Cijfer berekenen, probleempje..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb het volgende scriptje geschreven, voor het berekenen van een cijfer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
<?php
if($row2['vraag1'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag1a == $vraag1b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag2'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag2a == $vraag2b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag3'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag3a == $vraag3b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag4'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag4a == $vraag4b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag5'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag5a == $vraag5b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag6'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag6a == $vraag61b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag7'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag7a == $vraag7b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag8'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag8a == $vraag8b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag9'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag9a == $vraag9b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag10'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag10a == $vraag10b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag11'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag11a == $vraag11b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag12'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag12a == $vraag12b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag13'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag13a == $vraag13b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag14'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag14a == $vraag14b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag15'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag15a == $vraag15b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag16'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag16a == $vraag16b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag17'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag17a == $vraag17b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag18'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag18a == $vraag18b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag19'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag19a == $vraag19b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag20'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag20a == $vraag20b){
$goed = $goed+1;
}
}

$goed = $goed+1;
$cijfer = $goed/$aantal*9+1;
$cijfer1 = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>

(alle variabelen kloppen!, er is nog meer code..)
maar, als ik twee vragen heb, en ik heb ze beide goed, dan heb ik een 14.5, terwijl dat een 10.0 zou moeten zijn...

Weet iemand waardoor dit komt, en het met me zou willen helpen oplossen?

Bedankt alvast!!

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:20:14
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 20:33:00
Quote Anchor link
Regel 122 moet weg.
Regel 123 moet dit zijn.
$cijfer = $goed/$aantal*10;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/10/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Je code kan korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
for($i=1;$i<=20;$i++) {
  if(isset($row2['vraag'.$i])) {
    $aantal += 1;
    if(${'vraag'.$i.'a'} == ${'vraag'.$i.'b'}) {
      $goed += 1;
    }
  }
}


$cijfer = $goed/$aantal*10;
$cijfer = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>


Wel even kijken of de syntaxis van ${'vraag'.$i.'a'} klopt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 21:15:00
Quote Anchor link
Maar, als ik nu 2 vragen heb, waarvan 0 goed, dan heb ik een 0.0, en als ik ze beide goed heb, dan heb ik een 10.0....
Als je ze fout hebt, moet het een 1 zijn...
 

25/10/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Dan zet je nog even op regel tien:
$goed = $goed+1;
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$cijfer
= ($goed/$aantal*10) > 1 ? ($goed/$aantal*10) : 1;
?>
 
Lars Groot

Lars Groot

26/10/2009 16:45:00
Quote Anchor link
@ Karl, als je ze beide goed hebt word het een elf???

@SanThe, dit werkt!, dankje!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.