correct INSERT VALUES statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Happy puppy

happy puppy

30/11/2016 18:52:44
Quote Anchor link
De Foreign Key fields zijn NULL omdat er een incorrecte relatie is gelegd.
kernvraag; Via welke SQL moet ik toevoegen/wijzigingen om de juiste JOIN criteria/relaties met het INSERT VALUES statement te creëren?
Waardoor de correcte relaties en JOIN, de correcte data wordt weergegeven.

Zie ook bijlage,

Jullie feedback zie ik graag tegemoet,

Groet,
HappyPuppy


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
*/   sql script */

USE master
GO

drop database Biker
go

/* creeer db */
CREATE DATABASE Biker
GO

/* use db */
USE Biker
GO

/* creeer tabel klantAccount */
CREATE TABLE klantAccount (
klantAccount_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
emailadres varchar (30) NOT NULL,
password varchar (30) NOT NULL,
constraint PK_KLANTACCOUNT primary key (klantAccount_ID)
)
GO

/* creeer tabel klant */
CREATE TABLE klant (
klant_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
klantAccount_ID int NULL,
voornaam varchar (30) NOT NULL,
achternaam varchar (30) NOT NULL,
gebDatum date NOT NULL,
geslacht varchar (30) NOT NULL,
telnr varchar (30) NOT NULL,
constraint PK_KLANT primary key (klant_ID)
)
GO

/* creeer tabel adres */
CREATE TABLE adres (
adres_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
klant_ID int NULL,
straatnaam_huisnummer varchar (30) NOT NULL,
postcode varchar (30) NOT NULL,
woonplaats varchar (30) NOT NULL,
constraint PK_ADRES primary key (adres_ID)
)
GO

/* creeer tabel verhuur */
CREATE TABLE verhuur (
verhuur_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
adres_ID int NULL,
huurperiodestart date NOT NULL,
huurperiodeeind date NOT NULL,
verhuurstatus int NOT NULL,
polisnr varchar (12) NOT NULL,
constraint PK_VERHUUR primary key (verhuur_ID)
)
GO

/* creeer tabel verzekering */
CREATE TABLE verzekering (
verzekering_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
verhuur_ID int NULL,
verzekeringsmaatschappij int NOT NULL,
constraint PK_VERZEKERING primary key (verzekering_ID)
)
GO

/* creeer tabel schade */
CREATE TABLE schade (
schade_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
verzekering_ID int NULL,
schadeDatum date NOT NULL,
schadeCommentaar varchar (300) NOT NULL,
constraint PK_SCHADE primary key (schade_ID)
)
GO

/* creeer tabel koppeltabel_accessoires */
CREATE TABLE koppeltabel_accessoires (
koppel_accessoires_ID int IDENTITY(1,1),
verhuur_ID int,
accessoires_ID int,
constraint PK_KOPPELTABEL_ACCESSOIRES primary key (koppel_accessoires_ID)

);

/* creeer tabel accessoires */
CREATE TABLE accessoires (
accessoires_ID int IDENTITY(10,1) NOT NULL,
accessoiresKeuze int NOT NULL,
constraint PK_ACCESSOIRES primary key (accessoires_ID)
)
GO

/* creeer tabel koppeltabel_fiets */
CREATE TABLE koppeltabel_fiets (
koppel_fiets_ID int IDENTITY(1,1),
verhuur_ID int,
fiets_ID int,
constraint PK_KOPPELTABEL_FIETS primary key (koppel_fiets_ID)
)
GO

/* creeer tabel fiets */
CREATE TABLE fiets
(
fiets_ID int IDENTITY(1,1) NOT NULL,
fietsSoort int NOT NULL,
fietsType int NOT NULL,
constraint PK_FIETS primary key (fiets_ID)
)
GO

/* toevoegen Foreignkeys, cascade met ALTER TABLE */
alter table klant
add constraint FK_KLANT_REF_KLANTACCOUNT foreign key (klantAccount_ID)
references klantAccount (klantAccount_ID)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE NO ACTION;

go

alter table adres
add constraint FK_ADRES_REF_KLANT foreign key (klant_ID)
references klant (klant_ID)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE NO ACTION;
go

alter table verhuur
add constraint FK_VERHUUR_REF_ADRES foreign key (adres_ID)
references adres (adres_ID)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE NO ACTION;
go

alter table verzekering
add constraint FK_VERZEKERING_REF_VERHUUR foreign key (verhuur_ID)
references verhuur (verhuur_ID)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE NO ACTION;
go

alter table schade
add constraint FK_SCHADE_REF_VERZEKERING foreign key (verzekering_ID)
references verzekering (verzekering_ID)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE NO ACTION;
go

alter table koppeltabel_accessoires
add constraint FK_KOPPACCESSOIRES_REF_VERHUUR foreign key (verhuur_ID)
references verhuur (verhuur_ID), constraint FK_KOPPACCESSOIRES_REF_ACCESSOIRES foreign key (accessoires_ID)
references accessoires (accessoires_ID)
go

alter table koppeltabel_fiets
add constraint FK_KOPPFIETS_REF_VERHUUR foreign key (verhuur_ID)
references verhuur (verhuur_ID), constraint FK_KOPPEFIETS_REF_FIETS foreign key (fiets_ID)
references fiets (fiets_ID)
go

/* Toevoegen voorbeeldpopulatie */

INSERT INTO klantAccount (emailadres, password) VALUES ('[email protected]', 'Hjkre%3k4lKm#1')
INSERT INTO klantAccount (emailadres, password) VALUES ('[email protected]', 'B3@jskKlMna32')
INSERT INTO klantAccount (emailadres, password) VALUES ('[email protected]', 'J^7@wEtYnBkLlrT')

INSERT INTO klant (voornaam, achternaam, gebDatum, geslacht, telnr) VALUES ('Martin', 'van de Graaf', '1984-11-20', 'Man', '31612445849')
INSERT INTO klant (voornaam, achternaam, gebDatum, geslacht, telnr) VALUES ('Boris', 'Maas', '1963-04-13', 'Man', '31612114549')
INSERT INTO klant (voornaam, achternaam, gebDatum, geslacht, telnr) VALUES ('Karin', 'Leest', '1959-03-10', 'Vrouw', '31612445479')

INSERT INTO adres (straatnaam_huisnummer, postcode, woonplaats) VALUES ('De breestraat 32', '6042ER', 'Roermond')
INSERT INTO adres (straatnaam_huisnummer, postcode, woonplaats) VALUES ('Mauritius 43', '6043NJ', 'Roermond')
INSERT INTO adres (straatnaam_huisnummer, postcode, woonplaats) VALUES ('Kuikstraat 12', '6100ER', 'Echt')

INSERT INTO verhuur (huurperiodestart, huurperiodeeind, verhuurstatus, polisnr) VALUES ('2016-10-09', '2016-10-11' ,'1', 'acs127845127')
INSERT INTO verhuur (huurperiodestart, huurperiodeeind, verhuurstatus, polisnr) VALUES ('2016-10-09', '2016-10-13' ,'1', 'azb144578264')
INSERT INTO verhuur (huurperiodestart, huurperiodeeind, verhuurstatus, polisnr) VALUES ('2016-10-10', '2016-10-12' ,'1', 'art157113514')

INSERT INTO verzekering (verzekeringsmaatschappij) VALUES ('8')
INSERT INTO verzekering (verzekeringsmaatschappij) VALUES ('3')
INSERT INTO verzekering (verzekeringsmaatschappij) VALUES ('1')

INSERT INTO schade (schadeDatum, schadeCommentaar) VALUES ('2016-10-11' , 'De achterband was lek bij binnenkomst')
INSERT INTO schade (schadeDatum, schadeCommentaar) VALUES ('2016-10-13' , 'De ketting was gebroken')
INSERT INTO schade (schadeDatum, schadeCommentaar) VALUES ('2016-10-12' , 'De voor lamp was stuk')

INSERT INTO accessoires (accessoiresKeuze) VALUES ('2')
INSERT INTO accessoires (accessoiresKeuze) VALUES ('1')
INSERT INTO accessoires (accessoiresKeuze) VALUES ('3')

INSERT INTO fiets (fietsSoort, fietsType) VALUES ('2', '1')
INSERT INTO fiets (fietsSoort, fietsType) VALUES ('1', '1')
INSERT INTO fiets (fietsSoort, fietsType) VALUES ('1', '2')

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/11/2016 19:55:40 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:16:23
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/12/2016 22:50:32
Quote Anchor link
Je kan dit doen door de volgorde van je INSERT aan te passen en gebruik te maken van de INSERT >> SELECT optie in SQL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO klantAccount (emailadres, password) VALUES ('[email protected]', 'Hjkre%3k4lKm#1');
INSERT INTO klant (klantAccountID, voornaam, achternaam, gebDatum, geslacht, telnr)
    SELECT SCOPE_INDENTITY(), 'Martin', 'van de Graaf', '1984-11-20', 'Man', '31612445849';
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.