Cijfer berekenen, probleempje..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb het volgende scriptje geschreven, voor het berekenen van een cijfer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
<?php
if($row2['vraag1'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag1a == $vraag1b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag2'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag2a == $vraag2b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag3'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag3a == $vraag3b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag4'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag4a == $vraag4b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag5'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag5a == $vraag5b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag6'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag6a == $vraag61b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag7'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag7a == $vraag7b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag8'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag8a == $vraag8b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag9'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag9a == $vraag9b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag10'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag10a == $vraag10b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag11'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag11a == $vraag11b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag12'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag12a == $vraag12b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag13'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag13a == $vraag13b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag14'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag14a == $vraag14b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag15'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag15a == $vraag15b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag16'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag16a == $vraag16b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag17'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag17a == $vraag17b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag18'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag18a == $vraag18b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag19'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag19a == $vraag19b){
$goed = $goed+1;
}
}

if($row2['vraag20'] != ""){
$aantal = $aantal+1;
if($vraag20a == $vraag20b){
$goed = $goed+1;
}
}

$goed = $goed+1;
$cijfer = $goed/$aantal*9+1;
$cijfer1 = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>

(alle variabelen kloppen!, er is nog meer code..)
maar, als ik twee vragen heb, en ik heb ze beide goed, dan heb ik een 14.5, terwijl dat een 10.0 zou moeten zijn...

Weet iemand waardoor dit komt, en het met me zou willen helpen oplossen?

Bedankt alvast!!

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:28:17
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 20:33:00
Quote Anchor link
Regel 122 moet weg.
Regel 123 moet dit zijn.
$cijfer = $goed/$aantal*10;
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/10/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Je code kan korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
for($i=1;$i<=20;$i++) {
  if(isset($row2['vraag'.$i])) {
    $aantal += 1;
    if(${'vraag'.$i.'a'} == ${'vraag'.$i.'b'}) {
      $goed += 1;
    }
  }
}


$cijfer = $goed/$aantal*10;
$cijfer = number_format($cijfer, 1, '.', '');
?>


Wel even kijken of de syntaxis van ${'vraag'.$i.'a'} klopt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Lars Groot

Lars Groot

25/10/2009 21:15:00
Quote Anchor link
Maar, als ik nu 2 vragen heb, waarvan 0 goed, dan heb ik een 0.0, en als ik ze beide goed heb, dan heb ik een 10.0....
Als je ze fout hebt, moet het een 1 zijn...
 

25/10/2009 21:23:00
Quote Anchor link
Dan zet je nog even op regel tien:
$goed = $goed+1;
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2009 21:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$cijfer
= ($goed/$aantal*10) > 1 ? ($goed/$aantal*10) : 1;
?>
 
Lars Groot

Lars Groot

26/10/2009 16:45:00
Quote Anchor link
@ Karl, als je ze beide goed hebt word het een elf???

@SanThe, dit werkt!, dankje!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.