']}'");
    echo'
        <tr>
            <td class="mainTxt" colspan="8">
                Je bericht is verwijderd!.
            </td>
        </tr>
    '
;
}
}

        echo'
                <form method="post">
                    <input type="text" name="berichtnummer" />
                                <br />
                        <input type="submit" name="verwijder" value="verwijder" />
                </form>
        '
;
?>


Ook heb ik een vraag over een aanmerking van iemand die op mij is gegeven maar waar ik geen verbetering bij kreeg.

Volgens dit desbetreffende persoon zijn mijn mysql_query's niet beveiligd. Ik begrijp niet wat hij/zij bedoeld. Als ik hierop op google zoek vind ik hoe je een server kan beveiligen.
Gewijzigd op 06/09/2011 22:55:19 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:59:42
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2011 23:54:23
Quote Anchor link
Gebruik geen backtics in je query's. Hou $vars buiten de quotes. Je script in nu inderdaad lek => sql-injection. (Gebruik mysql_real_escape_string()). Waarom eerst selecteren en dan pas verwijderen? Als het verwijderen niet lukt (0 records) is dat toch ook duidelijk.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 00:07:14
Quote Anchor link
- SanThe - backtics beschermen je query toch tegen het gebruik van bijvoorbeeld als je een tabel hebt die update heet SELECT * FROM update dat die dan die tabel selecteert ipv per ongelijk updaten?


Hou $vars buiten de quotes

Bedoel je hierbij $_POST['verwijder']? dus het moet $_POST[verwijder] worden?
En wat is er verkeerd aan.

Ik wil niet eigenwijs zijn maar ben benieuwd.
Dus jij zou zeggen:

$safeid = mysql_real_escape_string($_POST[berichtnummer]);

mysql_query("DELETE FROM `berichten` WHERE `ID`='$safeid' AND`gebruiker`='{$_SESSION['login']}'");
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 00:21:38
Quote Anchor link
Het is gewoon niet aan te raden om de reserved words van sql als tabel- of veldnaam te gebruiken. Een vergissing is dan zo gemaakt. $vars buiten quotes, zie mijn voorbeeld. Wat jij nu doet is de quotes om de key weghalen en die moeten juist blijven. Foutafhandeling ontbreekt ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "SELECT * FROM berichten
    WHERE ID = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['berichtnummer']) . "'
    AND owner = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'";
$result = mysql_query($sql);
if(!$result)
{

    // error
}
else
{
    // ga verder
}
?>
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 12:18:29
Quote Anchor link
Dank je voor de zinvolle reactie (niet sarcastisch), heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?

Ik heb de tijd ik zou mijn query's eerst even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 06/09/2011 12:26:12 door Martijn L
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 14:04:13
Quote Anchor link
Martijn L op 06/09/2011 12:18:29:
heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?


Zie ik iets over het hoofd, welke vraag was dat?
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 15:30:47
Quote Anchor link
- SanThe - op 06/09/2011 14:04:13:
Martijn L op 06/09/2011 12:18:29:
heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?


Zie ik iets over het hoofd, welke vraag was dat?


Hoe verwerk ik data vanuit een checkbox met php.

Wat ik hierbij wil is een beveiliging.

Deze beveiliging moet uit de database kijken of bij het aangevinkte bericht (mogelijk veranderd via een browser) bij die ID van dat bericht ook zijn Gebruikersnaam staat. En als dit niet het geval is de volledige actie afbreken en dit vermelden:

Een van de door jou geselecteerde berichten is niet van jou.

Deze vraag als je hem niet begrijpt probeer ik hem nog anders te formuleren
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/09/2011 18:45:04
Quote Anchor link
Die beveiliging heb je er al in. Door op beide zaken te selecteren. OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 19:18:16
Quote Anchor link
Klaasjan Boven op 06/09/2011 18:45:04:
OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn


Volgens mij niet.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/09/2011 19:26:25
Quote Anchor link
En daarbij is er niets mis met backticks, zolang als je maar een MySQL-server gebruikt. Santhe vind gewoon dat het er niet hoort :+).
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 20:28:32
Quote Anchor link
Gereserveerde woorden gebruiken is spelen met vuur.
En wat doet een onervaren 'hoi-ik-gebruik-ob-start-voor-header-error-noob' dan? Natuurlijk, backticks ipv een fatsoenlijke naam!
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/09/2011 20:31:05
Quote Anchor link
Gewoon beiden gebruiken, ik vind backticks juist fijn voor de overzichtelijkheid.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 21:04:23
Quote Anchor link
Klaasjan Boven op 06/09/2011 18:45:04:
Die beveiliging heb je er al in. Door op beide zaken te selecteren. OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn


Ja maar dit is voor een ander soort formulier dan dat ik wil.
Ik wil weten hoe je een Checkbox formulier verwerkt via php

En volgens dit overzicht is owner geen reserved word

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/reserved-words.html
Gewijzigd op 06/09/2011 21:06:49 door Martijn L
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/09/2011 21:52:24
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:06:00
Quote Anchor link
Ik kan mijn topic niet aanpassen:S overal staat een editknopje behalve daar:S en ja ik ben ingelogd en ja hier staat die wel
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 22:21:29
Quote Anchor link
Gewoon een nieuwe reactie posten.
Je topic aanpassen is nergens voor nodig.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:32:25
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/09/2011 22:21:29:
Gewoon een nieuwe reactie posten.
Je topic aanpassen is nergens voor nodig.


Ze vonden mijn vraag niet goed geformuleerd dus dan pas ik meestal de vraag aan waardoor de vraag duidelijker wordt?

Maar heeft iemand een goede tut om de gegevens van een checkbox te verwerken via php?
Gewijzigd op 06/09/2011 22:33:08 door Martijn L
 
- SanThe -

- SanThe -

08/09/2011 15:49:37
Quote Anchor link
Maak een checkbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="checkbox" name="box" value="blabla">';
?>


Check de checkbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_POST['box']))
{

    // aangevinkt
}
else
{
    // niet aangevinkt
}
?>
 
Martijn L

Martijn L

08/09/2011 16:17:19
Quote Anchor link
Nou ik heb een formulier via een checkbox. (ingekort)

En nu wil ik dus als ik meerdere berichten heb aangevinkt dat hij deze verwijderd uit de database.

En ik vraag me af of iemand dit weet hoe dit moet?

Maar aangezien je via chrome en misschien meerdere browsers html kan wijzigen wil ik een beveiliging erin zoals:

Je berichten zijn niet verwijderd omdat een aantal niet van jou waren. Of tenminste dat ze niet verwijderd worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$sql
        =     "SELECT * FROM berichten
                WHERE ID='"
.mysql_real_escape_string($_POST['berichtnummer'])."' AND owner='".mysql_real_escape_string($_SESSION['login'])."'";
$berichten  = mysql_query($sql);
$berichtnr     = mysql_num_rows($controles);
    echo'
        <table>
    '
;
if($berichtnr < 1){
    echo'
        <tr>
            <td>
                Je hebt geen berichten in je inbox.
            </td>
        </tr>
    '
;    
}

else{
    while($berichtinfo = mysql_fetch_object($berichten)){
        echo'
            <tr>
                <td>
                    '
.$berichtinfo->afzender.'
                </td>
                <td>
                    '
.$berichtinfo->onderwerp.'
                </td>
                <td>
                    <input type="checkbox" name="berichtnummer" value="'
.$berichtinfo->ID.'" />
                </td>
            </tr>
        '
;
    }
}

    echo'
            <tr>
                <td>
                    <input type="submit" value="Verwijder" name="verwijder" />
                </td>
            </tr>
        </table>
    '
;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/09/2011 16:41:30
Quote Anchor link
Dat kan toch zo: (LET OP: Zorg dat elk $berichtinfo->ID wel het juiste nummer heeft)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// formulier
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID1 . '" />';
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID2 . '" />';
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID3 . '" />';
?>


Afhandeling: (LET OP: Hier zit nog geen check op of het wel allemaal getallen zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// totaal aangevinkt
$totaal = count($_POST['berichtnummer'];
$alle_idnummers = implode(',', $_POST['berichtnummer']);
$sql = "DELETE FROM ...
        WHERE owner = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'
        AND ID IN ("
. $alle_idnummers . ")";
$result = mysql_query($sql);
if(!$result)
{

    // error
}
else
{
    $gelukt = mysql_affected_rows();
    echo 'Aangevinkte records: ' . $totaal . ', waarvan verwijderd: ' . $gelukt;
}

?>

Ben jij dus niet de owner, dan zal het ook niet worden verwijderd.
 
Martijn L

Martijn L

08/09/2011 16:47:55
Quote Anchor link
Dank je voor je uitleg, ik ga het proberen.

En de tut die ik bovenaan heb staan is een totaal verkeerde manier?


Toevoeging op 08/09/2011 17:04:01:

Aangevinkte records: 2, waarvan verwijderd: 2

Dank je voor je hulp.


Toevoeging op 08/09/2011 20:15:44:

Mag ik uit het onderstaande script concluderen dat $game veilig is voor een mysql_query zonder injecties enz.?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    $games
= ctype_digit($_GET['game']);
        if($games     == '1'){
            $sql      = "SELECT * FROM users WHERE game='{$_GET['game']}'";
            $check    = mysql_query($sql);
            if(!$check){
                echo'
                    Error!
                '
;
            }

            else{
                $setsave = mysql_fetch_object($check);
                $game = $setsave->game;
            }
        }

        else{
            echo'
                Je bent bezig met onveilig gedrag. Stop hiermee!
            '
;
        }

?>
Gewijzigd op 08/09/2011 17:03:53 door Martijn L
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.