Checkboxen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Ik wil het volgende:
Ik heb een database waar ik uit haal via 1 of 0 of iemand admin is of niet. Dan wil ik dit in een checkbox echo'en. Dit lukt. Dan wil ik dat als ik die checkbox uit zet via een query dat laten veranderen in de database.
Het probleem:
Ik krijg niet in een variable of de checkbox gecheckt is of niet.

Ik heb hierop gegoogled en ben op een stukje code uitgekomen dat bij mij gewoon niet werkt, maar ik denk dat het wel zou moeten werken...
Wat is er mis met deze code:
$nieuwsbrief = 1;
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
echo ' checked';
}
echo ' />';

if(isset($_POST['nieuwbrief'])) {
$nieuwsbrief = 1;
} else {
$nieuwsbrief = 0;
}

if ($nieuwsbrief == 1){
echo "hoi";
}
else {
echo "doei";
}

Dit is even voor mezelf om te kijken of die POST werkt, maar dat doet hij dus duidelijk niet. Hij echo'd gewoon domweg "doei". Als ik weet waarom dit niet werkt kan ik het in mijn eigen code toepassen.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 18:10:57
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

07/06/2008 18:34:00
Quote Anchor link
het is checked="checked"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Gewoon checked kan ook. Dat maakt niets uit heb ik gemerkt. De checkbox verschijnt ook wel gewoon goed en is gecheckt als ik de pagina laadt. Het probleem zit hem in de variable uit de checkbox halen om te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld een echo, of wat ik eigelijk wil om te kunnen versturen als 1 of 0 naar mijn database.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/06/2008 20:09:00
Quote Anchor link
De waarde van een checkbox wordt niet verzonden als hij niet aangevinkt is. Je moet dus met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if (isset ($_POST['checkbox_name'])) {
        // dan is hij dus 1
    }
    else {
        // dan is hij 0
    }
?>

checken.

Overigens is checked="checked" XHTML valid en iets anders niet.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

07/06/2008 20:22:00
Quote Anchor link
Maar dat is tog precies wat ik gedaan heb? En nog doet hij het niet... Hij geeft nog steeds alleen "Doei" gedeelte, terwijl de checkbox tog gecheckt is.
Mijn code heb ik even aangepast en dit is het nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$nieuwsbrief
= 1;
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
  echo ' checked="checked"';
}

echo ' />';  

    if (isset ($_POST['nieuwsbrief'])) {
    echo "hoi";
    }

    else {
    echo "doei";
    }

?>

Wat klopt er dan nog niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Menno Ridder
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 03:55:00
Quote Anchor link
Dus weet iemand wat ik hier fout doe?
 
Douwe

Douwe

08/06/2008 08:20:00
Quote Anchor link
Wat Jan zegt klopt inderdaad.
De fout jouw code is dat je geen formulier hebt aangemaakt. In ieder geval: die is niet te zien in jouw code.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Ok. Ik wist niet dat dit alleen werkte in formulieren. Mijn code heb ik nu aangepast, en nu werkt het raar genoeg nog steeds niet... Ik heb dus gemerkt dat het $_POST['nieuwsbrief'] gedeelte niet werkt. Wat doe ik dan nu nog fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
}
$nieuwsbrief = 1;
echo '<form name="test" method="POST">';
echo '<input type="checkbox" name="nieuwsbrief"';
if($nieuwsbrief == 1) {
  echo ' checked="checked"';
}

echo ' />';
echo '</form>';
    if (isset ($_POST['nieuwsbrief'])) {
        echo "Hoi";
    }

    else {
    echo "Doei";
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 15:44:00
Quote Anchor link
$_POST['nieuwsbrief'] zal pas bestaan als je het formulier verzonden hebt. Maar ik zie in jouw scriptje nergens een submit knop staan die daarvoor kan zorgen?
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ah, nu begrijp ik het. Het werkt nu wel, en ik weet nu ook eindelijk wat ik aan mijn script moet veranderen om het werkend te maken:)
Bedankt iedereen!
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 17:21:00
Quote Anchor link
Ok, volgende probleem... Ik heb in mijn database bools staan of iemand Admin is (1 of 0) of Systeembeheerder is... Nu wil ik dat kunnen echo'en in een checkbox, maar ik heb geen idee hoe ik dat op deze manier moet combineren in een array. Ik zit misschien wel onnodig moeilijk te denken, maar kan iemand mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($result)){

echo "    {$row['users']}";
echo "        <tr>";
echo "            <td>{$row['Admin']}<br /></td>";
echo "            <td>{$row['Systeembeheer']} <br /></td>";
echo "            <td><a href='?act=edit&id=".$row[0]." '>[bewerken]</a></td>";
echo "        </tr>";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 17:27:00
Quote Anchor link
Dat zou je met zo'n constructie kunnen oplossing.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$checked
= $row['Admin'] == 1 ? 'checked="checked"' : '';
echo '<input type="checkbox" name="admin" '.$checked.' />';
?>

Je controleert dus eerst of iemand een admin is door te kijken of $row['Admin'] gelijk is aan 1. Als dat zo is, zorg je dat de checkbox aangevinkt is...
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Ok, dat ziet er goed uit. Maar wat doe ik hier dan nog fout? Hij checkt niets.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
while ($row = mysql_fetch_array($result)){
echo "    {$row['users']}";
$adminchecked = $row['Admin'] == 1 ? "checked='checked'" : '';
$systeemchecked = $row['Systeembeheer'] == 1 ? "checked='checked'" : '';
echo "        <tr>";
echo "            <td><input type='checkbox' '.$adminchecked.' /><br /></td>";
echo "            <td><input type='checkbox' '.$systeemchecked.' /><br /></td>";
echo "            <td><a href='?act=edit&id=".$row[0]." '>[bewerken]</a></td>";
echo "        </tr>";
    }

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, kijk eens naar de kleurtjes...

Jij gebruikt dubbele quotes voor je echo, dus dan zul je ook dubbele quotes moeten gebruiken om de variabelen buiten quotes te halen. Verder is het ook erg slim om je checkboxen een naam te geven, zeker als je ze later nog in een formulier wilt verzenden.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 18:04:00
Quote Anchor link
Pff.. Dat was een stomme fout. Dank je wel voor al je hulp, top!

PS. ik disable de checkboxen, gebruik ze verder niet. Is alleen maar voor een admin panel, eigelijk meer voor de layout zodat mensen geen eentjes en nulletjes te zien krijgen maar een nette checkbox.
 
Tim Groot

Tim Groot

08/06/2008 20:02:00
Quote Anchor link
@menno.
je kan wellicht ook een mooi img checkboxje gebruiken...als je hem toch disabled. is maar een tip ;-).
 
Menno Ridder

Menno Ridder

08/06/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Het is voor school. Een project waar ik nog maar een week voor heb en nog ontzettend veel te doen, dus ik hou het even hierbij:P
Wel bedankt voor de tip, volgende keer ga ik daar zeker aan denken.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/06/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 07.06.2008 20:09:
De waarde van een checkbox wordt niet verzonden als hij niet aangevinkt is.


@Jan

Je zegt dat de waarde niet wordt verzonden, dus dan is de inhoud van de POST variabele bij die checkbox gewoon Leeg (NULL).
Kan je dan niet beter met de empty functie controleren of de checkbox is aangevinkt, zoals hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if(!empty($_POST['checkbox_veld'])){
        //Checkbox is aangevinkt
        }
    else{
        //Checkbox niet aangevinkt
        }
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2008 21:42:00
Quote Anchor link
@Robert: een checkbox wordt alleen met het formulier meegezonden als deze aangevinkt is. Van een checkbox die niet aangevinkt is, zul je dus ook helemaal niets in de POST array tegenkomen. De functie isset() kun je hier dus ook prima gebruiken ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/06/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet zeker, ik gebruik altijd empty eigenlijk. Maar ik reageerde ook vooral op wat Jan zei. Als er geen waarde wordt meegezonden zou je namelijk empty moeten gebruiken, ook een lege variabele wordt namelijk goedgekeurd.

Maar 'k heb het even getest, isset() is inderdaad ook prima :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.