Credits verlopen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Nathaniel

Nathaniel

10/12/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Ik wil een script maken met dat je credits verlopen na enkele maanden.

Hoe moet ik het aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 05:18:27
 
---- ----

---- ----

10/12/2009 23:08:00
Quote Anchor link
wat bedoel je met credits?
iets duidelijker uitleggen
 
Computer

Computer

11/12/2009 07:30:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat credits een getal is dat in jouw database in een leden of members tabel staat. Zo niet, zeg het dan even.
 
Michel Exel

Michel Exel

11/12/2009 07:52:00
Quote Anchor link
een cron maken die de tabel credits leegt als er een bepaalde tijd niet ingelogd is
 
Milo

Milo

11/12/2009 07:53:00
Quote Anchor link
Als het is wat Computer zegt doe je het volgende

Je haalt aantal credits uit de database met de datum wanneer ze in gezet zijn.
Dan haal je de huidige datum op en ga je ze vergelijken...
Stel de vorgie datum is precies een week geleden.
Dan heb je een update query die aantal credits weer op 0 zet..

EDIT:
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql
= mysql_query("
                  SELECT
                    *
                  FROM
                    members
                  WHERE
                    datum = CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY
                  AND
                    id = '"
.$_SESSION['member_id']."'
                  "
;
if($sql)
{

// Hier ga je dan updaten
}
else
{
// Hier is de query fout gegaan
}
?>



Gr,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Roel -

Roel -

18/12/2009 22:27:00
Quote Anchor link
Daar gaan veel mensen dus de mist in. Jij maakt hier een variabel aan voor een query die je gaat controleren.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql
= mysql_query("
                  SELECT
                    *
                  FROM
                    members
                  WHERE
                    datum = CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY
                  AND
                    id = '"
.$_SESSION['member_id']."'
                  "
;
if($sql)
{

// Hier ga je dan updaten
}
else
{
// Hier is de query fout gegaan
}
?>


Ik doe het liever zo, scheelt geheugen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (mysql_query("SELECT * FROM members WHERE datum = CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY AND id = ".$_SESSION['member_id'])) {
    echo 'Goed!';
}
else {
    echo 'Fout!';
}[
/code]
Je hoeft je code niet af te sluiten met ?>
(hoewel ik dat zelf ook altijd doe, maar het is niet nodig). Het veld id is een integer neem ik aan en gaat daarom niet tussen quotes. En ja, zoals ik al zei: niet onnodig variabelen aanmaken, is zeer zonde van je geheugen.
 

18/12/2009 22:36:00
Quote Anchor link
Zie ook eens dit topic.
 
Computer

Computer

18/12/2009 22:55:00
Quote Anchor link
Nathaniel, zeg zelf a.u.b. ook weer eens iets, dat is wel zo beleefd. Als je niet weet wat je moet zeggen, doe dan zo iets:
Nathaniel:
@Karl: Dat heeft me goed geholpen!

of
Nathaniel:
Ik bedoelde eigenlijk dat elke maand 1 credit verloopt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/12/2009 23:32:00
Quote Anchor link
De vraagstelling mag wel iets duidelijker, maar het is in ieder geval zeker dat je voor dit probleem geen cron jobs gebruikt. Zie ook de link die Karl gaf, het is nergens voor nodig aangezien je niets met de data doet als er niemand online is.

Aan de hand waarvan wordt de maand die hier als termijn genoemd wordt gemeten? Je zult er in ieder geval voor moeten zorgen dat je het referentie tijdstip (ie. toevoegen credits, laatst actief zijn) opslaat in de database. Als betreffende gebruiker vervolgens online komt, controleer je aan de hand van dat tijdstip of zijn credits nog geldig zijn en voer vervolgens de benodigde actie uit.

ps. @Hoithebest: wat betreft die query eerst in een variabele zetten, houd ook rekening met overzichtelijkheid van je code. Jouw manier wordt, zeker bij lange queries, snel onoverzichtelijk en dan weegt dat miniscule beetje geheugen dat je bespaart daar echt niet tegenop.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Afra ca

Afra ca

19/12/2009 11:39:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 18.12.2009 23:32:
ps. @Hoithebest: wat betreft die query eerst in een variabele zetten, houd ook rekening met overzichtelijkheid van je code. Jouw manier wordt, zeker bij lange queries, snel onoverzichtelijk en dan weegt dat miniscule beetje geheugen dat je bespaart daar echt niet tegenop.


Indeed, met de huidige servers zal dat kleine beetje geheugen niet gek veel schelen. En ik verwacht niet dat de TS-er een site zo groot als google heeft draaien waarin de queries in de miljoenen lopen.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.