Concatten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2019 15:07:35
Quote Anchor link
Ik programmeer al weer een tijdje en toen ik jaaaaren geleden met PHP begon werd aangeraden om strings en variabelen altijd te concatten en enkele quotes te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo 'Hallo ' . $firstname . ' ' . $lastname . '!';

?>

Deze manier zou de beste zijn vanwege het gebruik van enkele quotes wat sneller zou zijn dan het gebruik van dubbele quotes.

Tegenwoordig als ik SQL-queries opstel, gebruik ik echter vrijwel altijd dubbele quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sql
= "SELECT foo, bar WHERE id = $id";

?>

En dat kun je natuurlijk ook doen als het niet om SQL gaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo "Hallo $firstname $lastname!";

?>

En dan is er ook nog het gebruik van accolades voor 'ingewikkeldere' variabelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo "Hallo {$this->data['firstname ']} {$this->data['lastname ']}!";

?>


Mijn vraag is ... welke methode gebruiken jullie het meest?

Als ik eerlijk ben, dan leest dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo "Hallo $firstname $lastname!";

?>

... een stuk makkelijker dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo 'Hallo ' . $firstname . ' ' . $lastname . '!';

?>


Maar hoe zit het met performance e.d.?
Gewijzigd op 12/02/2019 15:09:58 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:00:34
 
Nick Vledder

Nick Vledder

12/02/2019 15:20:42
Quote Anchor link
Als ik mag kiezen tussen 'performance' en 'leesbaarheid', kies ik altijd voor leesbaarheid. Performance van code als geheel zou niet mogen afhangen van het type quotes dat je gebruikt, tenzij er een bug in PHP zit. In mijn optiek mooie ontwikkeling in JS is de zgn template literal in combinatie met de back-tick: `Hallo ${firstname} ${lastname}!`. Niet meer dat gehaspel met de +.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2019 15:30:47
Quote Anchor link
>> Als ik mag kiezen tussen 'performance' en 'leesbaarheid', kies ik altijd voor leesbaarheid.

wat gebruik jij dan zelf?
 
Nick Vledder

Nick Vledder

12/02/2019 15:48:25
Quote Anchor link
Voor PHP gebruik ik een eenvoudige template-engine die ik aanpas naar eigen behoefte (via Composer "phpunit/php-text-template": "^1.2"). Deze template-engine bevat HTML met hier en daar een {blok} dat vervangen gaat worden door een nader te bepalen waarde. Qua syntax vertoont het overeenkomsten met de JS template literals.
Gewijzigd op 12/02/2019 15:48:50 door Nick Vledder
 
Paul Ulje

Paul Ulje

12/02/2019 16:23:41
Quote Anchor link
Ik gebruik wel iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$firstname=$oNaw->readNaam();
$lastname=$_SESSION['aRecord']['naam'];
print "<br/>Hallo <b>$firstname</b> <i>$lastname!</i>";

Dankzij 'leesbaarheid' krijg ik een betere 'perfomance' van ontwikkeling... :-)
Anders zou het dit worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<br/>Hallo <b>" . $oNaw->readNaam() . "</b><i> " . $_SESSION['aRecord']['naam'] . "</i>";

En zie dat maar eens in één keer zonder triviale foutjes te schrijven.
Vaker gebruik ik echter :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
writeln('Temp is',$celsius,'graden');

function writeln() {
  $aArgs = func_get_args();
  foreach ($aArgs as $arg) {
    print "$arg ";
  }
  print "<br/>";
}
Gewijzigd op 12/02/2019 16:33:02 door Paul Ulje
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2019 16:40:23
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/02/2019 15:07:35:

Tegenwoordig als ik SQL-queries opstel, gebruik ik echter vrijwel altijd dubbele quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sql
= "SELECT foo, bar WHERE id = $id";

?>


Los van waar je vraag over gaat, zou ik in dit geval opteren voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sql
= "SELECT foo, bar WHERE id = :id";

?>


en dan prepare() en bind() gebruiken om je code wat veiliger te houden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/02/2019 16:58:51
Quote Anchor link
Enkele quotes als het kan, dubbele quotes als het moet.

Performacewinst pak je ergens anders.

Tijdswinst heb je direct omdat je makkelijk kunt lezen wat je zojuist hebt geprogrammeerd.

NB: als het over grotere lappen tekst gaat die een combinatie van PHP(-variabelen) en tekst gaat kan output buffering uitkomst bieden. Je doet dan alsof je alles direct weergeeft maar vangt alle output netjes op in een buffer. Dat is wat mij betreft nog steeds de meest "clutter free" aanpak.
Gewijzigd op 12/02/2019 17:00:39 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2019 17:48:50
Quote Anchor link
@Ivo

>> en dan prepare() en bind() gebruiken om je code wat veiliger te houden.

Volgens mij werkt dat niet met MySQLi.

@Thomas

>> Enkele quotes als het kan, dubbele quotes als het moet.

Oké ... maar ... WAAROM???
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/02/2019 18:12:09
Quote Anchor link
Strings met enkele quotes worden niet geparsed (enkele escape constructies daar gelaten). Het is de simpelste vorm van stringgebruik wat je (theoretisch) een minimale performancewinst oplevert, die tegenwoordig toch geen zak meer uitmaakt. Het dwingt je tot het scheiden van lappen statische tekst en variabelen.

Strings met dubbele quotes kun je makkelijk combineren met enkele quotes wanneer je deze nodig hebt, bijboorbeeld als je queries bouwt waarin kolomwaarde worden gebruikt. Dit zodat je dan niet helemaal gierend gek wordt van het escapen van enkele of dubbele quotes, wat tevens de boel compleet onleesbaar maakt.

En omdat je dan met een simpele vuistregel werkt volgens een stramien die je impliciet dwingt tot een eenduidige werkhouding waarbij code leesbaar blijft.

En omdat je dan op zijn minst te werk gaat volgens een plan, en dat is nog altijd beter dan geen plan.

Heb je een andere/betere manier die voor jou werkt: go right ahead.
Gewijzigd op 12/02/2019 18:12:38 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2019 19:57:44
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik vaak de eerste code van Ozzie. Puur omdat het leesbaar is, en de syntax van de string en de variabelen/functies gescheiden zijn. Altijd een single-quoted echo als het voor een enkele regel is, zodat het niet botst met de gebruikelijke dubbele-quotes van HTML. En escapen wil ik juist zo weinig mogelijk doen, omdat dat slecht leesbaarder wordt. Ik houd het liefst van schone code.... ;-)

Bij blokken met HTML beëindig ik vaak de PHP-tags en gebruik netjes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $blaat; ?>
tussendoor, als ik iets in PHP moet echo'en. In geen enkel geval bouw ik een echo-put met op elke regel en echo. Dat vind ik zo onnodig en onlogisch. het komt over alsof je tijdens een gesprek steeds na je zin een stilte laat vallen en weer verder praat :-P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2019 20:22:10
Quote Anchor link
@Thomas

Oké ... nu volg ik je even niet meer. Jij geeft als stelregel dat je enkele quotes moet gebruiken ... en vervolgens kom je met diverse redenen die het nut daarvan ontkrachten.

Wat raad jij nu aan, want ik zie geloof ik iets over het hoofd of ik begrijp je verkeerd.

@Ariën

>> Ikzelf gebruik vaak de eerste code van Ozzie. Puur omdat het leesbaar is, en de syntax van de string en de variabelen/functies gescheiden zijn.

Dat doe ik dus ook, maar strikt genomen zijn de dubbele quotes eigenlijk duidelijker (mits er niks geëscapet hoeft te worden).

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Hallo $firstname $lastname!";
?>

lijkt me duidelijker dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hallo ' . $firstname . ' ' . $lastname . '!';
?>

Dus waarom kies je dan toch voor dit laatste? Zelf doe ik dat dus ook, maar is het nog wel handig vraag ik me af.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2019 20:52:04
Quote Anchor link
Het is overzichtelijker. Je ziet dat er variabelen gebruikt worden. En één van mijn wijze uitspraken (die ik ooit van PHP Freakz heb overgenomen) is "Variabelen buiten quotes". ;-)

Alleen het concatneren geeft een beetje een syntax-rotzooitje, maar daar kijk ik gewoon overheen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/02/2019 21:48:38
Quote Anchor link
>> En één van mijn wijze uitspraken (die ik ooit van PHP Freakz heb overgenomen) is "Variabelen buiten quotes".

Lol :D

Maar weet je ook WAAROM dat zo is? Waarom ze buiten quotes moeten? Kan me er wel iets bij voorstellen, maar in queries zet vrijwel iedereen ze binnen dubbele quotes. Dus het gaat mij vooral om het waarom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/02/2019 00:08:21
Quote Anchor link
> Jij geeft als stelregel dat je enkele quotes moet gebruiken ... en vervolgens kom je met diverse redenen die het nut daarvan ontkrachten.
Nee ik leg uit wanneer je wat zou moeten gebruiken, en waarom.

> Wat raad jij nu aan, want ik zie geloof ik iets over het hoofd of ik begrijp je verkeerd.
Enkele quotes als het kan, dubbele quotes als het moet.
En bij erg lange tekst: output buffering.

Ik herinner mij dat artikel van PHPFz nog. Het "bewijsmateriaal" stond jammergenoeg in dienst van de hypothese (dat dingen buiten quotes halen sneller zou zijn). Ze hadden dan misschien wel gelijk, maar niet om de juiste redenen.
 
Ivo P

Ivo P

13/02/2019 10:18:53
Quote Anchor link
Ik kan me het artikel ook nog herinneren. Volgens mij geschreven door een van de oprichters van die site en ik schat in dat het minimaal zo'n 15 jaar oud zal zijn. (volgens mij was het Mathieu Kooiman)

Of PHP nog steeds op dezelfde manier werkt, is natuurlijk om te beginnen al de vraag.

Test ging toen om verschillen bij.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$bar
= "bar";

$foo = "foo bar";
$foo = 'foo bar';
$foo = "foo $bar";
$foo = 'foo '. $bar;
$foo = "foo " .$bar;

?>

resultaat wat ik me meen te herinneren:
De eerste 2 waren vergelijkbaar.
Staat er zoals in geval 3 een variabele tussen de " " dan wordt het "trager"
en de optimaalste waren de laatste 2.

Maar ik zet Trager tussen " ", omdat het verschil erg klein was. (toen al)

Ten tweede is ook de vraag hoe betrouwbaar de meetmethode was.

En tenslotte: de methode waarbij de variabelen buiten de quotes staan, geven
a) in mijn editor beter onderscheid in kleuren om de vars te vinden
b) gemakkelijk de mogelijkheid om ipv $bar iets als htmlspecialchars($bar) of escape($bar) toe te passen

Vooral dat geeft voor mij de doorslag om ze buiten de quotes te laten.

Toevoeging op 13/02/2019 10:23:19:

ik heb de link terug gevonden, al geeft het nu een 404 error:

http://www.scriptorama.nl/internals/quotes-battle

en dat googlen leidde weer naar phphulp:
zie ook https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/single-of-double-quotes/16000/1/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/02/2019 10:31:55
Quote Anchor link
>> en dat googlen leidde weer naar phphulp:

Damn ... da's een oude post ... nog van voor mijn tijd :-D

Beiden bedankt voor jullie uitleg. We blijven dus gewoon voor single quotes gaan waar mogelijk, en wanneer het handiger is voor dubbele quotes.

Nog een laatste vraagje.

Queries zet ik dus tussen dubbele quotes omdat dat makkelijk te combineren is met enkele quotes, maar wat nu als er geen enkele quotes in een query voorkomen? Zet je die query dan weer tussen enkele quotes? Of zetten jullie een query gewoon altijd standaard tussen dubbele quotes?
 
Ivo P

Ivo P

13/02/2019 11:25:33
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/02/2019 10:31:55:
Queries zet ik dus tussen dubbele quotes omdat dat makkelijk te combineren is met enkele quotes, maar wat nu als er geen enkele quotes in een query voorkomen? Zet je die query dan weer tussen enkele quotes? Of zetten jullie een query gewoon altijd standaard tussen dubbele quotes?


Om daarna alles toch weer te moeten veranderen als je tóch nog een ' in de query nodig hebt.

Zelf hanteer ik inderdaad query tussen " "
en html tussen ' '

Maar daarbij wel altijd prepared statements als het om variabelen gaat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/02/2019 13:10:54
Quote Anchor link
>> Zelf hanteer ik inderdaad query tussen " "
en html tussen ' '

Oké helder!

>> Maar daarbij wel altijd prepared statements als het om variabelen gaat.

Ah oké, maar dat gaat bij MySQLi niet.
 
Ivo P

Ivo P

13/02/2019 13:32:45
Quote Anchor link
ik weet niet wat voor versie van mysqli jij gebruikt, maar met een ? werkt dat daar normaal wel.

http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.prepare.php
http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/02/2019 14:17:12
Quote Anchor link
Ah oké ... normaal werk ik met PDO. Ik dacht dat het in mysqli niet kon.

Maar wat is eigenlijk het wezenlijke verschil tussen

SELECT foo FROM bar where id = $id

versus

SELECT foo FROM bar where id = ?

Wat ga ik er met die laatste variant op vooruit?
 
Ivo P

Ivo P

13/02/2019 14:34:02
Quote Anchor link
In jouw query kan $id niet iets anders zijn dan een INT, neem jij aan.

Maar stel dan het een keer toch een string is, en zeker als het invoer van buiten is, zou dat ook zo maar met opzet kunnen.

script.php?id=123%20OR%201

Dan is $id gelijk aan "123 OR 1"

dus de query wordt: "SELECT foo FROM bar where id = 123 OR 1"

En de vraag is, of dat is wat je wilt, en wat er gebeurt als iemand in plaats daarvan een subquery uitvoert die engere dingen doet.

SQL injectie dus.

En nu kún je wel proberen om $id vooraf te escapen, maar dat kan ook zo maar een keer vergeten worden. En dan missen ook nog de ' ' om $id.

prepared statements voorkomen dat.
En maken het eventueel ook mogelijk een 1x gepreparede query een keer of 100 uit te voeren met steeds andere parameters.

Bijvoorbeeld 1x prepare en vervolgens 1000 meetresultaten ergens uitlezen en wegschrijven. zou ook efficienter zijn. Komt niet veel voor bij standaard websites, maar PHP is niet tot websites beperkt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.