cronjob vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/06/2014 14:21:11
Quote Anchor link
>> Niet vergeten het path naar php in het command te zetten.

Euh... waar vind ik dat :-s

(Oei... je merkt wel dat ik niet zoveel kaas heb gegeten van systeembeheer, hahaha.)
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 08:00:15
 
- SanThe -

- SanThe -

04/06/2014 14:23:46
Quote Anchor link
Wel Linux hoop ik.
Meestal /usr/bin/php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/06/2014 14:27:53
Quote Anchor link
Yup, Linux inderdaad. Dat bestand lijkt inderdaad te bestaan :)

Nice, dit was weer een (voor mij) erg nuttig topic.

Bedankt allemaal!!!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 14:31:20
Quote Anchor link
Toch nog een laatste vraagje over cronjobs...

Werkt een cronjob eigenlijk precies hetzelfde als de normale uitvoering van een PHP script? Ik zou niet weten waar je het voor nodig hebt, maar kun je bijvoorbeeld in een cronjob een sessie aanmaken? En heb je bijv. ook een $_SERVER array? En werkt bijv. ini_set binnen een cronjob?

En als laatste... hoe maak je een cronjob "zichtbaar"? Of kan dat niet? Stel bijv, je wilt in je cronjob-bestand een ander bestand includen en je genereert dynamisch het pad van dat bestand. Nu wil je controleren of dat pad juist is. Normaal gesproken doe je dan echo $path en het pad verschijnt in je browser. Maar hoe doe je dat met een cronjob?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 14:39:33
Quote Anchor link
je kunt beginnen om vanaf de command line de opdracht in te voeren.

Je ziet dan direct de output.

Dat heeft wel als nadeel dat jouw zoekpath geset is, en dat kan voor de cron nog missen. Dus probeer dan direct het complete path naar php en het script te gebruiken.

JE ontvangt als je dat instelt de output van de cronjobs per mail.
Dat kun je ook bekijken. Daarin staat alle output van het script. dus ook foutmeldingen.

session gebruiken, lijkt me niet zinvol
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2014 14:41:25
Quote Anchor link
Als je de cronjob via het pad naar PHP uitvoert, dan heb je geen SERVER-array beschikbaar.
Of je sessions kan maken, weet ik niet, maar ik betwijfel het, en ik zie geen reden waarom je dat wilt gebruiken. Je voert tenslotte maar één script uit.

De output van een cronjob kan je zichtbaar maken door deze te mailen of te schrijven naar een logfile:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
* * * * * /usr/bin/php /home/ozzie/web/crons/belangrijkecron.php >> /home/ozzie/web/logs/cronlog.txt

Bij DirectAdmin komen deze standaard in de hoofmailbox van de user. Daar adviseer ik altijd om een eigen mailbox aan te maken voor je website.
Gewijzigd op 05/06/2014 14:42:11 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2014 14:45:32
Quote Anchor link
Een cronjob wordt uitgevoerd door het programma cron. Wat cron doet is elke regel in de cronjob als het ware op de prompt intypen. Dus het programma welke in die regel wordt aangeroepen (bijv. php) heeft geen enkel contact met andere programma's. Dus het $_SERVER array, door Apache gevuld, zal niet bestaan. Zo ook geen session.
Je kan de output van een cronjob in een bestand schrijven, of versturen per mail. Ik neem aan dat je dat onder 'zichtbaar' verstaat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 15:01:05
Quote Anchor link
Dankjulliewel. Ik zou ook niet weten waarom je een sessie wilt gebruiken... maar het gaat me om de achterliggende gedachte, of je in een cronjob beschikking hebt over dezelfde "middelen" als wanneer je een php-bestand via de browser aanroept.

Je hebt bijv. bepaalde ini-instellingen waarmee je kunt aangeven dat je sessie alleen via cookies mag verlopen:

ini_set('session.use_only_cookies', 1);

Voor een normaal request is dit een zinvolle setting, maar als ik het goed begrijp heeft het dus geen zin om deze setting binnen een cronjob uit te voeren. Correct?

Ik begrijp inderdaad dat ik de uitkomst van de cronjob kan laten mailen, en het loggen is ook wel handig inderdaad. Wat ik bedoelde met zichtbaar maken, is dat ik terwijl ik aan het programmeren ben (dus de cronjob is nog niet klaar) bijv. een variabele kan echo'en om te zien of de inhoud klopt. Als ik goed begrijp wat Ivo zegt, dan kan ik dus de cronjob via de command line (via Putty) aanroepen en als ik dan iets echo, dan verschijnt dat gewoon in Putty op het scherm als ik de cronjob aanroep? Begrijp ik het zo goed?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 15:02:24
Quote Anchor link
yep dat klopt.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2014 15:04:56
Quote Anchor link
Het commando uit de cronjob moet inderdaad gewoon in bv. putty werken.
En dan kan je ook gebruik maken van echo.
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 15:05:41
Quote Anchor link
Je moet een wat andere gedachtegang volgen dan wanneer je een script via een browser gebruikt. Er is geen sprake van een bezoeker die een script vaker aanroept, form post of in kan loggen.

Hooguit roept hij het script aan met meegave van wachtwoord etc in een rijtje parameters.

Het is ook mogelijk om voor in cli aangeroepen php een andere php.ini te gebruiken, dan voor de web-versie. (of zelfs een andere php-versie, waar ik ook wel eens door verrast ben).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 15:05:52
Quote Anchor link
Oké, cool :)

Zijn er overigens met cronjobs nog bepaalde "veiligheidsaspecten" waarmee ik rekening moet houden? Of is dat totaal niet van toepassing? De cronjobs wil ik in een private map zetten zodat ze niet van buitenaf kunnen worden aangeroepen. Ik neem aan dat het dan altijd veilig is?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 15:08:44
Quote Anchor link
van time-out met 30 of 60 seconden is ook geen sprake trouwens.

Ik heb scripts draaien die 24 uur draaien. (kan in principe ook langer, maar ik wil voor de zekerheid dat script gewoon minimaal 1x per dag starten.

Pas als het script constateerd dat 24 uur verstreken is, doet het zelf exit().
En om 0:00 start ik het steeds.

(is een script dat het draaien van IP-camera's aanstuurt)

Toevoeging op 05/06/2014 15:11:06:

script hoeft in de document root. Of zelfs maar daar in de buurt.

/usr/bin/php /home/ozzie/script.php

mag ook.

Je kunt met chmod het script ook uitvoerbaar maken en dan op regel 1 vermelden dat het middels php werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
!# /usr/bin/php

echo 'hello cron world';

?>


chmod 700 script.php

en dan ipv

/usr/bin/php script.php

kun je

./script.php gebruiken

Toevoeging op 05/06/2014 15:12:26:

Ivo P op 05/06/2014 15:08:44:
van time-out met 30 of 60 seconden is ook geen sprake trouwens.

Ik heb scripts draaien die 24 uur draaien. (kan in principe ook langer, maar ik wil voor de zekerheid dat script gewoon minimaal 1x per dag starten.

Pas als het script constateerd dat 24 uur verstreken is, doet het zelf exit().
En om 0:00 start ik het steeds.

(is een script dat het draaien van IP-camera's aanstuurt)

Toevoeging op 05/06/2014 15:11:06:

script hoeft in de document root. Of zelfs maar daar in de buurt.

/usr/bin/php /home/ozzie/script.php

mag ook.

Je kunt met chmod het script ook uitvoerbaar maken en dan op regel 1 vermelden dat het middels php werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
#! /usr/bin/php

echo 'hello cron world';

?>


chmod 700 script.php

en dan ipv

/usr/bin/php script.php

kun je

./script.php gebruiken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 15:16:25
Quote Anchor link
@Ivo:

>> Ik heb scripts draaien die 24 uur draaien.

Zo, da's lang :) Is zo'n script dan echt 24 uur achter elkaar bezig? En hoe geef ja aan dat ie na 24 uur moet stoppen?

>> Je kunt met chmod het script ook uitvoerbaar maken en dan op regel 1 vermelden dat het middels php werkt:

Ah oké. Dit zou je dan voor ieder cronjob bestand moeten doen? Zitten daar veiligheidsrisico's aan?

En stel dat ik 1 algemeen cronjob bestand zou gebruiken dat ik uitvoerbaar maak, en de naam van het te gebruiken cronjob bestand als paramter meegeef. Zou dat dan ook werken?

./cronjob.php deletecache.php
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 15:27:53
Quote Anchor link
dat doorgeven zou ook kunnen ja. In Linux heeft een file een owner.

chmod 700 geeft alle rechten (7) inclusief execute aan de owner. De rest heeft 0 rechten.

---

24 uur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $oTijdstip
= new DateTime();
  $oEindTijd = clone $oTijdstip;
  $oEindTijd->modify('+24 hour');

  do {
     // hier worden wat acties gedaan, die

      sleep(15);  // 15 sec wachten tot camera weer draaien moet

   } while($oNu < $oEindTijd);
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/06/2014 15:34:01
Quote Anchor link
Offtopic:
Ivo, kun je in plaats van een sleep(15) gedurende 24h niet beter een cronjob per 15s schedulen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 15:34:25
Quote Anchor link
>> dat doorgeven zou ook kunnen ja. In Linux heeft een file een owner.
chmod 700 geeft alle rechten (7) inclusief execute aan de owner. De rest heeft 0 rechten.

Als ik een cronjob via een panel uitvoer en in dat panel ben ik ingelogd als user ozzie. Als ik dan via het panel een cronjob instel, is het dan oké als het cronjob bestand zelf ook ozzie als eigenaar heeft? Of moet een cronjob bestand per se root als eigenaar hebben?

>> 24 uur:

Ah zo... grappig. En na 24 uur geef je 'm als het ware weer een nieuwe "zwiep" :)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/06/2014 15:35:14
Quote Anchor link
Cronjobs gaan per minuut.
En meestal draaien ze onder root.
Gewijzigd op 05/06/2014 15:37:24 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2014 15:36:14
Quote Anchor link
Oh... wordt een cronjob trouwens automatisch na uitvoering uit het geheugen verwijderd?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2014 15:38:29
Quote Anchor link
Ward van der Put op 05/06/2014 15:34:01:
Offtopic:
Ivo, kun je in plaats van een sleep(15) gedurende 24h niet beter een cronjob per 15s schedulen?


Alleen gaat een cron per minuut. En dat is me te lang.
Bovendien is de 15 seconden in het script dat ik gebruikte voor de copy paste inderdaad hard, maar in de actuele versie is de instelling flexibel en mede afhankelijk van het tijdstip en het aantal posities voor de camera.

-- heb zo recent een paar auto krakers mooi in beeld gehad.
Zou jammer geweest zijn als dan maar 1x per 5 minuten de camera die positie had gefilmd.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.