cron jobs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 23:52:00
Quote Anchor link
Kan je cronjobs maken op een localhost?
zoja.. hoe?


grtz
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 21:37:56
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

18/03/2008 23:55:00
Quote Anchor link
taakplanner?

waar wil je een cronjob voor gebruiken? vaak is dit niet nodig namelijk voor wat mensen willen
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 00:22:00
Quote Anchor link
ik ben gewoon aan het leren ;) heb niet echt plannen ermee! gewoon zelfstudie

maar laten we stellen dat elk uur een member 1extra foto kan posten

database: [member] en [foto]
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Dan kan je net zo goed gaan rekenen met de database. Je weet wanneer een gebruiker is geregistreerd en aan de hand daar van kan je het aantal uren uitrekenen dat staat voor het aantal foto's dat de gebruiker kan uploaden.

Hier heb je dus geen cronjob voor nodig!
 
Frank -

Frank -

19/03/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Daar heb je geen cronjob voor nodig, gewoon kijken wanneer de laatste foto is geplaatst is meer dan genoeg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  true
FROM
  tabelnaam
WHERE
  date_uploaded < NOW() - INTERVAL 1 HOUR
AND
  user_id = 374;

Dit levert een true op wanneer voor user 374 de laatste upload meer dan 1 uur geleden is.

Hier wil je echt geen cronjob voor gebruiken, die staat dan voornamelijk niks te doen, of eigenlijk werk voor niks te doen. Je hebt een cronjob nodig wanneer er dingen gruwelijk mis gaan wanneer je niet op een vast tijdstip een bepaalde actie uitvoert. Daar is hier geen sprake van, de user kan namelijk prima zelf op een knop klikken om te checken of hij/zij weer mag uploaden. Een simpele pagerefresh is al meer dan genoeg.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2008 00:44:00
Quote Anchor link
Cron draait alleen op Linux/Unix niet op Windows.
 
Lode

Lode

19/03/2008 01:25:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.03.2008 00:44:
Cron draait alleen op Linux/Unix niet op Windows.


Zijn genoeg alternatieven mr. de moderator! Dus ik ben het helemaal niet met je eens! Ik heb deze draaien al een jaartje of wat...

http://www.kalab.com/freeware/pycron/pycron.htm
http://www.bigbluehost.com/article4.html (tutorial)

Draait als een zonnetje op WIN en werkt precies hetzelfde als CRON qua commando's.

En dan heb je ook nog allerlei webbased oplossingen. Het enigste wat er immers moet gebeuren is op een bepaalde tijd een php bestandje aantikken. Dat is niet echt spannend.

Kan ook nog middels windows task manager alleen dat werkt wel iets anders.

Offtopic:

Ergens ben ik altijd wel weer blij als newbies over Crons beginnen en ik kan er ruim afstand van nemen... Elke minuut taken draaien op sites waar jaarlijks 100 mensen komen voor het 10.000.000ste criminals script o.i.d.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 03:24:00
Quote Anchor link
@lode believe me! ik doe het niet voor een criminals! ik haat dat crap-script even hard als iedereen hier! ik wil zoveel mogelijk leren over alles van php! want (nogmaals) ik kon het maar ben het vergeten (scripten moet je onderhouden, wanneer je 2jaar lang niets meer doet met php verleer je het en dit geld op alle gebied)

Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2008 08:47:00
Quote Anchor link
Lode schreef op 19.03.2008 01:25:
Zijn genoeg alternatieven mr. de moderator! Dus ik ben het helemaal niet met je eens!

Alternatieven zat, ben ik helemaal met je eens. Maar ik had het over de 'enige echte' cron.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/03/2008 09:03:00
Quote Anchor link
jonathan plas schreef op 19.03.2008 03:24:
Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?

Wanneer heb je zoiets nodig? En wie ziet het resultaat? Je eertsvolgende bezoeker na die tijd. Op het moment dat die een pagina opvraagt kun je net zo goed je database het werk laten doen.
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 09:08:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 19.03.2008 09:03:
jonathan plas schreef op 19.03.2008 03:24:
Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?

Wanneer heb je zoiets nodig? En wie ziet het resultaat? Je eertsvolgende bezoeker na die tijd. Op het moment dat die een pagina opvraagt kun je net zo goed je database het werk laten doen.


op die vragen kan ik je geen antwoord geven :s (snap ze gewoon niet :p)
het gaat erom dat ik die foto om een bepaald uur wil reseten! (ik ben gewoon wat aan het rond vragen ikzelf ga het niet gebruiken maar zo leer ik meer)
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 09:17:00
Quote Anchor link
Nou de vraag is niet zo moeilijk toch? Waarom wil je dat je foto op 0 moet staan? Om de volgende gebruiker iets niet mag zien of andere opties nodig heeft.

Daarom kan je dus van het bezoek van de gebruiker gebruik maken. Reken eens even a.d.h.v. een database en je zet iets op 0 waardoor er bijvoorbeeld geen foto's meer geshowed mogen worden.
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 09:25:00
Quote Anchor link
ik weet niet goed wat het moet doen :p ik zeg het nogmaals het is pure zelfstudie hoe meer kennis hoe beter! laten we zeggen als foto op 0 staat dan kan men geen foto's meer posten
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 09:37:00
Quote Anchor link
Het antwoord is dus al door meerdere mensen gegeven.

Tip: Ga een klein systeempje bouwen. Je bent nu al bezig met een inlog systeem, klus hier lekker een nieuwssysteem bij ofzo. Hier leer je al heel erg de basis van (my)sql icm php, html en misschien wel javascript.

Heel veel vragen is wel goed, maar je leert veel meer door zelf die code in te kloppen en te prutsen. Php-ers zijn ook creatievelingen! Misschien maken ze niet allemaal de mooiste layouts, maar je moet ook creatief zijn voor het bedenken van technische oplossingen. Deze kom je in php vaak genoeg tegen.

Dus: Lekker een opzet maken voor je systeem. Wat heb je allemaal nodig? Hoe ga je de relaties onderling aanleggen? Hoe gaat je database er uit zien (die eigenlijk als eerste). Daarna lekker gaan prutsen en voorbeeldjes op het forum/scriptlib/tuts bekijken.

Veel succes
 
Frank -

Frank -

19/03/2008 10:22:00
Quote Anchor link
jonathan plas schreef op 19.03.2008 09:25:
ik weet niet goed wat het moet doen :p ik zeg het nogmaals het is pure zelfstudie hoe meer kennis hoe beter! laten we zeggen als foto op 0 staat dan kan men geen foto's meer posten
Wat bedoel jij met 'foto op 0 staat' ?

Met SQL kun je prima tellen, instellingen opslaan, kijken hoelaat het is, tellen hoeveel uploads er de afgelopen X tijd zijn geweest, etc. etc. etc. Gewoon een kwestie van netjes uitschrijven en klaar is Kees.

Er zijn maar weinig dingen die je niet kunt doen met SQL, dan val je terug op bv. PL/pgSQL, PL/PERL of PL/Java, dan zijn de mogelijkheden helemaal onbeperkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.