Cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Timen kut

Timen kut

14/03/2009 09:48:00
Quote Anchor link
Hela hola kindercola!
ik probeer een aantal cookies te zetten in mijn loginclass...
Nu kan ik deze cookies wel echo-en in mijn loginfuncties, maar daar buiten niet.
Ik denk dat er iets best heel erg fout gaat, ik heb echt nog nooit cookies gebruikt dus vrij weinig verstand ervan :D
hierbij mijn koekjes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
setcookie('userID', $row->userID, time()+60*60*24*30);
setcookie('username', $row->username, time()+60*60*24*30);
setcookie('name', $row->name, time()+60*60*24*30);
setcookie('admin', $row->admin, time()+60*60*24*30);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:11:24
 

14/03/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Waar set je ze? Hopelijk voordat je al iets naar de browser hebt gestuurd.
Weet je zeker dat je al die $row-> dingen kan benaderen?
Je hoeft al die dingen ook niet in een cookie zetten, meestal wordt er een aparte hash (md5 bijvoorbeeld) gemaakt met de user_agent en ip, aangezien cookies nogal fraude gevoellig zijn.
Als je dan gaat kijken naar de inhoud van een cookie, moet die dus gelijk zijn aan wat je eerder had (wat je opslaat in de db).
Nu heb je eigenlijk een session manager.
Edit: Mijn punt is dus dat je cookie's ontzetten makkelijk gekaapt kunnen worden, als je die zooi dan in je cookie's zet en die zijn nodig om ingelogd te zijn, dan ben je slecht bezig.
En je kunt (geloof ik) niet direct zien dat de cookies zijn geset met $_COOKIE.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 09:56:00
Quote Anchor link
het is ook bedoelt als session manager eigenlijk...
Zodat mensen niet iedere keer opnieuw hoeven inloggen als ze de site benaderen...

Heb de cookies overigens werkende nu, geen idee hoe, het werkte gewoon ineens xD

Ook een idee hoe ik ze bij het handmatig uitloggen kan weghalen? Als je nu uitlogt, blijf je door de cookies ingelogt :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 

14/03/2009 10:04:00
Quote Anchor link
Voorbeeld 2 en Common Pitfalls op php.net (natuurlijk in het engels).
Voor firefox moet je een of andere plugin installeren geloof ik. Opera kan uitzichzelf al cookie's editten / verwijderen ( rechts klikken op pagina -> Edit site preferences -> Cookies tab).
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Hmm, dus eigenlijk stel jij dat je cookies beter niet kunt gebruiken voor het ingelogt houden van een persoon?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Staat gewoon op php.net.
setcookie(naam,,time()-1);

Waarom jij dacht dat het niet werkte, komt misschien omdat een cookie pas op te vragen is na een refresh, en is dus niet, zoals bij een sessie, direct te gebruiken.

Wat Karl bedoelt, is dat je geen gevoelige informatie moet opslaan in een cookie, een cookie is niks anders een dan tekstbestandje op de computer van je bezoeker. Die kan je dus aanpassen. Als ik bij jouw cookie, de admin op 1 zet, zou ik dan ingelogd zijn als admin? Dat kon hier op PHPhulp bijvoorbeeld lange tijd wel ^^
 

14/03/2009 10:08:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:05:
Hmm, dus eigenlijk stel jij dat je cookies beter niet kunt gebruiken voor het ingelogt houden van een persoon?

Jawel, maar je moet het dus op de juiste manier doen :-). Je moet geen gevoelige info in een cookie zetten, maar een unieke id, die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Oh xD das niet wijs nee...
maar een username en userID is geen gevoelige info, dus dat kan ik gewoon in een cookie stampen...

Zou ik dan niet aan de hand van de cookies die ik heb een query uitvoeren om de admin status te achterhalen, en die dan in een sessie te stampen naast mijn cookies?

Zodat alleen username en userID in een cookie staat, en de admin steeds opnieuw wordt opgehaald en in een sessie wordt gezet.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 14.03.2009 10:08:
die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.

Uhm, auw? Sinds wanneer zijn een IP en een UserAgent vast feiten?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:10:
Oh xD das niet wijs nee...
maar een username en userID is geen gevoelige info, dus dat kan ik gewoon in een cookie stampen...

Zou ik dan niet aan de hand van de cookies die ik heb een query uitvoeren om de admin status te achterhalen, en die dan in een sessie te stampen naast mijn cookies?

Zodat alleen username en userID in een cookie staat, en de admin steeds opnieuw wordt opgehaald en in een sessie wordt gezet.


In feite is een userid ook gevoelige informatie. Als ik nu een willekeurig ID verzin, dan ben ik dus ingelogd als die gebruiker? Gebruikersnaam is er meestal wel bij te zoeken. Sla het op zodat het lijkt als het nutteloze informatie is. Zoals een sha1 van het userid+username+salt. Jij kan dan controlleren of die gegevens bij elkaar kloppen.

edit: Sorry SanThe!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 

14/03/2009 10:15:00
Quote Anchor link
WillemJan Z schreef op 14.03.2009 10:10:
Karl schreef op 14.03.2009 10:08:
die aan de hand van vaste feiten (zoals ip en browser agent) moet genereren.

Uhm, auw? Sinds wanneer zijn een IP en een UserAgent vast feiten?

Oke. Die dingen zijn niet helemaal 100% te vertrouwen, maar toch moet je op iets vertrouwen. Natuurlijk is de useragent ook te veranderen, als je het ip wilt veranderen, dan moet je wel wat moeilijker doen.
Alleen een willekeurige gegenereerde id is ook niet te vertrouwen.

Timen, je kunt bijvoorbeeld ook eens kijken hoe bepaalde framworks zoals CakePHP of zend het doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Dan moet je op het laatst wel belachelijk veel checks uitvoeren om maar te zien of iemand ingelogt is en de boel veilig is >_<

verder kan ik bij het inloggen niet mijn cookies achteruit zetten, omdat er dan al headers verstuurd zijn...
 

14/03/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:17:
Dan moet je op het laatst wel belachelijk veel checks uitvoeren om maar te zien of iemand ingelogt is en de boel veilig is >_<

De gebruiker is per definitie niet te vertrouwen, hackers natuurlijk al helemaal niet (naja, je hebt ook white en gray hackers, ik generaliseer effe).

Timen schreef op 14.03.2009 10:17:
verder kan ik bij het inloggen niet mijn cookies achteruit zetten, omdat er dan al headers verstuurd zijn...

Dan moet je zorgen dat je dat doet voordat er data naar de browser is gestuurd.
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:31:00
Quote Anchor link
ik heb nu in de DB een md5 op het ID bijgezet(eerste 2 karakters), een md5 van de username(eerste 10 karakters) en een salt (md5 van random 1,10 * random 1,10).
Die zet ik in een variabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coded
= $userID.'::'.$username.'::'.$zout;
?>


en voer dan bij alles waar je bij ingelogged moet wezen of die meuk klopt dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_COOKIE['userID']) && isset($_COOKIE['username']) && isset($_COOKIE['name']) && isset($_COOKIE['chalk'])){
    if($this->checkChalk($_COOKIE['chalk'])===true){
         //alles correct
       }
}

?>


en de check checkChalk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function checkChalk($chalk){
    if(!empty($chalk)){
        $expl = explode('::', $chalk);
        $query = "SELECT idmd, usermd, salt
                    FROM hk_users_DNT
                        WHERE idmd='"
.mysql_real_escape_string($expl['0'])."'
                            AND usermd='"
.mysql_real_escape_string($expl['1'])."'
                            AND salt='"
.mysql_real_escape_string($expl['2'])."'";
        $result = mysql_query($query);
        if($result){
            return true;
        }
else{
            return false;
        }
    }
}

?>



is dit betrouwbaar?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Je salt e.d. scheiden door :: neemt al het nut van de salt weg zo ongeveer.

Maar je hebt het over de 1e zoveel tekens, maar vervolgens vergelijk je de complete string?

Wat een andere/extra oplossing is, een extra veld in je database met daarin een sleutel. Bijvoorbeeld iets dat verbonden is met de tijd dat iemand ingelogd is. Als je dat in een aparte cookie opslaat en vergelijkt met zijn bezoek, heb je al meer zekerheid dat diegene is ingelogd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Omdat in de DB ook alleen de eerste zoveel tekens staan van die namen.

het splitsen van :: is inderdaad wel vrij nutteloos achteraf
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Oh ik zie het, je slaat ze apart op.. Tja, kan, niet ideaal, maar het kan :)
MySQL heeft ook gewoon functies als SUBSTR hoor :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   $sql
= "SELECT id, userlvl FROM users
WHERE
CONCAT(MD5(SUBSTR(username,0,10)),MD5(SUBSTR(id,0,2)),salt) = '"
.$_COOKIE['chalk']."';";
?>

Deze query zou de md5 van de eerste 10 tekens van de username, de md5 van de eerste 2 tekens van het id en het veld 'salt' vergelijken met de inhoud van je cookie.

edit: Is niet getest btw :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 11:05:00
Quote Anchor link
Die heb ik nu zelf al toegepast:P toch bedankt
 

14/03/2009 11:33:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 10:31:
ik heb nu in de DB een md5 op het ID bijgezet(eerste 2 karakters), een md5 van de username(eerste 10 karakters) en een salt (md5 van random 1,10 * random 1,10).
Die zet ik in een variabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coded
= $userID.'::'.$username.'::'.$zout;
?>


en voer dan bij alles waar je bij ingelogged moet wezen of die meuk klopt dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_COOKIE['userID']) && isset($_COOKIE['username']) && isset($_COOKIE['name']) && isset($_COOKIE['chalk'])){
    if($this->checkChalk($_COOKIE['chalk'])===true){
         //alles correct
       }
}

?>


en de check checkChalk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function checkChalk($chalk){
    if(!empty($chalk)){
        $expl = explode('::', $chalk);
        $query = "SELECT idmd, usermd, salt
                    FROM hk_users_DNT
                        WHERE idmd='"
.mysql_real_escape_string($expl['0'])."'
                            AND usermd='"
.mysql_real_escape_string($expl['1'])."'
                            AND salt='"
.mysql_real_escape_string($expl['2'])."'";
        $result = mysql_query($query);
        if($result){
            return true;
        }
else{
            return false;
        }
    }
}

?>



is dit betrouwbaar?

Nee, want je zet weer alles in de cookie's, dus als ik alle je cookie's steel, ben ik ingelogd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 11:39:00
Quote Anchor link
Hoe wil jij mijn cookies stelen? Cookies staan toch client side?

En wat adviseer je dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 

14/03/2009 11:42:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 14.03.2009 11:39:
Hoe wil jij mijn cookies stelen? Cookies staan toch client side?

Er zijn zoveel mogelijkheden.
Zie Wikipedia.

Timen schreef op 14.03.2009 11:39:
En wat adviseer je dan?

Nou, euh, wat ik al de hele tijd adviseer?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.