Checkbox issue?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 05:56:07
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met als laatste verplichte optie een checkbox waarmee men aan moet geven akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Nu worden alle overige velden middels een functie gechecked, bv. als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_achternaam ($str) {
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Dan vervolgens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// CONTROLEER VELDEN:
if ($_POST["verzendbutton"] != "Verzenden" ||
!valid_achternaam($_POST["achternaam"]))
{

En het betreffende in te vullen veld 'Achternaam' als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<tr>
<td class="noemer">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !valid_achternaam($_POST["achternaam"])) {
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Achternaam:*</label>";
}

?>

</td>
<td class="invoer"><input type="text" name="achternaam" class="formulierveld" value="<?php echo $achternaam ?>" size="50" maxlength="50" tabindex="50" /></td>
</tr>

Dit zodat het <label> rood wordt weergegeven als er iets fout gaat.

Maar...ik begrijp niet hoe ik een soortgelijke functie toepas op een checkbox?!

Nu wordt de checkbox gecontroleerd op 'aangevinkt of niet' zolang er ook een ander veld in het formulier niet correct is ingevuld. Als echter de rest correct is ingevuld, behalve het vinkje bij de Algemene Voorwaarden checkbox, wordt het formulier gewoon verzonden.

De betreffende checkbox staat als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<tr>
<td class="noemer" valign="top">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'])) {
echo "<label class=\"error\">Algemene voorwaarden:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Algemene voorwaarden:*</label>";
}

?>

</td>

<td class="invoer">

<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="Akkoord"
<?php
if (isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden']))
{

echo 'checked="checked"';
}

?>

tabindex="170"/>
</td>
</tr>

De checkbox moet natuurlijk ook gechecked blijven wanneer de pagina ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde overige verplichte velden.

Iemand suggesties?
Gewijzigd op 22/03/2012 05:58:08 door Erick Schluter
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:31:38
 
Chris PHP

Chris PHP

22/03/2012 08:05:54
Quote Anchor link
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="akkoord"
<?php
if ($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'] == "akkoord")
{

echo 'checked="checked"';
}

?>


LETOP: ik hen de hoofdletter van akkoord een kleine gemaakt.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 16:06:50
Quote Anchor link
Hey Chris,

Bedankt voor je input, deze had ik echter zelf ook al geprobeerd en dit lijkt ook niet te werken.

Het gaat erom dat ik met een functie controleer of de checkbox is aangevinkt...zodat als deze niet is aangevinkt het formulier niet wordt verzonden. Het lijkt nu wel alsof de checkbox qua controles niet met de rest van de controle functies wordt meegenomen...en alleen 'ter plekke' wordt gecontroleerd.

De volgende functie, zoals ik hem gebruik, controleert het invoerveld 'naam'. Hier mogen alleen letters worden ingevuld en doe ik als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_naam ($str) {
 return  (ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Maar voor de checkbox? Ik wil iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_algemene_voorwaarden ($str) {
 // Wat er ook moet gebeuren om de checkbox te checken!
}

Zodat deze netjes wordt meegenomen met de overige controles.

Heb er inmiddels hoofdpijn van :-)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/03/2012 16:23:48
Quote Anchor link
Als zo een checkbox niet is aangevinkt wordt ie geloof ik ook niet gepost. Check even met dit regeltje code wat ie doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($_POST);


edit:

Even met dit stukje code gekeken. En als zo een checkbox niet is aangevinkt stuurt ie het veld ook niet mee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    print_r($_POST);

}


?>

<form action="check.php" method="post">
Check:
<input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes" />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 22/03/2012 16:29:12 door Mebus Hackintosh
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/03/2012 17:56:22
Quote Anchor link
Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));

ereg is vervallen. Je kunt het gebruiken maar geeft foutmeldingen.

Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";

Waarom al die "? Gebruik in php (echo) ' en binnen html " :
echo '<label class="error">Achternaam:*</label>';

En wat betreft je vraag: je wilt dus geen controle _nadat_ het formulier verzonden is, maar je wilt dat je pas kunt verzenden als de checkbox is aangevinkt. Daarover zijn (recentelijk) meer topics geweest. Weet zo niet meer of het javascript, jquery en/of Ajax oplossing geboden werd.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 22:48:08
Quote Anchor link
@Mebus - Het gaat niet om 'posten' of niet. Het gaat erom dat het formulier niet wordt verzonden als de checkbox niet is aangevinkt. Ik ga vervolgens niet ook in de email die wordt verzonden melden dat de checkbox was aangevinkt toen het formulier verzonden werd.

@Obelix en Idefix - Ereg is vervallen inderdaad...dat weet ik. Dat zou ik kunnen aanpassen. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. En wat betreft de " en ' daarin heb je gelijk, daar maak ik altijd een zooitje van. Bedankt voor de reminder!

En...ik heb enkele javascrip oplossingen geprobeerd...maar ben weer niet kundig genoeg om dit werkend te krijgen in combinatie met PHP.

Maar...hoe zorg ik dat de checkbox met Javascript aangevinkt blijft als de pagina wordt ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde velden...dat kreeg ik niet voor elkaar, vandaar dat ik het ging proberen op te lossen met louter PHP.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

23/03/2012 08:57:23
Quote Anchor link
@Erick, dit was mij niet opgevallen. Dat dat de bedoeling was van je script. Maar het is inderdaad op te lossen met javascript. Ikzelf gebruik het mootools framework en kan, als je wilt wel iets voor je maken. Daarnaast kan een form ook van een andere pagina gepost worden en zal je dus alsnog moeten kijken of het boxje is aangevinkt of niet.

edit: Nadat ik je eerste bericht nogmaals heb gelezen zag ik geen enkele javascript code. Wees duidelijk en bied zelf ook eventuele oplossingen zodat wij je kunnen helpen.

edit: Even wat gemaakt voor je.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

$aNotice
    = array();
$Form        = true;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    if(empty($_POST['voornaam']) || strlen(trim($_POST['voornaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Voornaam is niet ingevult.';

        $Form        =  false;

    }
else { $voornaam = $_POST['voornaam']; }

    if(empty($_POST['achternaam']) || strlen(trim($_POST['achternaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Achternaam is niet ingevult.';

        $Form        = false;

    }
else { $achternaam = $_POST['achternaam']; }

    if(empty($_POST['vinkbox']) || $_POST['vinkbox'] != 'yes')
    {


        $aNotice[]    = 'U bent niet akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.';

        $Form        = false;

    }
else { $vinkbox = true; }

    if(!$Form)
    {


        print_r($aNotice);

    }

    else
    {

//Verstuur email.

    }

}

else
{

$Form = false;

}




if(!$Form)
{


?>

<form action="check.php" method="post">
Voornaam: <input type="text" name="voornaam" value="<?php if(isset($voornaam)) { echo $voornaam; } ?>" /><br />
Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="<?php if(isset($achternaam)) { echo $achternaam; } ?>" /><br />
Check: <input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes"<?php if(isset($vinkbox)) { echo 'checked="checked"'; } ?> />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
<?php

}

?>
Gewijzigd op 23/03/2012 09:28:28 door Mebus Hackintosh
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.