Controle formaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 16:42:16
Quote Anchor link
Hallo allen,

Volgende script geeft een foutmelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
......
JS:
// Controle of de telefoonnnummer wel goed getoond wordt :-)
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer){
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $("#tel").val();
    if(nummer.value.match(nummervoorbeeld)){
        document.getElementById("Ga door").disabled=true;
    }else{
        document.getElementById("Ga door").disabled=false;
        elem.focus();
        return false;
        
    }
}


HTML:
<form name="3" action="toevoegen.php" method="post">
...
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon()"/>
...
</form>



Foutmelding: TypeError: nummer.value is undefined

Wat gaat er mis?

Groeten,
Olivier
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:04:32
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2012 16:52:44
Quote Anchor link
Dit gaat al fout:
" onchange="telefoon()"
terwijl je functie dit is:
function telefoon(nummervoorbeeld, nummer)

Die twee parameters in de functie moet je dus weglaten, die geef je namelijk niet mee.

Vervolgens doe je:
var nummer = $("#tel").val();

Waarbij nummer een string wordt. Je kan dan dus niet meer nummer.value doen, want nummer is namelijk een string object dat geen property value heeft. Tenzij je zelf een uitbreiding hebt geschreven.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Je hebt een error vanwege de nummer variabele. Kijk welke waarde hij heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var nummer = $('#tel').val();

Kijk eens wat deze functie doet (http://api.jquery.com/val/ ).
Kijk eens wat `nummer.value` eigenlijk betekend.
Concludeer zelf wat het probleem is.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 17:14:19
Quote Anchor link
De .val() doet => Beschrijving: Verkrijg de huidige waarde van het eerste element in een set van de afgedekte elementen.

The .val() method is primarily used to get the values of form elements such as input, select and textarea. In the case of <select multiple="multiple"> elements, the .val() method returns an array containing each selected option; if no option is selected, it returns null.

Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Is dit de oplossing?
var nummer = $("#tel").val();
if(nummer.match(nummervoorbeeld)){

Groeten,
Olivier
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:19:56
Quote Anchor link
Quote:
Is dit de oplossing?

Perfect!

Quote:
Over die (nummer) .value vind ik geen informatie. Maar ik ga ervanuit dat hier een value uit een onbekend gegeven gehaald word?

Waarschijnlijk omdat je verkeerd zoekt. De value property is precies hetzelfde als de val() method, alleen dan in Raw JS.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:26:09
Quote Anchor link
Hier is van alles fout mee. (EDIT: van toepassing op de eerste post, niet op de reply's)

Basically: dit is jQuery en niet-jQuery door mekaar gehaald.

Zonder jQuery zou je zoiets verwachten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<input type="text" name="tel" id="tel" class="tel" value="<?php echo $row['Tel']; ?>" onchange="telefoon(this)"/>
...
// merk op: variabele element is het HTML-element <input name="tel" ...>.  Die heb je meegegeven door de "this" mee te geven in de markup.
function telefoon(element){
  var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
  if( element.value.match(nummervoorbeeld)) {
  ...
  }
}


-----

Met jquery werk je anders. Evenementen binden aan HTML-elementen doe je niet in de markup, zoals ... onchange="telefoon(this)" ... , maar doe je volledig in javascript-omgeving.

Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<input name="tel" id="tel">
...

$(document).ready(function($) {  // wordt uitgevoerd wanneer de pagina geladen is en de DOM klaar is voor gebruik
  $('#tel').change(function(e) {  // wanneer er iets wijzigt aan <input id="tel">, moet je dit uitvoeren:
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
      ...
    }
  });
};


Zie ook dat je weet met welk soort ding je bezig bent.
Als je een variabele "nummer" noemt, zorg dan dat de variabele een getal bevat, en niet een HTML-element waaruit je een nummer wil halen.

Dit soort dingen heb je door mekaar gebruikt.
Gewijzigd op 23/07/2012 17:27:02 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:30:40
Quote Anchor link
In Raw JS zou ik het ook alleen in de JS omgeving stoppen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
window.onload = function() {
    document.querySelector('#tel').onclik = function(e) {
        // doe wat je wilt...
    };
};
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/07/2012 17:36:21
Quote Anchor link
document.querySelector
Is dat nieuw? Tja, nog een extra argument om aan te halen waarom jQuery niet echt noodzakelijk is, meestal.
 
Wouter J

Wouter J

23/07/2012 17:43:45
Quote Anchor link
Nieuw, nou het is onderdeel van de Selector API die voor het is gemaakt is in mei 2006. Het is alleen 1 van die features van JS die bijna niemand weet.

Browser support is ook redelijk goed: IE8+; FF3.5+; Chrome; Safari; Opera10+.

document.querySelector is voor het ophalen van 1 element en zal altijd het element teruggeven, document.querySelectorAll is voor het ophalen van meerdere elementen en zal altijd een array teruggeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
typeof document.querySelector('#key'); // DOMNode oid
typeof document.querySelectorAll('#key'); // object (array dus)

document.querySelector('.foo'); // eerste element met class=foo
var elements = document.querySelectorAll('.foo'); // alle elementen met class=foo

En je kan nog veel meer dan deze simpele selector dingetjes.

Het enige nadeel is dat je geen live dom list meer terugkrijgt. Stel je voegt nog een element met class=foo toe dan zal de elements variabele (van hierboven) niet aangepast worden, als je dat met de ouderwetse document.getElementsByClassName() had gedaan dan werd de variabele elements wel aangepast.

Edit:
Merk op dat de namen querySelector en querySelectorAll in de specs binnenkort naar find en findAll worden hernoemd, de browser support zal dan wat bagger worden en je zult dan dingen moeten doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
document.select = document.find || document.querySelector;
document.selectAll = document.findAll || document.querySelectorAll;
// en dan in de code
document.select('#foo');
document.selectAll('#foo');
Gewijzigd op 23/07/2012 17:46:16 door Wouter J
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/07/2012 21:50:21
Quote Anchor link
Allemaal goed en wel, zeer duidelijk en dus opgelost Of toch bijna. Ik wil checken of de value niet gelijk is dus doe ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$(document).ready(function($) {
  $('#tel').change(function(e) {
    var nummervoorbeeld = /[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/;
    var nummer = $(this).val();
    if(nummer.match(nummervoorbeeld)) {
     $("div").html("<b>Wow!</b> Such excitement...");
     }
       else
       {
     $("div").html("<b>Wow!</b>");
    }
  });
});


Maar die if/else werkt bij mij niet echt....

Groeten,
Olivier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/07/2012 22:08:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$('#tel').blur (function () {
    if ($(this).val ().match (/[0-9]{2}\/[0-9]{3}\.[0-9]{2}\.[0-9]{2}/)) {
        $('#msg').text ('ja');
    }
    else {
        $('#msg').text ('nee');
    }
});

Maak een div aan met id="msg", anders zie je geen meldingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.