correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:19:44
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb in mijn vorige topic een probleem beschreven..(waarbij ik niet voldoende hulp heb mogen ontvangen ,helaas).. Nu heb ik het probleem ondertussen zelf opgelost en vroeg ik me af of deze code correct is. Hij werkt goed alleen vraag ik me af is hij veilig e.d. en wat zouden jullie anders doen?
Hier komt ie dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

            if (!empty($dbfoto[$value]) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto[$value].'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
            }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == '0')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:59:15
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:25:44
Quote Anchor link
Dit heb ik nog niet eerder gezien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

// en dan binnen de foreach $dbfoto[$value] gebruiken.
?>


Heel creatief ;D

waarom loop je niet gelijk door $dbfoto ?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

  if( $bestandsnaam )
  {
    ...
  }
}

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 22:29:11 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:29:26
Quote Anchor link
als ik die foreach($dbfoto as $bestandsnaam) pak werkt hij namelijk niet.

wat hier de reden van is kwam ik niet geheel uit dus heb ik die array gebruikt(en hierdoor werkt hij wel)


Toevoeging op 28/09/2010 22:30:41:

en jij bent zeer snel met veranderen van je code hahaha

kzal even kijken of dit zal werken:P
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:33:30
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
= array(1,2,3,4,5);
foreach( $array as $nummer )
{

  echo $nummer;
}

?>


Dus ik denk dat het wel werkt ;P

Een foreach werkt niet als bijvoorbeeld $array geen array is.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:39:03
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $value)
        {

            if (!empty($value) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
            }
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:41:33
Quote Anchor link
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?
Gewijzigd op 28/09/2010 22:43:48 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:43:43
Quote Anchor link
heb deze code geprobeert .. allen krijg ik als ik op de foto klik..
Foto 1 van 3 terwijl er maar in totaal 2 zijn.(2e foto kan ik overigens niet zien dus dit is een foto die niet "bestaat" blijkaar.


Toevoeging op 28/09/2010 22:45:37:

Martijn B op 28/09/2010 22:41:33:
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?


Foto 1 moet ie niet weergeven omdat deze erboven al woord weergegeven om de "groep" te vormen onder 1 foto(effect van lightbox).
En of je $bestandsnaam gebruikt of $value lijkt me niet veel uit te maken.

en de punt moest inderdaad een komma zijn.


na in broncode te hebben gekeken krijg ik als antwoord :
/images/artiesten/Array.jpg

logisch aangezien je geen nummer in de Array selecteerd(lijkt mij)
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:51 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:46:11
Quote Anchor link
En als je mijn aangepast code gebruikt?


De variabele $dbfoto wordt nergens anders gebruikt? Hierin zit namelijk 1 waarde minder in.

edit:

Ok foto 1 overslaan kun je aan de hand van de sleutel van de array doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $sleutel => $bestandsnaam)
{

 if ( $sleutel && $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


De eerste sleutel is altijd 0 of wel false.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:36 door Martijn B
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:47:05
Quote Anchor link
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:47:51
Quote Anchor link
Die punt in je array() moet een komma zijn.
... ,$artiest->foto3.$artiest->foto4, ...

Getallen horen niet binnen quotes.
if ($artiest->fotogroep == '1')
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:48:29
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:49:22
Quote Anchor link
^^^^ ja dan kun je gelijk doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $artiest->fotos as $sleutel => $bestandsnaam )
{
...
}

?>


Edit:


Je had een fotos tabel moeten maken kun je meer dan 5 foto's gebruiken.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:51:10 door Martijn B
 

28/09/2010 22:52:09
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:48:29:
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?


Karl Karl op 28/09/2010 22:49:07:
(...) Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.

Bron quote.
Ha, ik heb gelijk.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:53:42
Quote Anchor link
oke complete code zoals ik hem nu dus heb(werkend met dank aan martijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($artiest->fotogroep == 1)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == 0)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>

iemand nog een tip?:)
 

28/09/2010 22:56:19
Quote Anchor link
Ga normaliseren.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:57:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:04:22 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:58:53
Quote Anchor link
De eerste foto uit de array laten heb je $key ook niet meer nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


Als je alleen fotogroep 1 en 0 hebt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $artiest->fotogroep )
{
...
}

else
{
...
}

?>


@SanThe Nvt:

Omdat misschien foto5 niet gevuld kan zijn.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:01:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:00:26
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)


Tja, zo kan je het ook opvatten.

Echter, hij heeft wel gelijk.
 

28/09/2010 23:01:01
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:01:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 22:58:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array(p$artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>


als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?

Toevoeging op 28/09/2010 23:02:30:

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.