[composer]autoloading psr-4

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:19:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer eigen classes d.m.v. composer te autoloaden. Hiervoor heb ik een directory genaamd app/custom/myclass.php in de class heb ik de volgende namespace

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
namespace custom;
?>


Nu heb ik in de composer.json het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app/"
        }
    }


wanneer ik een composer.update uitvoer krijg ik helaas de melding dat de class niet bestaat. Wat doe ik hier fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:11:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:21:28
Quote Anchor link
app/ moet zijn app/custom ??
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:24:51
Quote Anchor link
@Ozzie nee helaas werkt dat ook niet. Volgens de composer manual kom ik er ook niet helemaal uit.. de custom is in dit geval volgens de handleiding al de directory waarnaar gezocht moet worden en deze bevind zich in app/ als ik het goed begrepen heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:28:40
Quote Anchor link
Ik werk niet met Composer dus hoe het exact werkt weet ik niet.

Probeer eens het hardcoded path in te geven vanaf de root, dus "path/to/app". En als dat niet werkt, kijk dan even in je error log. Als he goed is zou je daaruit moeten kunnen afleiden welk path er gebruikt wordt en dan kun je waarschijnlijk zien waar het misgaat.
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:34:43
Quote Anchor link
De app/ zit al in de root dir. verder zit er niets anders in app/ dan die custom directory. Verder wordt ik ook van de error log niks wijzer.. daar krijg ik namelijk exact dezelfde error..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 14:35:14
Quote Anchor link
>> daar krijg ik namelijk exact dezelfde error

en die luidt?
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:38:50
Quote Anchor link
Fatal error: Class 'app\custom\JsonFetcher' not found in /Users/username/Sites/demo/config/config.php on line 15

Daar wordt dus aangeroepen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$app
['JsonFetcher'] = $app->share(function($app) {
    return new app\custom\JsonFetcher($app);
});

?>
 
Tim S

Tim S

26/06/2014 14:42:12
Quote Anchor link
path moet zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app/custom"
        }
    }


en daarna moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer dump-autoload

uitvoeren, update is voor je packages bij te werken.


Ik zie nu dat je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
return new app\custom\JsonFetcher($app);

gebruikt, maar je definieerd je namespace als "custom" en niet "app\custom".
daarom moet je "app" weglaten uit je namespace, of toevoegen in je autoload statement in je composer file.
Gewijzigd op 26/06/2014 14:45:44 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 14:55:17
Quote Anchor link
@Tim bedankt het werkt nu :) de edit kwam ik zelf ook al achter tijdens het veranderen.
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2014 18:54:45
Quote Anchor link
Dit is dus juist geen PSR-4. In PSR-4 zet je je namespace niet meer in je mappen structuur. Dus al die mappen die alleen andere mappen bevatten (zoals app in dit geval) moeten weg. Dus de klassen van custom moeten direct in app/ en custom/ moet weg. Dan voer je in dat de custom namespace zich in de app map bevindt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
{
    "autoload": {
        "psr-4": {"custom\\": "app/"}
    }
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2014 23:00:17
Quote Anchor link
Kan het niet zo zijn dat Reshad juist bewust onderscheid wil maken tussen z'n eigen "custom" classes, en tussen 3rd party libraries?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
app
   /custom
   /mail_lib
   /pdf_lib
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2014 23:38:06
Quote Anchor link
Wouter dat had ik dus, maar dat werkte niet.. Hoe ziet mijn namespace etc er dan uit in dat geval?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:18:25
Quote Anchor link
Zoals in je 1e voorbeeld volgens mij en dan hier:

return new app\custom\JsonFetcher($app);

het begin "app\" weghalen.

Maar let wel, de class JsonFetcher moet dan dus direct in de map app worden geplaatst:

app/JsonFetcher.php
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 00:34:07
Quote Anchor link
Je moet het zo zien... stel je wilt een namespace "Reshad\CustomPackage" gebruiken, dan kun je met psr-4 zorgen dat je die prefix vanuit welke map dan ook kunt gebruiken.
dus stel dit is je mappen-structuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
`-- app
|   `-- controller
|   |-- views
|-- CustomPackage
|   `-- src
|   |   `-- JsonFetcher.php
|   |-- tests
|   |   `-- JsonFetcherTest.php


En dit je classes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace Reshad\CustomPackage;

class JsonFetcher {} ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace Reshad\CustomPackage;

class JsonFetcherTest {} ?>


dan zou je die zo kunnen autoloaden met psr-4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/src",
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/tests"
        }
    }
Gewijzigd op 27/06/2014 00:37:16 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2014 00:34:11
Quote Anchor link
@ozzie maar dan kan ik dus niet ordenen? of krijgt elke category zijn eigen folder in de root dir?

Toevoeging op 27/06/2014 00:37:12:

@Tim stel ik zet de JSonFetcher dus direct in de app folder wat wordt daar dan de namespace? en de autoloader?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:39:39
Quote Anchor link
>> @ozzie maar dan kan ik dus niet ordenen?

Wat bedoel je met "ordenen"?

Tim S op 27/06/2014 00:34:07:
dan zou je die zo kunnen autoloaden met psr-4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/src",
            "Reshad\CustomPackage\\": "Custompackage/tests"
        }
    }

Lijkt me niet echt efficiënt om dezelfde namespace naar 2 verschillende mappen te laten verwijzen eerlijk gezegd.

Toevoeging op 27/06/2014 00:40:59:

Reshad, ik zou eerst een directorystructuur maken, die jij zelf prettig en overzichtelijk vindt. Daarna zou ik me gaan bezighouden met het autoloaden. Je bent vrij om het te doen zoals je het zelf fijn vindt.
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 00:43:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/06/2014 00:39:39:
Lijkt me niet echt efficiënt om dezelfde namespace naar 2 verschillende mappen te laten verwijzen eerlijk gezegd.

Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Zonder dat je je hoeft te houden aan een bepaalde mappen stuctuur.
Anders kun je net zo goed psr-0 gebruiken.

---------


Ik ga er even vanuit dat je het zo wilt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
`-- app
|   `-- JsonFetcher.php


Het maakt eigenlijk niet uit wat je namespace is, als je het ook maar goed in je JsonFetcher.php declareert.
Je zou nu dit kunnen hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "custom\\": "app",
        }
    }

met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace custom;

class JsonFetcher {}; ?>

maar je kan ook bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    "autoload": {
        "psr-4": {
            "app\\custom\\": "app"
        }
    }

met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php namespace app\custom;

class JsonFetcher {}; ?>


je bepaald dus eigenlijk gewoon welke namespace prefix gekoppeld moet worden aan welke map.
Gewijzigd op 27/06/2014 09:26:57 door Tim S
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2014 00:47:38
Quote Anchor link
Ah oke dus de 'key' als het ware staat gelijk aan de namespace? en de value gelijk aan de directory?

Maar hoe zit dat dan wanneer ik meerdere subfolders heb? bepaal ik zelf tot waar de normale directory gaat en tot waar de subdirectory?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2014 00:49:28
Quote Anchor link
>> Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Zonder dat je je hoeft te houden aan een bepaalde mappen stuctuur.

Dat kan toch nog steeds? Het lijkt me handiger om dan een Test namespace te maken. Je koppelt nu 1 namespace aan 2 folders. Stel dat de classes 50/50 verdeeld zijn dan betekent het dat je in 50% van de gevallen een onnodige controle uitvoert.

Je kunt dan beter een aparte Reshad\Test namespace aanmaken die naar de test-map verwijst.

Toevoeging op 27/06/2014 00:54:24:

Reshad, je hebt verschillende type autoloaders die op een bepaalde manier autoloaden. PSR-0 en PSR-4 zijn de bekendste. Maar je kunt ook zelf een autloader maken.

Het principe is dat als een class nog niet geladen is (via require) de naam van die class naar de autoloader wordt gestuurd. Op basis van die naam, en op basis van de namespaces die jij hebt ingesteld, wordt de class geladen.

Heel simpel... even de basis-gedachte. Je hebt een class Foo(). Die zet jij in het mapje "Reshad". Vervolgens zeg je tegen de autoloader: stel de namespace Reshad in op het pad "Reshad".

Vervolgens doe jij:

$foo = new Reshad\Foo();

De autoloader ziet nu de namespace "Reshad". Aha! Bij deze namespace hoort de map "Reshad". Blijkbaar moet ik dus het bestand "Reshad/Foo.php" requiren.

Dat is de basis-gedachte van autoloading.
 
Tim S

Tim S

27/06/2014 01:05:58
Quote Anchor link
Reshad F op 27/06/2014 00:47:38:
Ah oke dus de 'key' als het ware staat gelijk aan de namespace? en de value gelijk aan de directory?

Maar hoe zit dat dan wanneer ik meerdere subfolders heb? bepaal ik zelf tot waar de normale directory gaat en tot waar de subdirectory?


Je kan je mappen nu gewoon verder uitbreiden, zolang je die classes die je wilt autoloaden correct blijft namespacen iig.

Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
`--app
|  `-- Sub
|      `-- MeerSub
|          `-- BesteClassOoit.php

    "autoload": {
        "psr-4": {
            "Custom\\": "app",
        }
    }

<?php namespace Custom\Sub\MeerSub;

class BesteClassOoit {} ?>


Toevoeging op 27/06/2014 02:23:30:

Ozzie PHP op 27/06/2014 00:49:28:
Dat kan toch nog steeds? Het lijkt me handiger om dan een Test namespace te maken. Je koppelt nu 1 namespace aan 2 folders. Stel dat de classes 50/50 verdeeld zijn dan betekent het dat je in 50% van de gevallen een onnodige controle uitvoert.

Je kunt dan beter een aparte Reshad\Test namespace aanmaken die naar de test-map verwijst.


Ik bewaar liever mijn unit tests in een aparte map indien mogelijk.
En qua performance maakt het niks uit, zolang je maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer dump-autoload -o

uitvoerd.

Overigens zou ik op deze manier in een production omgeving mijn tests nu makkelijk uit de autoloader kunnen halen. Wat weer een performance winst is ten opzichte van jouw manier.
Gewijzigd op 27/06/2014 02:25:15 door Tim S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2014 09:19:15
Quote Anchor link
Tim S op 27/06/2014 00:43:40:
Dit is juist de kracht van psr-4, zodat je je mappen kan indelen zoals je wilt.
Was dat maar waar. PSR-4 schrijft juist heel expliciet een directorystructuur voor. Met de highlights in vet:

[...] This PSR also describes where to place files that will be autoloaded according to the specification.

3. When loading a file that corresponds to a fully qualified class name ...

i. A contiguous series of one or more leading namespace and sub-namespace names, not including the leading namespace separator, in the fully qualified class name (a "namespace prefix") corresponds to at least one "base directory".

ii. The contiguous sub-namespace names after the "namespace prefix" correspond to a subdirectory within a "base directory", in which the namespace separators represent directory separators. The subdirectory name MUST match the case of the sub-namespace names.

iii. The terminating class name corresponds to a file name ending in .php. The file name MUST match the case of the terminating class name.

Met andere woorden: basisdirectory, subdirectory én bestandsnaam liggen in PSR-4 alle drie vast.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.