codeigniter dead?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:37:21
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben net enthousiast begonnen met CI, echter stuitte ik op artikelen dat CI nagenoeg "dead" is.
Klopt dit?
Iemand ervaring?
Wat is een goed alternatief?

Hoor graag jullie mening!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:09:09
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2013 14:44:03
Quote Anchor link
CodeIgniter is volgens mij helemaal niet dood. Het enige probleem is dat het niet zo'n heel goed framework is.

Een leuke vervanging voor CI is Laravel of CakePHP. En wil je nou een echt full-stack framework dan heb je Symfony2 of ZF2.
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:49:26
Quote Anchor link
@Wouter. Ahh ok, das goed nieuws! Waarom is het niet een goed framework?
 
- Raoul -

- Raoul -

13/07/2013 14:50:02
Quote Anchor link
@Wouter
CakePHP is niet veel beter dan CI.

Ik raad je aan om over te stappen op Laravel Bas. Ze hebben een maandje geleden net hun nieuwste major release uit de beta gehaald. ;-)
 
Bas D L

Bas D L

13/07/2013 14:55:54
Quote Anchor link
@Raoul Waarom is Laravel beter dan CakePHP en CI?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

13/07/2013 15:44:32
Quote Anchor link
De eigenaar van CodeIgniter zoekt wel een nieuwe eigenaar: http://ellislab.com/blog/entry/ellislab-seeking-new-owner-for-codeigniter
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/07/2013 17:29:28
Quote Anchor link
Ik kan geen vergelijking trekken met andere frameworks, maar ik ben een tijdje terug vanwege een opdracht ook met CI moeten gaan werken en ik vind het een redelijk framework. Zeker voor niet al te grote projecten.
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 11:08:21
Quote Anchor link
Nee hoor Codeigniter is niet dood.

Er worden nog steeds diversen extra opties gemaakt door de community.
De versie 3.0 ligt alleen een beetje achter qua development.
En dat is ook niet onlogisch, want Ellislab heeft ook nog een commercieel deel waar ze aan werken.
Het enige waar ze tegenaan lopen is dat ze het niet meer kunnen bijbenen.
Een logisch gevolg is dan ook om afscheid te nemen van codeigniter en het door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Ik verwacht dan ook dat de nieuwe eigenaar dan ook iemand gaat worden die heel dicht bij ellislabs staat.
(Misschien wel uit de community?)

Persoonlijk ben ik niet echt gecharmeerd op de manier dat dit naar buiten is gebracht.
Het heeft een behoorlijke deuk opgeleverd door mensen in het ongewisse te laten.
Daardoor ontstaat een hoop paniek terwijl er niets aan de hand is.
Maar goed, zo ging het met de wisseling van eigenaar van Mysql naar Oracle ook.
Uiteindelijk is dat ook goed gekomen, en niemand hoor je meer, en Mysql leeft ook nog gewoon.

Om nu meteen over te stappen naar een ander framework is dan ook niet nodig.

Ben zelf eens gaan kijken naar iets wat dan op codeigniter zou moeten lijken en ben even aan het spelen geweest met laravel.
Nou, laat maar zitten. Het lijkt er totaal niet op.
Tegen de tijd dat ik composer had geinstalleerd en een controller met "hello World" had, had ik in codeigniter controller model en view gemaakt. Dus nee, ik houd het voorlopig gewoon bij codeigniter. :)
Gewijzigd op 14/07/2013 11:55:06 door Bart V B
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 11:56:25
Quote Anchor link
@Bart, dank voor je bericht. Ik ben een beginner en als ik in Zend 2/Yii of een ander FW kijk begint alles te duizelen ;-$

Ik ga maar gewoon verder met CI...
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:00:17
Quote Anchor link
Keep up the good work Bas! ;)
Het is de komende maanden gewoon afwachten met de nieuwe eigenaar.
En je niet te veel laten afleiden door de "roddels" die op het net worden verspreid.
CI is een goed werkend framework, en dat blijft voorlopig nog wel zo.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:37:05
Quote Anchor link
dat is het m nou juist. De leercurve van CI is laag en daardoor naar mijn idee prima geschikt voor mensen die eens kennis willen maken met een framework. en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2013 12:44:40
Quote Anchor link
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)
Gewijzigd op 14/07/2013 12:45:12 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:45:06
Quote Anchor link
Quote:
en zo lang het voor een hobby project is of een klein project zul je niet echt tegen problemen aanlopen.

En dat is nou net wat ik niet snap.
Ik hoor dit vaak dat ze tegen een "probleem" aanlopen maar vertellen niet wat.
Toegeven, de projecten die ik heb gemaakt zijn niet echt al te groot, maar ben eigenlijk wel benieuwd wat dan het "probleem" is.

- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)

Heb je ze nodig als je een probleem wil oplossen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:47:00 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:46:07
Quote Anchor link
- Aar - op 14/07/2013 12:44:40:
CI ondersteunt toch geen namespaces? Als je in OOP en MCV wilt stappen is het wel handig als dit dit zou leren :-)


nee CI ondersteunt geen namespaces
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 12:49:13
Quote Anchor link
Wellicht een stomme beginners vraag ;-) maar wat is precies een namespace en use? Dit kom je nml wel tegen bij bv Zend 2
Is hier ergens goede en vooral duidelijke uitleg over te krijgen?
Gewijzigd op 14/07/2013 12:50:02 door Bas D L
 
Bart V B

Bart V B

14/07/2013 12:51:59
Quote Anchor link
Wat hebben namespaces met MVC te maken?
Met een beetje creativiteit zou ik nog wel met functionele code het MVC kunnen maken.
Eens, dat is niet heel handig beter gezegt erg omslachtig, maar het lost een probleem op in een grote applicatie?

@bas
http://www.sitepoint.com/php-53-namespaces-basics/
Gewijzigd op 14/07/2013 12:56:52 door Bart V B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 12:57:41
Quote Anchor link
de problemen kunnen divers zijn.

In grote projecten is het aannemelijk dat

- meerdere mensen aan een project werken.
- het project uit meerdere deelprojecten (Bundles) bestaat.

CI is hiervoor niet geschikt.

in een framework als Symfony kun je bovendien gebruik maken van Vendors.
Met Vendors kun je functionaliteit aan je project toevoegen die gemaakt zijn door een ander.
Hierdoor kom je uiteindelijk sneller tot een goed resultaat.

Toevoeging op 14/07/2013 13:01:31:

De korte uitleg van namespaces:

Het voorkomt problemen/foutmeldingen van dubbele variabele namen.



Toevoeging op 14/07/2013 13:07:54:

stel jan en willem werken aan hetzelfde project en zij maken beiden een class aan met de naam Email

wanneer uiteindelijk de code van jan en van willem beiden worden included zal het een foutmelding tot gevolg hebben omdat er maar één class de naam Email mag hebben. Met namespaces kan dit probleem verholpen worden.
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 13:26:03
Quote Anchor link
@Frank Hoe?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:17:19
Quote Anchor link
Bas D L op 14/07/2013 13:26:03:
@Frank Hoe?


hoe wat?
 
Bas D L

Bas D L

14/07/2013 14:21:28
Quote Anchor link
@Frank, hoe verhelpt namespaces dat prbleem?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2013 14:37:02
Quote Anchor link
emailjan.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Jan\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Jan';
    }
};


?>

emailwillem.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

namespace Willem\Email;

class Email {
    public function getInfo()
    {

        return 'Dit is de email class van Willem';
    }
};


?>

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

include 'emailjan.php';
include 'emailwillem.php';

$jan = new Jan\Email\Email();
$willem = new Willem\Email\Email();

echo $jan->getInfo();
echo $willem->getInfo();

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.