Coördinaten ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Douwe

Douwe

19/06/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Laat eerst het ding slepen via Draggable, en dan kun je het volgende doen om de coördinaten te krijgen:
X-coördinaat: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[0]
Y-coördinaat: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[1]
Deze coördinaten kun je daarna met Ajax (http://www.prototypejs.org/api/ajax) naar een PHP-bestand sturen, dat het opslaat in de database.

Dat JS-scriptje wordt dan ongeveer zo (voor het verzenden van de coördinaten!):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
new Ajax.Request('savecoordinates.php',
 {
    method: 'post',
    parameters: {
      x: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[0],
      y: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[1]
    }
  }
);

Dan kun je in savecoordinates.php met $_POST['y'] en $_POST['x'] de gegevens saven :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 11:10:04
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Aha. en hoe pas ik die X en Y coördinaat toe in script?

EDIT:

Ik zie het al, even kijken :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 21:45:00
Quote Anchor link
Douwe, hoe kan ik hem dan versturen? Via normaal form, of een speciale button?

EDIT: Sorry voor bump, even vergeten! Excuses.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 21:52:00
Quote Anchor link
Maak een leuke Draggable met het volgende idee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
new Draggable('id van dragnotitie',
  {
    revert: true,
    snap: [40, 40],
    onEnd: function()
    {
      new Ajax.Request('savecoordinates.php',
        {
          method: 'post',
          parameters: {
            x: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[0],
            y: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[1]
          }
        }
      );
    }
  }
);

onEnd wordt dus aangeroepen als er wordt gestopt met slepen, dan wordt het dus gesaved. Als je met een Save-button wilt kan dat ook, dan moet je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
new Ajax.Request('savecoordinates.php',
 {
    method: 'post',
    parameters: {
      x: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[0],
      y: $('id van dragnotitie').viewportOffset()[1]
    }
  }
);

in een functie zetten die wordt aangeroepen als je op het knopje klikt.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

20/06/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ben ik weer, het slepen werkt perfect. Maar volgens mij werkt het nog niet goed met de coördinaten. Ik heb nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  <script type="text/javascript">
new Draggable('drag_demo_1',
  {
    onEnd: function()
    {
      new Ajax.Request('bord2.php',
        {
          method: 'post',
          parameters: {
            x: $('drag_demo_1').viewportOffset()[0],
            y: $('drag_demo_1').viewportOffset()[1]
          }
        }
      );
    }
  }
);
</script>
 <?php
 echo($_POST['y']);
 ?>


Hier het resultaat:
Klikkerdeklik

Wat gaat er niet goed?
 

20/06/2008 14:59:00
Quote Anchor link
Meestal is het zo met ajax dat je de zooi die je terug krijgt van de server, update in een div. Zie deze code bijvoorbeeld.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

20/06/2008 15:02:00
Quote Anchor link
Ja maar hoe kan ik dat dan toepassen in mijn code?
 
Douwe

Douwe

20/06/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Je moet niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
new Ajax.Request('bord2.php',

doen, maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
new Ajax.Request('speciaal-bestand-dat-voor-het-verwerken-van-de-coords-zorgt.php',

In dit bestand (speciaal-bestand-dat-voor-het-verwerken-van-de-coords-zorgt.php dus) kun je dan iets doen met $_POST['y'] en $_POST['x'], opslaan in de database bijvoorbeeld.
Als je wilt kan ik je ook via MSN helpen, PM me maar als je m'n MSN-adres wilt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 

20/06/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 20.06.2008 20:14:
Als je wilt kan ik je ook via MSN helpen, PM me maar als je m'n MSN-adres wilt.

Is dat wel handig, want als iemand in de toekomst weer problemenen heeft met ajax kan die in dit topic lezen hoe het moet....
 
- -

- -

20/06/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Als je het hier in dit topic doet, heeft iedereen er wat aan ;)

Edit:
Hoi Karl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Douwe

Douwe

20/06/2008 21:24:00
Quote Anchor link
@ Karl en iChris;
Dat is waar, maar via MSN gaat het wat sneller ;) Maar ik vind het op zich ook prima het via PHPHulp te doen :)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

20/06/2008 21:48:00
Quote Anchor link
EDIT: Verkeerde Topic Sorry..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.