Checkbox issue?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 05:56:07
Quote Anchor link
Ik heb een formulier met als laatste verplichte optie een checkbox waarmee men aan moet geven akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

Nu worden alle overige velden middels een functie gechecked, bv. als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_achternaam ($str) {
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Dan vervolgens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// CONTROLEER VELDEN:
if ($_POST["verzendbutton"] != "Verzenden" ||
!valid_achternaam($_POST["achternaam"]))
{

En het betreffende in te vullen veld 'Achternaam' als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<tr>
<td class="noemer">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !valid_achternaam($_POST["achternaam"])) {
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Achternaam:*</label>";
}

?>

</td>
<td class="invoer"><input type="text" name="achternaam" class="formulierveld" value="<?php echo $achternaam ?>" size="50" maxlength="50" tabindex="50" /></td>
</tr>

Dit zodat het <label> rood wordt weergegeven als er iets fout gaat.

Maar...ik begrijp niet hoe ik een soortgelijke functie toepas op een checkbox?!

Nu wordt de checkbox gecontroleerd op 'aangevinkt of niet' zolang er ook een ander veld in het formulier niet correct is ingevuld. Als echter de rest correct is ingevuld, behalve het vinkje bij de Algemene Voorwaarden checkbox, wordt het formulier gewoon verzonden.

De betreffende checkbox staat als volgt in het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<tr>
<td class="noemer" valign="top">
<?php
if ($_POST["verzendbutton"] && !isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'])) {
echo "<label class=\"error\">Algemene voorwaarden:*</label>";
}

else
{
echo "<label>Algemene voorwaarden:*</label>";
}

?>

</td>

<td class="invoer">

<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="Akkoord"
<?php
if (isset($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden']))
{

echo 'checked="checked"';
}

?>

tabindex="170"/>
</td>
</tr>

De checkbox moet natuurlijk ook gechecked blijven wanneer de pagina ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde overige verplichte velden.

Iemand suggesties?
Gewijzigd op 22/03/2012 05:58:08 door Erick Schluter
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:47:23
 
Chris PHP

Chris PHP

22/03/2012 08:05:54
Quote Anchor link
Probeer dit eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<input type="checkbox" name="akkoord_algemene_voorwaarden" class="checkbox" value="akkoord"
<?php
if ($_POST['akkoord_algemene_voorwaarden'] == "akkoord")
{

echo 'checked="checked"';
}

?>


LETOP: ik hen de hoofdletter van akkoord een kleine gemaakt.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 16:06:50
Quote Anchor link
Hey Chris,

Bedankt voor je input, deze had ik echter zelf ook al geprobeerd en dit lijkt ook niet te werken.

Het gaat erom dat ik met een functie controleer of de checkbox is aangevinkt...zodat als deze niet is aangevinkt het formulier niet wordt verzonden. Het lijkt nu wel alsof de checkbox qua controles niet met de rest van de controle functies wordt meegenomen...en alleen 'ter plekke' wordt gecontroleerd.

De volgende functie, zoals ik hem gebruik, controleert het invoerveld 'naam'. Hier mogen alleen letters worden ingevuld en doe ik als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_naam ($str) {
 return  (ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));
}

Maar voor de checkbox? Ik wil iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function valid_algemene_voorwaarden ($str) {
 // Wat er ook moet gebeuren om de checkbox te checken!
}

Zodat deze netjes wordt meegenomen met de overige controles.

Heb er inmiddels hoofdpijn van :-)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/03/2012 16:23:48
Quote Anchor link
Als zo een checkbox niet is aangevinkt wordt ie geloof ik ook niet gepost. Check even met dit regeltje code wat ie doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($_POST);


edit:

Even met dit stukje code gekeken. En als zo een checkbox niet is aangevinkt stuurt ie het veld ook niet mee:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    print_r($_POST);

}


?>

<form action="check.php" method="post">
Check:
<input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes" />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 22/03/2012 16:29:12 door Mebus Hackintosh
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/03/2012 17:56:22
Quote Anchor link
Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
return(ereg ('^[a-zA-Z. -]+$', $str));

ereg is vervallen. Je kunt het gebruiken maar geeft foutmeldingen.

Erick Schluter op 22/03/2012 05:56:07:
echo "<label class=\"error\">Achternaam:*</label>";

Waarom al die "? Gebruik in php (echo) ' en binnen html " :
echo '<label class="error">Achternaam:*</label>';

En wat betreft je vraag: je wilt dus geen controle _nadat_ het formulier verzonden is, maar je wilt dat je pas kunt verzenden als de checkbox is aangevinkt. Daarover zijn (recentelijk) meer topics geweest. Weet zo niet meer of het javascript, jquery en/of Ajax oplossing geboden werd.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

22/03/2012 22:48:08
Quote Anchor link
@Mebus - Het gaat niet om 'posten' of niet. Het gaat erom dat het formulier niet wordt verzonden als de checkbox niet is aangevinkt. Ik ga vervolgens niet ook in de email die wordt verzonden melden dat de checkbox was aangevinkt toen het formulier verzonden werd.

@Obelix en Idefix - Ereg is vervallen inderdaad...dat weet ik. Dat zou ik kunnen aanpassen. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. En wat betreft de " en ' daarin heb je gelijk, daar maak ik altijd een zooitje van. Bedankt voor de reminder!

En...ik heb enkele javascrip oplossingen geprobeerd...maar ben weer niet kundig genoeg om dit werkend te krijgen in combinatie met PHP.

Maar...hoe zorg ik dat de checkbox met Javascript aangevinkt blijft als de pagina wordt ververst maar het formulier niet wordt verzonden vanwege niet correct ingevulde velden...dat kreeg ik niet voor elkaar, vandaar dat ik het ging proberen op te lossen met louter PHP.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

23/03/2012 08:57:23
Quote Anchor link
@Erick, dit was mij niet opgevallen. Dat dat de bedoeling was van je script. Maar het is inderdaad op te lossen met javascript. Ikzelf gebruik het mootools framework en kan, als je wilt wel iets voor je maken. Daarnaast kan een form ook van een andere pagina gepost worden en zal je dus alsnog moeten kijken of het boxje is aangevinkt of niet.

edit: Nadat ik je eerste bericht nogmaals heb gelezen zag ik geen enkele javascript code. Wees duidelijk en bied zelf ook eventuele oplossingen zodat wij je kunnen helpen.

edit: Even wat gemaakt voor je.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php

$aNotice
    = array();
$Form        = true;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{


    if(empty($_POST['voornaam']) || strlen(trim($_POST['voornaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Voornaam is niet ingevult.';

        $Form        =  false;

    }
else { $voornaam = $_POST['voornaam']; }

    if(empty($_POST['achternaam']) || strlen(trim($_POST['achternaam'])) == 0)
    {


        $aNotice[]    = 'Achternaam is niet ingevult.';

        $Form        = false;

    }
else { $achternaam = $_POST['achternaam']; }

    if(empty($_POST['vinkbox']) || $_POST['vinkbox'] != 'yes')
    {


        $aNotice[]    = 'U bent niet akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.';

        $Form        = false;

    }
else { $vinkbox = true; }

    if(!$Form)
    {


        print_r($aNotice);

    }

    else
    {

//Verstuur email.

    }

}

else
{

$Form = false;

}




if(!$Form)
{


?>

<form action="check.php" method="post">
Voornaam: <input type="text" name="voornaam" value="<?php if(isset($voornaam)) { echo $voornaam; } ?>" /><br />
Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="<?php if(isset($achternaam)) { echo $achternaam; } ?>" /><br />
Check: <input type="checkbox" name="vinkbox" value="yes"<?php if(isset($vinkbox)) { echo 'checked="checked"'; } ?> />
<input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
<?php

}

?>
Gewijzigd op 23/03/2012 09:28:28 door Mebus Hackintosh
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.