Cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Timen kut

Timen kut

14/03/2009 09:48:00
Quote Anchor link
Hela hola kindercola!
ik probeer een aantal cookies te zetten in mijn loginclass...
Nu kan ik deze cookies wel echo-en in mijn loginfuncties, maar daar buiten niet.
Ik denk dat er iets best heel erg fout gaat, ik heb echt nog nooit cookies gebruikt dus vrij weinig verstand ervan :D
hierbij mijn koekjes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
setcookie('userID', $row->userID, time()+60*60*24*30);
setcookie('username', $row->username, time()+60*60*24*30);
setcookie('name', $row->name, time()+60*60*24*30);
setcookie('admin', $row->admin, time()+60*60*24*30);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:09:13
 

14/03/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Waar set je ze? Hopelijk voordat je al iets naar de browser hebt gestuurd.
Weet je zeker dat je al die $row-> dingen kan benaderen?
Je hoeft al die dingen ook niet in een cookie zetten, meestal wordt er een aparte hash (md5 bijvoorbeeld) gemaakt met de user_agent en ip, aangezien cookies nogal fraude gevoellig zijn.
Als je dan gaat kijken naar de inhoud van een cookie, moet die dus gelijk zijn aan wat je eerder had (wat je opslaat in de db).
Nu heb je eigenlijk een session manager.
Edit: Mijn punt is dus dat je cookie's ontzetten makkelijk gekaapt kunnen worden, als je die zooi dan in je cookie's zet en die zijn nodig om ingelogd te zijn, dan ben je slecht bezig.
En je kunt (geloof ik) niet direct zien dat de cookies zijn geset met $_COOKIE.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 09:56:00
Quote Anchor link
het is ook bedoelt als session manager eigenlijk...
Zodat mensen niet iedere keer opnieuw hoeven inloggen als ze de site benaderen...

Heb de cookies overigens werkende nu, geen idee hoe, het werkte gewoon ineens xD

Ook een idee hoe ik ze bij het handmatig uitloggen kan weghalen? Als je nu uitlogt, blijf je door de cookies ingelogt :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 

14/03/2009 10:04:00
Quote Anchor link
Voorbeeld 2 en Common Pitfalls op php.net (natuurlijk in het engels).
Voor firefox moet je een of andere plugin installeren geloof ik. Opera kan uitzichzelf al cookie's editten / verwijderen ( rechts klikken op pagina -> Edit site preferences -> Cookies tab).
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Hmm, dus eigenlijk stel jij dat je cookies beter niet kunt gebruiken voor het ingelogt houden van een persoon?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Staat gewoon op php.net.
setcookie(naam,,time()-1);

Waarom jij dacht dat het niet werkte, komt misschien omdat een cookie pas op te vragen is na een refresh, en is dus niet, zoals bij een sessie, direct te gebruiken.

Wat Karl bedoelt, is dat je geen gevoelige informatie moet opslaan in een cookie, een cookie is niks anders een dan tekstbestandje op de computer van je bezoeker. Die kan je dus aanpassen. Als ik bij jouw cookie, de admin op 1 zet, zou ik dan ingelogd zijn als admin? Dat kon hier op PHPhulp bijvoorbeeld lange tijd wel ^^
 

14/03/2009 10:08:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:05:
Hmm, dus eigenlijk stel jij dat je cookies beter niet kunt gebruiken voor het ingelogt houden van een persoon?

Jawel, maar je moet het dus op de juiste manier doen :-). Je moet geen gevoelige info in een cookie zetten, maar een unieke id, die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Oh xD das niet wijs nee...
maar een username en userID is geen gevoelige info, dus dat kan ik gewoon in een cookie stampen...

Zou ik dan niet aan de hand van de cookies die ik heb een query uitvoeren om de admin status te achterhalen, en die dan in een sessie te stampen naast mijn cookies?

Zodat alleen username en userID in een cookie staat, en de admin steeds opnieuw wordt opgehaald en in een sessie wordt gezet.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 14.03.2009 10:08:
die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.

Uhm, auw? Sinds wanneer zijn een IP en een UserAgent vast feiten?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:10:
Oh xD das niet wijs nee...
maar een username en userID is geen gevoelige info, dus dat kan ik gewoon in een cookie stampen...

Zou ik dan niet aan de hand van de cookies die ik heb een query uitvoeren om de admin status te achterhalen, en die dan in een sessie te stampen naast mijn cookies?

Zodat alleen username en userID in een cookie staat, en de admin steeds opnieuw wordt opgehaald en in een sessie wordt gezet.


In feite is een userid ook gevoelige informatie. Als ik nu een willekeurig ID verzin, dan ben ik dus ingelogd als die gebruiker? Gebruikersnaam is er meestal wel bij te zoeken. Sla het op zodat het lijkt als het nutteloze informatie is. Zoals een sha1 van het userid+username+salt. Jij kan dan controlleren of die gegevens bij elkaar kloppen.

edit: Sorry SanThe!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 

14/03/2009 10:15:00
Quote Anchor link
WillemJan Z schreef op 14.03.2009 10:10:
Karl schreef op 14.03.2009 10:08:
die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.

Uhm, auw? Sinds wanneer zijn een IP en een UserAgent vast feiten?

Oke. Die dingen zijn niet helemaal 100% te vertrouwen, maar toch moet je op iets vertrouwen. Natuurlijk is de useragent ook te veranderen, als je het ip wilt veranderen, dan moet je wel wat moeilijker doen.
Alleen een willekeurige gegenereerde id is ook niet te vertrouwen.

Timen, je kunt bijvoorbeeld ook eens kijken hoe bepaalde framworks zoals CakePHP of zend het doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Dan moet je op het laatst wel belachelijk veel checks uitvoeren om maar te zien of iemand ingelogt is en de boel veilig is >_<

verder kan ik bij het inloggen niet mijn cookies achteruit zetten, omdat er dan al headers verstuurd zijn...
 

14/03/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:17:
Dan moet je op het laatst wel belachelijk veel checks uitvoeren om maar te zien of iemand ingelogt is en de boel veilig is >_<

De gebruiker is per definitie niet te vertrouwen, hackers natuurlijk al helemaal niet (naja, je hebt ook white en gray hackers, ik generaliseer effe).

Timen schreef op 14.03.2009 10:17:
verder kan ik bij het inloggen niet mijn cookies achteruit zetten, omdat er dan al headers verstuurd zijn...

Dan moet je zorgen dat je dat doet voordat er data naar de browser is gestuurd.
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:31:00
Quote Anchor link
ik heb nu in de DB een md5 op het ID bijgezet(eerste 2 karakters), een md5 van de username(eerste 10 karakters) en een salt (md5 van random 1,10 * random 1,10).
Die zet ik in een variabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coded
= $userID.'::'.$username.'::'.$zout;
?>


en voer dan bij alles waar je bij ingelogged moet wezen of die meuk klopt dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_COOKIE['userID']) && isset($_COOKIE['username']) && isset($_COOKIE['name']) && isset($_COOKIE['chalk'])){
    if($this->checkChalk($_COOKIE['chalk'])===true){
         //alles correct
       }
}

?>


en de check checkChalk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function checkChalk($chalk){
    if(!empty($chalk)){
        $expl = explode('::', $chalk);
        $query = "SELECT idmd, usermd, salt
                    FROM hk_users_DNT
                        WHERE idmd='"
.mysql_real_escape_string($expl['0'])."'
                            AND usermd='"
.mysql_real_escape_string($expl['1'])."'
                            AND salt='"
.mysql_real_escape_string($expl['2'])."'";
        $result = mysql_query($query);
        if($result){
            return true;
        }
else{
            return false;
        }
    }
}

?>



is dit betrouwbaar?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Je salt e.d. scheiden door :: neemt al het nut van de salt weg zo ongeveer.

Maar je hebt het over de 1e zoveel tekens, maar vervolgens vergelijk je de complete string?

Wat een andere/extra oplossing is, een extra veld in je database met daarin een sleutel. Bijvoorbeeld iets dat verbonden is met de tijd dat iemand ingelogd is. Als je dat in een aparte cookie opslaat en vergelijkt met zijn bezoek, heb je al meer zekerheid dat diegene is ingelogd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Omdat in de DB ook alleen de eerste zoveel tekens staan van die namen.

het splitsen van :: is inderdaad wel vrij nutteloos achteraf
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Oh ik zie het, je slaat ze apart op.. Tja, kan, niet ideaal, maar het kan :)
MySQL heeft ook gewoon functies als SUBSTR hoor :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   $sql
= "SELECT id, userlvl FROM users
WHERE
CONCAT(MD5(SUBSTR(username,0,10)),MD5(SUBSTR(id,0,2)),salt) = '"
.$_COOKIE['chalk']."';";
?>

Deze query zou de md5 van de eerste 10 tekens van de username, de md5 van de eerste 2 tekens van het id en het veld 'salt' vergelijken met de inhoud van je cookie.

edit: Is niet getest btw :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 11:05:00
Quote Anchor link
Die heb ik nu zelf al toegepast:P toch bedankt
 

14/03/2009 11:33:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:31:
ik heb nu in de DB een md5 op het ID bijgezet(eerste 2 karakters), een md5 van de username(eerste 10 karakters) en een salt (md5 van random 1,10 * random 1,10).
Die zet ik in een variabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coded
= $userID.'::'.$username.'::'.$zout;
?>


en voer dan bij alles waar je bij ingelogged moet wezen of die meuk klopt dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_COOKIE['userID']) && isset($_COOKIE['username']) && isset($_COOKIE['name']) && isset($_COOKIE['chalk'])){
    if($this->checkChalk($_COOKIE['chalk'])===true){
         //alles correct
       }
}

?>


en de check checkChalk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function checkChalk($chalk){
    if(!empty($chalk)){
        $expl = explode('::', $chalk);
        $query = "SELECT idmd, usermd, salt
                    FROM hk_users_DNT
                        WHERE idmd='"
.mysql_real_escape_string($expl['0'])."'
                            AND usermd='"
.mysql_real_escape_string($expl['1'])."'
                            AND salt='"
.mysql_real_escape_string($expl['2'])."'";
        $result = mysql_query($query);
        if($result){
            return true;
        }
else{
            return false;
        }
    }
}

?>



is dit betrouwbaar?

Nee, want je zet weer alles in de cookie's, dus als ik alle je cookie's steel, ben ik ingelogd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 11:39:00
Quote Anchor link
Hoe wil jij mijn cookies stelen? Cookies staan toch client side?

En wat adviseer je dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 

14/03/2009 11:42:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 11:39:
Hoe wil jij mijn cookies stelen? Cookies staan toch client side?

Er zijn zoveel mogelijkheden.
Zie Wikipedia.

Timen schreef op 14.03.2009 11:39:
En wat adviseer je dan?

Nou, euh, wat ik al de hele tijd adviseer?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.