codeigniter dead?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:37:21
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben net enthousiast begonnen met CI, echter stuitte ik op artikelen dat CI nagenoeg "dead" is.
Klopt dit?
Iemand ervaring?
Wat is een goed alternatief?

Hoor graag jullie mening!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:15:33
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2013 14:44:03
Quote Anchor link
CodeIgniter is volgens mij helemaal niet dood. Het enige probleem is dat het niet zo'n heel goed framework is.

Een leuke vervanging voor CI is Laravel of CakePHP. En wil je nou een echt full-stack framework dan heb je Symfony2 of ZF2.
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:49:26
Quote Anchor link
@Wouter. Ahh ok, das goed nieuws! Waarom is het niet een goed framework?
 
- Raoul -

- Raoul -

13/07/2013 14:50:02
Quote Anchor link
@Wouter
CakePHP is niet veel beter dan CI.

Ik raad je aan om over te stappen op Laravel Bas. Ze hebben een maandje geleden net hun nieuwste major release uit de beta gehaald. ;-)
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:55:54
Quote Anchor link
@Raoul Waarom is Laravel beter dan CakePHP en CI?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

13/07/2013 15:44:32
Quote Anchor link
De eigenaar van CodeIgniter zoekt wel een nieuwe eigenaar: http://ellislab.com/blog/entry/ellislab-seeking-new-owner-for-codeigniter
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/07/2013 17:29:28
Quote Anchor link
Ik kan geen vergelijking trekken met andere frameworks, maar ik ben een tijdje terug vanwege een opdracht ook met CI moeten gaan werken en ik vind het een redelijk framework. Zeker voor niet al te grote projecten.
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 11:08:21
Quote Anchor link
Nee hoor Codeigniter is niet dood.

Er worden nog steeds diversen extra opties gemaakt door de community.
De versie 3.0 ligt alleen een beetje achter qua development.
En dat is ook niet onlogisch, want Ellislab heeft ook nog een commercieel deel waar ze aan werken.
Het enige waar ze tegenaan lopen is dat ze het niet meer kunnen bijbenen.
Een logisch gevolg is dan ook om afscheid te nemen van codeigniter en het door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Ik verwacht dan ook dat de nieuwe eigenaar dan ook iemand gaat worden die heel dicht bij ellislabs staat.
(Misschien wel uit de community?)

Persoonlijk ben ik niet echt gecharmeerd op de manier dat dit naar buiten is gebracht.
Het heeft een behoorlijke deuk opgeleverd door mensen in het ongewisse te laten.
Daardoor ontstaat een hoop paniek terwijl er niets aan de hand is.
Maar goed, zo ging het met de wisseling van eigenaar van Mysql naar Oracle ook.
Uiteindelijk is dat ook goed gekomen, en niemand hoor je meer, en Mysql leeft ook nog gewoon.

Om nu meteen over te stappen naar een ander framework is dan ook niet nodig.

Ben zelf eens gaan kijken naar iets wat dan op codeigniter zou moeten lijken en ben even aan het spelen geweest met laravel.
Nou, laat maar zitten. Het lijkt er totaal niet op.
Tegen de tijd dat ik composer had geinstalleerd en een controller met "hello World" had, had ik in codeigniter controller model en view gemaakt. Dus nee, ik houd het voorlopig gewoon bij codeigniter. :)
Gewijzigd op 14/07/2013 11:55:06 door Bart V B
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 11:56:25
Quote Anchor link
@Bart, dank voor je bericht. Ik ben een beginner en als ik in Zend 2/Yii of een ander FW kijk begint alles te duizelen ;-$

Ik ga maar gewoon verder met CI...
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:00:17
Quote Anchor link
Keep up the good work Bas! ;)
Het is de komende maanden gewoon afwachten met de nieuwe eigenaar.
En je niet te veel laten afleiden door de "roddels" die op het net worden verspreid.
CI is een goed werkend framework, en dat blijft voorlopig nog wel zo.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:37:05
Quote Anchor link
dat is het m nou juist. De leercurve van CI is laag en daardoor naar mijn idee prima geschikt voor mensen die eens kennis willen maken met een framework. en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2013 12:44:40
Quote Anchor link
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)
Gewijzigd op 14/07/2013 12:45:12 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:45:06
Quote Anchor link
Quote:
en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.

En dat is nou net wat ik niet snap.
Ik hoor dit vaak dat ze tegen een "probleem" aanlopen maar vertellen niet wat.
Toegeven, de projecten die ik heb gemaakt zijn niet echt al te groot, maar ben eigenlijk wel benieuwd wat dan het "probleem" is.

- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)

Heb je ze nodig als je een probleem wil oplossen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:47:00 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:46:07
Quote Anchor link
- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)


nee CI ondersteunt geen namespaces
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 12:49:13
Quote Anchor link
Wellicht een stomme beginners vraag ;-) maar wat is precies een namespace en use? Dit kom je nml wel tegen bij bv Zend 2
Is hier ergens goede en vooral duidelijke uitleg over te krijgen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:50:02 door Bas D L
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:51:59
Quote Anchor link
Wat hebben namespaces met MVC te maken?
Met een beetje creativiteit zou ik nog wel met functionele code het MVC kunnen maken.
Eens, dat is niet heel handig beter gezegt erg omslachtig, maar het lost een probleem op in een grote applicatie?

@bas
http://www.sitepoint.com/php-53-namespaces-basics/
Gewijzigd op 14/07/2013 12:56:52 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:57:41
Quote Anchor link
de problemen kunnen divers zijn.

In grote projecten is het aannemelijk dat

- meerdere mensen aan een project werken.
- het project uit meerdere deelprojecten (Bundles) bestaat.

CI is hiervoor niet geschikt.

in een framework als Symfony kun je bovendien gebruik maken van Vendors.
Met Vendors kun je functionaliteit aan je project toevoegen die gemaakt zijn door een ander.
Hierdoor kom je uiteindelijk sneller tot een goed resultaat.

Toevoeging op 14/07/2013 13:01:31:

De korte uitleg van namespaces:

Het voorkomt problemen/foutmeldingen van dubbele variabele namen.



Toevoeging op 14/07/2013 13:07:54:

stel jan en willem werken aan hetzelfde project en zij maken beiden een class aan met de naam Email

wanneer uiteindelijk de code van jan en van willem beiden worden included zal het een foutmelding tot gevolg hebben omdat er maar één class de naam Email mag hebben. Met namespaces kan dit probleem verholpen worden.
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 13:26:03
Quote Anchor link
@Frank Hoe?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:17:19
Quote Anchor link
Bas D L op 14/07/2013 13:26:03:
@Frank Hoe?


hoe wat?
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 14:21:28
Quote Anchor link
@Frank, hoe verhelpt namespaces dat prbleem?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:37:02
Quote Anchor link
emailjan.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Jan\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Jan';
    }
};


?>

emailwillem.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Willem\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Willem';
    }
};


?>

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

include 'emailjan.php';
include 'emailwillem.php';

$jan = new Jan\Email\Email();
$willem = new Willem\Email\Email();

echo $jan->getInfo();
echo $willem->getInfo();

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.