Checkboxen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Ik wil het volgende:
Ik heb een database waar ik uit haal via 1 of 0 of iemand admin is of niet. Dan wil ik dit in een checkbox echo'en. Dit lukt. Dan wil ik dat als ik die checkbox uit zet via een query dat laten veranderen in de database.
Het probleem:
Ik krijg niet in een variable of de checkbox gecheckt is of niet.

Ik heb hierop gegoogled en ben op een stukje code uitgekomen dat bij mij gewoon niet werkt, maar ik denk dat het wel zou moeten werken...
Wat is er mis met deze code:
$nieuwsbrief = 1;
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
echo ' checked';
}
echo ' />';

if(isset($_POST['nieuwbrief'])) {
$nieuwsbrief = 1;
} else {
$nieuwsbrief = 0;
}

if ($nieuwsbrief == 1){
echo "hoi";
}
else {
echo "doei";
}

Dit is even voor mezelf om te kijken of die POST werkt, maar dat doet hij dus duidelijk niet. Hij echo'd gewoon domweg "doei". Als ik weet waarom dit niet werkt kan ik het in mijn eigen code toepassen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:43:47
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

07/06/2008 18:34:00
Quote Anchor link
het is checked="checked"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Gewoon checked kan ook. Dat maakt niets uit heb ik gemerkt. De checkbox verschijnt ook wel gewoon goed en is gecheckt als ik de pagina laadt. Het probleem zit hem in de variable uit de checkbox halen om te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld een echo, of wat ik eigelijk wil om te kunnen versturen als 1 of 0 naar mijn database.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/06/2008 20:09:00
Quote Anchor link
De waarde van een checkbox wordt niet verzonden als hij niet aangevinkt is. Je moet dus met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (isset ($_POST['checkbox_name'])) {
        // dan is hij dus 1
    }
    else {
        // dan is hij 0
    }
?>

checken.

Overigens is checked="checked" XHTML valid en iets anders niet.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 20:22:00
Quote Anchor link
Maar dat is tog precies wat ik gedaan heb? En nog doet hij het niet... Hij geeft nog steeds alleen "Doei" gedeelte, terwijl de checkbox tog gecheckt is.
Mijn code heb ik even aangepast en dit is het nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$nieuwsbrief
= 1;
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
  echo ' checked="checked"';
}

echo ' />';  

    if (isset ($_POST['nieuwsbrief'])) {
    echo "hoi";
    }

    else {
    echo "doei";
    }

?>

Wat klopt er dan nog niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Menno Ridder
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 03:55:00
Quote Anchor link
Dus weet iemand wat ik hier fout doe?
 
Douwe

Douwe

08/06/2008 08:20:00
Quote Anchor link
Wat Jan zegt klopt inderdaad.
De fout jouw code is dat je geen formulier hebt aangemaakt. In ieder geval: die is niet te zien in jouw code.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Ok. Ik wist niet dat dit alleen werkte in formulieren. Mijn code heb ik nu aangepast, en nu werkt het raar genoeg nog steeds niet... Ik heb dus gemerkt dat het $_POST['nieuwsbrief'] gedeelte niet werkt. Wat doe ik dan nu nog fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
}
$nieuwsbrief = 1;
echo '<form name="test" method="POST">';
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
  echo ' checked="checked"';
}

echo ' />';
echo '</form>';
    if (isset ($_POST['nieuwsbrief'])) {
        echo "Hoi";
    }

    else {
    echo "Doei";
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 15:44:00
Quote Anchor link
$_POST['nieuwsbrief'] zal pas bestaan als je het formulier verzonden hebt. Maar ik zie in jouw scriptje nergens een submit knop staan die daarvoor kan zorgen?
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ah, nu begrijp ik het. Het werkt nu wel, en ik weet nu ook eindelijk wat ik aan mijn script moet veranderen om het werkend te maken:)
Bedankt iedereen!
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Ok, volgende probleem... Ik heb in mijn database bools staan of iemand Admin is (1 of 0) of Systeembeheerder is... Nu wil ik dat kunnen echo'en in een checkbox, maar ik heb geen idee hoe ik dat op deze manier moet combineren in een array. Ik zit misschien wel onnodig moeilijk te denken, maar kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($result)){

echo "    {$row['users']}";
echo "        <tr>";
echo "            <td>{$row['Admin']}<br /></td>";
echo "            <td>{$row['Systeembeheer']} <br /></td>";
echo "            <td><a href='?act=edit&id=".$row[0]." '>[bewerken]</a></td>";
echo "        </tr>";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 17:27:00
Quote Anchor link
Dat zou je met zo'n constructie kunnen oplossing.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= $row['Admin'] == 1 ? 'checked="checked"' : '';
echo '<input type="checkbox" name="admin" '.$checked.' />';
?>

Je controleert dus eerst of iemand een admin is door te kijken of $row['Admin'] gelijk is aan 1. Als dat zo is, zorg je dat de checkbox aangevinkt is...
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Ok, dat ziet er goed uit. Maar wat doe ik hier dan nog fout? Hij checkt niets.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($result)){
echo "    {$row['users']}";
$adminchecked = $row['Admin'] == 1 ? "checked='checked'" : '';
$systeemchecked = $row['Systeembeheer'] == 1 ? "checked='checked'" : '';
echo "        <tr>";
echo "            <td><input type='checkbox' '.$adminchecked.' /><br /></td>";
echo "            <td><input type='checkbox' '.$systeemchecked.' /><br /></td>";
echo "            <td><a href='?act=edit&id=".$row[0]." '>[bewerken]</a></td>";
echo "        </tr>";
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, kijk eens naar de kleurtjes...

Jij gebruikt dubbele quotes voor je echo, dus dan zul je ook dubbele quotes moeten gebruiken om de variabelen buiten quotes te halen. Verder is het ook erg slim om je checkboxen een naam te geven, zeker als je ze later nog in een formulier wilt verzenden.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 18:04:00
Quote Anchor link
Pff.. Dat was een stomme fout. Dank je wel voor al je hulp, top!

PS. ik disable de checkboxen, gebruik ze verder niet. Is alleen maar voor een admin panel, eigelijk meer voor de layout zodat mensen geen eentjes en nulletjes te zien krijgen maar een nette checkbox.
 
Tim Groot

Tim Groot

08/06/2008 20:02:00
Quote Anchor link
@menno.
je kan wellicht ook een mooi img checkboxje gebruiken...als je hem toch disabled. is maar een tip ;-).
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Het is voor school. Een project waar ik nog maar een week voor heb en nog ontzettend veel te doen, dus ik hou het even hierbij:P
Wel bedankt voor de tip, volgende keer ga ik daar zeker aan denken.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/06/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 07.06.2008 20:09:
De waarde van een checkbox wordt niet verzonden als hij niet aangevinkt is.


@Jan

Je zegt dat de waarde niet wordt verzonden, dus dan is de inhoud van de POST variabele bij die checkbox gewoon Leeg (NULL).
Kan je dan niet beter met de empty functie controleren of de checkbox is aangevinkt, zoals hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if(!empty($_POST['checkbox_veld'])){
        //Checkbox is aangevinkt
        }
    else{
        //Checkbox niet aangevinkt
        }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 21:42:00
Quote Anchor link
@Robert: een checkbox wordt alleen met het formulier meegezonden als deze aangevinkt is. Van een checkbox die niet aangevinkt is, zul je dus ook helemaal niets in de POST array tegenkomen. De functie isset() kun je hier dus ook prima gebruiken ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/06/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet zeker, ik gebruik altijd empty eigenlijk. Maar ik reageerde ook vooral op wat Jan zei. Als er geen waarde wordt meegezonden zou je namelijk empty moeten gebruiken, ook een lege variabele wordt namelijk goedgekeurd.

Maar 'k heb het even getest, isset() is inderdaad ook prima :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.