correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

28/09/2010 23:04:22
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
(...)

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..


Dat klopt dus ook niet. Zelfde probleem als ik hierboven uitleg.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:06:31 door
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:56:04
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:05:22
Quote Anchor link
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.
 

28/09/2010 23:07:29
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:08:44
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:09:46
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)
 

28/09/2010 23:10:21
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:09:46:
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)

Je gaat van de code uit. De code moet dus jou fouten in de database opvangen?
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:10:49
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:12:09 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:12:11
Quote Anchor link
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:13:30 door Martijn B
 

28/09/2010 23:15:04
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:10:49:
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)


Zie je nou zelf niet dat deze database je allerlei problemen oplevert? Je zit zelf nu ook dus met dat probleem als er maar één foto is dat er niet meer moeten worden getoond.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:15:19
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:12:11:
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


juist ja.. zoals ik hem ook nu heb staan.. als ik die if weglaat krijg ik dus 4 extra foto's die niet bestaan daarom dus die if;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:15:21
Quote Anchor link
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.
 
Hipska BE

Hipska BE

28/09/2010 23:15:42
Quote Anchor link
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.
 

28/09/2010 23:16:27
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


Hipska BE op 28/09/2010 23:15:42:
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.


AMEN!
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:17:18
Quote Anchor link
en hoe zien jullie zo'n extra DBveld ??


Toevoeging op 28/09/2010 23:18:11:

SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


je hebt ook nog geen nuttig antwoord gegeven dus maakt verder weinig uit.. ik kom hier alleen om hulp maar ik merk al dat hier 2 uit de hoogte geblazen figuren zitten die het altijd beter weten en maar al te goed over willen komen.

erg jammer niet iedereen is zo goed als jullie;)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:18:31 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:25:08
Quote Anchor link
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:26:21
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:25:08:
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes

en dit dus controleren door artiest_id te controleren met id van artiesten ?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:28:02
Quote Anchor link
Ja, de kolom artiest_id wordt ook wel vreemde sleutel genoemd. (foreign key)

Deze verwijst naar een id in een andere tabel.

Edit:


Meestal zet je ook een index op een vreemde sleutel. Hierdoor voorkom je dat MySQL de hele tabel moet doorzoeken naar een bepaalde artiest.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:29:56 door Martijn B
 
Synaps Framework

Synaps Framework

28/09/2010 23:28:25
Quote Anchor link
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:29:33
Quote Anchor link
Synaps Framework op 28/09/2010 23:28:25:
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.


hier wil ik ook aan beginnen maar zoals ik aangeef.. niet iedereen is zo slim als de rest hier.. ik zit hier met een reden om hulp te vragen. En als alle "pro" scripters hier dan met dingen aankomen die niet duidelijk zijn dan is de naam PHPhulp toch echt verkeerd genomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:35:11
Quote Anchor link
Omdat het jou blijkbaar te veel moeite kost om het zelf te vinden. Normaliseren.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.