Controle formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 16:42:16
Quote Anchor link
Hallo allen,

Volgende script geeft een foutmelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
......
JS:
// Controle of de telefoonnnummer wel goed getoond wordt :-)
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer){
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $("#tel").val();
    if(nummer.value.match(nummervoorbeeld)){
        document.getElementById("Ga door").disabled=true;
    }else{
        document.getElementById("Ga door").disabled=false;
        elem.focus();
        return false;
        
    }
}


HTML:
<form name="3" action="toevoegen.php" method="post">
...
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon()"/>
...
</form>



Foutmelding: TypeError: nummer.value is undefined

Wat gaat er mis?

Groeten,
Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:35:48
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2012 16:52:44
Quote Anchor link
Dit gaat al fout:
" onchange="telefoon()"
terwijl je functie dit is:
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer)

Die twee parameters in de functie moet je dus weglaten, die geef je namelijk niet mee.

Vervolgens doe je:
var nummer = $("#tel").val();

Waarbij nummer een string wordt. Je kan dan dus niet meer nummer.value doen, want nummer is namelijk een string object dat geen property value heeft. Tenzij je zelf een uitbreiding hebt geschreven.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Je hebt een error vanwege de nummer variabele. Kijk welke waarde hij heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var nummer = $('#tel').val();

Kijk eens wat deze functie doet (http://api.jquery.com/val/ ).
Kijk eens wat `nummer.value` eigenlijk betekend.
Concludeer zelf wat het probleem is.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 17:14:19
Quote Anchor link
De .val() doet => Beschrijving: Verkrijg de huidige waarde van het eerste element in een set van de afgedekte elementen.

The .val() method is primarily used to get the values of form elements such as input, select and textarea. In the case of <select multiple="multiple"> elements, the .val() method returns an array containing each selected option; if no option is selected, it returns null.

Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Is dit de oplossing?
var nummer = $("#tel").val();
if(nummer.match(nummervoorbeeld)){

Groeten,
Olivier
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:19:56
Quote Anchor link
Quote:
Is dit de oplossing?

Perfect!

Quote:
Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Waarschijnlijk omdat je verkeerd zoekt. De value property is precies hetzelfde als de val() method, alleen dan in Raw JS.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:26:09
Quote Anchor link
Hier is van alles fout mee. (EDIT: van toepassing op de eerste post, niet op de reply's)

Basically: dit is jQuery en niet-jQuery door mekaar gehaald.

Zonder jQuery zou je zoiets verwachten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon(this)"/>
...
// merk op: variabele element is het HTML-element <input name="tel" ...>.  Die heb je meegegeven door de "this" mee te geven in de markup.
function telefoon(element){
  var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
  if( element.value.match(nummervoorbeeld)) {
  ...
  }
}


-----

Met jquery werk je anders. Evenementen binden aan HTML-elementen doe je niet in de markup, zoals ... onchange="telefoon(this)" ... , maar doe je volledig in javascript-omgeving.

Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<input name="tel" id="tel">
...

$(document).ready(function($) {  // wordt uitgevoerd wanneer de pagina geladen is en de DOM klaar is voor gebruik
  $('#tel').change(function(e) {  // wanneer er iets wijzigt aan <input id="tel">, moet je dit uitvoeren:
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
      ...
    }
  });
};


Zie ook dat je weet met welk soort ding je bezig bent.
Als je een variabele "nummer" noemt, zorg dan dat de variabele een getal bevat, en niet een HTML-element waaruit je een nummer wil halen.

Dit soort dingen heb je door mekaar gebruikt.
Gewijzigd op 23/07/2012 17:27:02 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:30:40
Quote Anchor link
In Raw JS zou ik het ook alleen in de JS omgeving stoppen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
window.onload = function() {
    document.querySelector('#tel').onclik = function(e) {
        // doe wat je wilt...
    };
};
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:36:21
Quote Anchor link
document.querySelector
Is dat nieuw? Tja, nog een extra argument om aan te halen waarom jQuery niet echt noodzakelijk is, meestal.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:43:45
Quote Anchor link
Nieuw, nou het is onderdeel van de Selector API die voor het is gemaakt is in mei 2006. Het is alleen 1 van die features van JS die bijna niemand weet.

Browser support is ook redelijk goed: IE8+; FF3.5+; Chrome; Safari; Opera10+.

document.querySelector is voor het ophalen van 1 element en zal altijd het element teruggeven, document.querySelectorAll is voor het ophalen van meerdere elementen en zal altijd een array teruggeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
typeof document.querySelector('#key'); // DOMNode oid
typeof document.querySelectorAll('#key'); // object (array dus)

document.querySelector('.foo'); // eerste element met class=foo
var elements = document.querySelectorAll('.foo'); // alle elementen met class=foo

En je kan nog veel meer dan deze simpele selector dingetjes.

Het enige nadeel is dat je geen live dom list meer terugkrijgt. Stel je voegt nog een element met class=foo toe dan zal de elements variabele (van hierboven) niet aangepast worden, als je dat met de ouderwetse document.getElementsByClassName() had gedaan dan werd de variabele elements wel aangepast.

Edit:
Merk op dat de namen querySelector en querySelectorAll in de specs binnenkort naar find en findAll worden hernoemd, de browser support zal dan wat bagger worden en je zult dan dingen moeten doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
document.select = document.find || document.querySelector;
document.selectAll = document.findAll || document.querySelectorAll;
// en dan in de code
document.select('#foo');
document.selectAll('#foo');
Gewijzigd op 23/07/2012 17:46:16 door Wouter J
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 21:50:21
Quote Anchor link
Allemaal goed en wel, zeer duidelijk en dus opgelost Of toch bijna. Ik wil checken of de value niet gelijk is dus doe ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$(document).ready(function($) {
  $('#tel').change(function(e) {
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
     $("div").html("<b>Wow!</b> Such excitement...");
     }
       else
       {
     $("div").html("<b>Wow!</b>");
    }
  });
});


Maar die if/else werkt bij mij niet echt....

Groeten,
Olivier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/07/2012 22:08:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$('#tel').blur (function () {
    if ($(this).val ().match (/[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/)) {
        $('#msg').text ('ja');
    }
    else {
        $('#msg').text ('nee');
    }
});

Maak een div aan met id="msg", anders zie je geen meldingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.