Cijfer berekenen, probleempje..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb het volgende scriptje geschreven, voor het berekenen van een cijfer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
<?php
if($row2['vraag1'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag1a == $vraag1b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag2'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag2a == $vraag2b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag3'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag3a == $vraag3b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag4'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag4a == $vraag4b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag5'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag5a == $vraag5b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag6'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag6a == $vraag61b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag7'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag7a == $vraag7b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag8'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag8a == $vraag8b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag9'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag9a == $vraag9b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag10'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag10a == $vraag10b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag11'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag11a == $vraag11b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag12'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag12a == $vraag12b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag13'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag13a == $vraag13b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag14'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag14a == $vraag14b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag15'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag15a == $vraag15b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag16'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag16a == $vraag16b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag17'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag17a == $vraag17b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag18'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag18a == $vraag18b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag19'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag19a == $vraag19b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag20'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag20a == $vraag20b){
$goed = $goed+1;
}
}

$goed = $goed+1;
$cijfer = $goed/$aantal*9+1;
$cijfer1 = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>

(alle variabelen kloppen!, er is nog meer code..)
maar, als ik twee vragen heb, en ik heb ze beide goed, dan heb ik een 14.5, terwijl dat een 10.0 zou moeten zijn...

Weet iemand waardoor dit komt, en het met me zou willen helpen oplossen?

Bedankt alvast!!

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 13:57:03
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 20:33:00
Quote Anchor link
Regel 122 moet weg.
Regel 123 moet dit zijn.
$cijfer = $goed/$aantal*10;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/10/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Je code kan korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
for($i=1;$i<=20;$i++) {
  if(isset($row2['vraag'.$i])) {
    $aantal += 1;
    if(${'vraag'.$i.'a'} == ${'vraag'.$i.'b'}) {
      $goed += 1;
    }
  }
}


$cijfer = $goed/$aantal*10;
$cijfer = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>


Wel even kijken of de syntaxis van ${'vraag'.$i.'a'} klopt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 21:15:00
Quote Anchor link
Maar, als ik nu 2 vragen heb, waarvan 0 goed, dan heb ik een 0.0, en als ik ze beide goed heb, dan heb ik een 10.0....
Als je ze fout hebt, moet het een 1 zijn...
 

25/10/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Dan zet je nog even op regel tien:
$goed = $goed+1;
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$cijfer
= ($goed/$aantal*10) > 1 ? ($goed/$aantal*10) : 1;
?>
 
Lars Groot

Lars Groot

26/10/2009 16:45:00
Quote Anchor link
@ Karl, als je ze beide goed hebt word het een elf???

@SanThe, dit werkt!, dankje!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.