Crontab

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Zojuist was ik bezig met het opzetten van een crontab voor de user arjan, alleen krijg ik deze niet werkend. Als ik als arjan op ssh ben ingelogd en ik voer exact dezelfde commando uit, dan pakt hij hem wel en doet precies wat ik wil. Wat doe ik fout? Niet schrikken dat hij op elke minuut staat, maar ik wil hem eerst gewoon werkend hebben. Straks gaat wil ik hem hebben dat hij per 15 minuten dit doet, hoe moet ik dat instellen?

Cronjob: * * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
==execute.sh (Owner: arjan, Chmod: 0700)==
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php

execute.php heeft dezelfde chmod en owner rechten, daar loopt tevens een MySQL verbinding door. Nogmaals, dit werkt via SSH wel (dus via Putty), maar wanneer ik dit bijdezelfde user in de crontab instel werkt hij niet. Hopelijk kunnen jullie mij uit de brand helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 00:19:26
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/01/2009 16:31:00
Quote Anchor link
je wilt een sh bestand uitvoeren?
Dan moet je meestal eerst het absolute path naar sh meegeven
Meestal is dat /bin/sh

Dus:
* * * * * /bin/sh /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh (Owner: arjan, Chmod: 0700)==php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:35:00
Quote Anchor link
Nee, helaas werkt dat niet met /bin/sh ervoor. Hoe kan ik dat fixen en evt per kwartier instellen?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/01/2009 16:36:00
Quote Anchor link
per kwartier is */15 * * * *
Ik vindt alleen je params wel prachtig, ik weet niet hoe dat via cronjob draait
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Je hebt in jouw post 2 commando's. Over welke heb je het?
/home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
of
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:40:00
Quote Anchor link
De cronjob
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 16.01.2009 16:40:
De cronjob

Cronjob is een 'job' die uitgevoerd wordt door het programma 'cron'. Ik heb het over de twee commando's die je door kan geven aan het programma 'cron' via de 'crontab' (is cron table).
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:48:00
Quote Anchor link
Ik had de cronjob, dus de daak, dit gegeven:
* * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh

Maar gezien dat niet werkte en TJVB zei er /bin/sh er voor moest zetten, heb ik dat gedaan:
* * * * * /bin/sh /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh

Dat werkt alleen ook niet. De inhoud van execute.sh is:
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:51:00
Quote Anchor link
En als je op de (ssh) prompt dit ingeeft, werkt dat?
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb op root en arjan account de volgende commandos geprobeerd en werkte goed.

php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php

en

/home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 17:37:00
Quote Anchor link
Dan zet je die toch in de crontab.
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Ook al geprobeerd, die heeft juist geen effect, sorry van vage post hiervoor. Gewoon in Putty onder account 'arjan' en 'root' werkt hij wel gewoon, maar zodra ik er een cronjob van maakt doet hij het niet :/. Ergens een error log te vinden?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Zo dan (is één regel):
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Dan zet ie de output en/of errors in /home/arjan/scriptlog.txt
Die kan je bekijken met 'cat /home/arjan/scriptlog.txt'.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 23:41:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 16.01.2009 21:49:
Zo dan (is één regel):
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Dan zet ie de output en/of errors in /home/arjan/scriptlog.txt
Die kan je bekijken met 'cat /home/arjan/scriptlog.txt'.


* * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Doet niets, staat niets in scriptlog (0777) verandert niets in de database terwijl het script, als ik hem handmatig uitvoer via putty, goed werkt.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 01:23:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb hem nu werkend, je was php vergeten in de command, dus:

* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Nu krijg ik deze error in scriptlog.txt:

PHP Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php on line 4
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2009 11:40:00
Quote Anchor link
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 12:53:00
Quote Anchor link
Cronjob is min of meer opgelost, gezien hij geen MySQL pakt :/. We gebruiken momenteel PHP 5 en CentOS. Is het niet op te lossen door het commando iets aan te passen?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2009 13:35:00
Quote Anchor link
Nee, je kan php opnieuw installeren met mysql support ge-activeerd, of overschakelen op het nieuwere MySQLi (werkt met dezelfde MySQL database, maar zijn veiligere functies)
 
Gerard M

Gerard M

17/01/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Quote:
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..


Afhankelijk van de installatie wil PHP voor CLI nog wel eens een andere php.ini gebruiken. Zoek dus de bijbehorende .ini op en voeg de mySQL entries toe.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 18:31:00
Quote Anchor link
Gerjo schreef op 17.01.2009 16:30:
Quote:
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..


Afhankelijk van de installatie wil PHP voor CLI nog wel eens een andere php.ini gebruiken. Zoek dus de bijbehorende .ini op en voeg de mySQL entries toe.


De crontab werkt idd nu, maar het gekke is dat MySQL wel werkt voor de websites die er opstaan. Maar goed, ik zal dan eens MySQLi proberen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/01/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Heb je al gekeken of ze dezelfde php.ini gebruiken? (je commandline en website)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.