Class werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 14:57:08
Quote Anchor link
Ken je dat?
Het werkt jaren.
Je zet het over en het werkt niet meer.
Alles geprobeerd maar niks.

Ik geef de essentie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    header("cache-control: no-store, max-age: 0");
    class site {
        function
site() {
            $this->test = "Dit is de test";
        }
    }

    $site = new site();
    echo "test: ".$site->test;
?>


Output is:
test:

Ik verwacht:
test: Dit is een test
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:09:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 15:33:46
Quote Anchor link
Je moet $this->test wel returnen ;)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 15:35:21
Quote Anchor link
dit komt uit een server die op PHP 5.6 draaide en dat doet het nu niet op PHP 7+ ??

Dan probeer het eens op regel 4 met
function __construct()

Toevoeging op 14/03/2022 15:42:16:

na php 5.6 verviel de mogelijkheid om een functie te hebben die dezelfde naam had als de class en die dan als magische construct te gebruiken.

(mogelijk zelfs al bij PHP 5.3)

In elk geval was jouw methode een PHP4 optie.

We hebben het over het jaar 2004 dan __construct geïntroduceerd werd. (ik kan het me nog vaag herinneren)
Gewijzigd op 14/03/2022 15:43:09 door Ivo P
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 16:53:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 14/03/2022 15:33:46:
Je moet $this->test wel returnen ;)


Niet echt toch?
Dit script draaide tot een week geleden bij Mijndomein.
Ik heb daar de boel opgezegd en een nieuw account aangemaakt waar ik het script naartoe heb gekopieerd.
Plots werkt het niet meer.
Returnen hoeft niet in een class en die functie mag gewoon site heten.
Nou ja misschien niet want het is versie 8 die nu draait.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2022 17:03:03
Quote Anchor link
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.

>> Plots werkt het niet meer.

Je moet construct gebruiken zoals Ivo P aangaf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

class site {

  public $test;

  function
__construct() {
    $this->test = "Dit is de test";
  }

}


?>

En ook even netjes de property declareren :-)
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:07:36
Quote Anchor link
PHP 8 ligt een eeuwigheid voor op jouw constructie met een "construct met dezelfde naam als de class"

wees er op voorbereid dat er meer niet werkt.
Ik denk aan mysqlfuncties, regex functies, warnings bij het voeren van een functie als parameter die "by reference" bedoeld was (sowieso een vieze manier van werken) en hier en daar ander gedrag van een functie.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:07:48
Quote Anchor link
Die __construct werkt maar waarom die "public $test"?
Er bestaat helemaal geen variabele $test.

Maar bedankt het werkt.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:09:13
Quote Anchor link
het is geen variabele, maar een propery.

En die gebruik je op regel 8: $this->test = iets.

wel zo netjes om die dan vooraf aan te melden.
 
Edward Butter

Edward Butter

14/03/2022 17:12:43
Quote Anchor link
Volgens mij zit je ernaast.
Het is een eigenschap. Dat is waar.
In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.
 
Ivo P

Ivo P

14/03/2022 17:16:25
Quote Anchor link
misschien niet public.
Maar als je hem niet als private of protected definieert, zal hij public zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$test
= new test();
echo $test->test;

$test->watanders = 123;

// en nu bevat je object ook ineens een property $watanders;

$test->test = 'mijn waarde';
// en nu is van buiten af de prop $test overschreven. Wil je dat wel laten gebeuren?
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2022 17:55:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2022 17:03:03:
>> Niet echt toch?

Nee, ik denk dat Ariën zich vergiste. Omdat het een class property is, hoeft er niks gereturned te worden.


Klopt, ik was ook even vergeten dat een method met de zelfde naam als de class nu als een aparte method gezien wordt, en niet direct geladne wordt, wat een construct wel doet. Zorg tevens altijd voor goede naamgeving met get's en set's.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/03/2022 18:54:01
Quote Anchor link
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.

Je hebt geluk dat PHP (nog steeds) erg flexibel is. Als je geen property declareert dan maakt PHP er "on the fly" een public property van.

Maar een goede gewoonte is om je class variabelen netjes te declareren en eventueel te initialiseren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b = 0; // declaratie en initialisatie
}


Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class Test {

    public $a; // declaratie
    public $b; // declaratie

    public function __construct()
    {
        $this->b = 0; // initialisatie
    }
}



Toevoeging op 14/03/2022 18:56:54:

Als een class meer dan enkele tientallen variabelen heeft dan klinkt mij het in de oren als dat je class veel te veel verantwoordelijkheden heeft die je eigenlijk zou moeten uitsplitsen over meerdere classes...
Gewijzigd op 14/03/2022 18:54:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/03/2022 08:49:55
Quote Anchor link
Het voorbeeld kan met minder code toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
class site {
  public $test = 'Dit is de test';
}

echo 'test: ' . (new site)->test;
?>


Frank Nietbelangrijk op 14/03/2022 18:54:01:
> In de originele class zitten wel honderd properties er zijn nog meer classes.
Lijkt mij toch niet dat ik alle properties één voor één public zou moeten moeten maken.


Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.
Daarom hebben veel mensen een basisklasse van waarop elke andere klasse extend:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
abstract class basis {
  protected function fout($k) {
    trigger_error('Eigenschap "' . $k . '" van object "'
      . get_class($this) . '" bestaat niet of is niet publiek.');
  }
  function
__get(string $k) {$this->fout($k);}
  function
__set(string $k, $v) {$this->fout($k);}
}

class site extends basis [...]
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2022 00:11:33
Quote Anchor link
>> Dat PHP 'automatisch' de waarden aanmaakt lijkt handig, maar je debugged je helemaal suf als je ergens per ongeluk een tikfoutje hebt gemaakt.

Eens. Dit is typisch PHP. Eigenlijk eigenaardig dat dit in versie 8 nog steeds niet op zijn minst een notice oplevert.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.