CI4: JOIN geeft dubbele (of meer) resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

21/06/2020 12:27:32
Quote Anchor link
Ik hoop dat we hier een CodeIgniter 4 guru hebben. Ik ben redelijk nieuw in CI4, maar heb al wel een 'paar' jaartjes ervaring met PHP (al heb ik sinds php 5.4 niet zo heel veel gedaan, ivm andere prioriteiten).

Ik heb twee mysql tabellen (eenheden en statussen). De structuur voor deze tabellen is:
Eenheden:

id (int, PRIMARY, AI)
roepnummer (vchar(6)
locatie (varchar(255))
status (int)
leden (varchar(255)
telefoon (varchar(255))

Voorbeeld data:
id, roepnummer, locatie, status, leden, telefoon
1, '52-201', 'Centrale post', 1, 'Jan en henk', '0612345678'
2, '52-24', 'Start/Finish', 3, 'Jolanda', '0698765432'
3, '1597', 'Ambulance parkeer', 2, '0645678923'

Statussen:

id (int, PRIMARY, AI)
status (varchar(255))
bgcolor (varchar(7))
txtcolor (varchar(7))

Voorbeeld data:
id, status, bgcolor, txtcolor
1, 'Beschikbaar', '#FFFFFF', '#000000'
2, 'Behandelen', '#1d27ad', '#FFFFFF'
3, 'Pauze', '#FFFFFF', '#959c97'

Ik wil de volgende query uitvoeren:

SELECT
e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status, statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor
FROM
`eenheden` as e
JOIN
statussen ON e.status=statussen.id

Ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$db
= \Config\Database::connect();
            $builder = $db->table('eenheden');
            $builder->select('e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status as status, statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor');
            $builder->from('eenheden as e');
            $builder->join('statussen', 'e.status = statussen.id');
            
            return $builder->get()->getResultArray();
?>


Nu komt het probleem waar ik mee zit. Ik krijg veel meer resultaten dan ik zou verwachten. Wanneer tabel Eenheden slechts 1 rij bevat, krijg ik 1 resultaat. Wanneer Eenheden twee rijen heeft, krijg ik 4 resultaten (2 per rij in eenheden, met identieke data). Met 3 rijen in Eenheden krijg ik 9 resultaten (3 per rij), enzovoort.
Wanneer ik de bovenstaande query handmatig uitvoer, werkt deze zoals ik zou verwachten.

Mis ik iets> Voegt CI4 iets toe aan mijn query dat hier voor zorgt? Of werkt mijn code snippet niet zoals ik verwachten zou en moet ik nog iets toevoegen? Ik staar mij hier al een week blind op, heb uren op Google gezocht, de CI4 documentatie meermaals doorgelezen. Ik kan het niet vinden.
Gewijzigd op 21/06/2020 13:21:39 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:04:40
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/06/2020 13:35:53
Quote Anchor link
Geen verstand van CI, dus een gokje: zowel met ->table() als ->from() geef je nu de "eenheden" tabel op. Bakt de builder hier dan geen join van (en join je dus alle eenheden aan alle eenheden = verklaring voor je "kwadraat" aantal resultaten)?

... enige tijd later ...

Ja: https://codeigniter.com/user_guide/database/query_builder.html#selecting-data

Note

As shown earlier, the FROM portion of your query can is specified in the $db->table() function. Additional calls to from() will add more tables to the FROM portion of your query.


Uiteindelijk bak je met bovenstaande dus iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select e.id, e.roepnummer, e.locatie, e.telefoon, e.leden, statussen.status as status,
  statussen.bgcolor as bgcolor, statussen.txtcolor as txtcolor
from eenheden,eenheden as e
  join statussen on e.status = statussen.id


Omdat tabel eenheden nu dubbel in je from staat (en de 2e netjes met een alias - anders kreeg je een error) en verder geen "joinende voorwaarde", join je nu elk record van eenheden aan elk ander record van eenheden.
Gewijzigd op 21/06/2020 13:45:17 door Rob Doemaarwat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2020 13:45:23
Quote Anchor link
Bernhard Flokstra op 21/06/2020 12:27:32:
Wanneer ik de bovenstaande query handmatig uitvoer, werkt deze zoals ik zou verwachten

Dit zou dus (inderdaad) suggereren dat CI hier blijkbaar iets anders van maakt. Het is dus (zeer) interessant om te zien of die stelling klopt. En als dat het geval is, dan zul je dus iets moeten veranderen in de aanpak. Maar eerst moet je weten wat voor concrete query CI hier van maakt.

Na het bouwen van de query kun je met behulp van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= $builder->getCompiledSelect();
?>

De gegenereerde SQL ($sql) inspecteren.
 

21/06/2020 14:07:56
Quote Anchor link
Zucht...

Rob, bedankt!!! Dit was inderstaat het probleem. Ik heb nu from verwijderd en van ->table dit gemaakt:
$builder = $db->table('eenheden as e');

Dit doet exact wat ik zocht. Soms staar je jezelf zo blind op een probleem dat je gewoon recht over de oplossing heen leest.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.