Crontab

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Zojuist was ik bezig met het opzetten van een crontab voor de user arjan, alleen krijg ik deze niet werkend. Als ik als arjan op ssh ben ingelogd en ik voer exact dezelfde commando uit, dan pakt hij hem wel en doet precies wat ik wil. Wat doe ik fout? Niet schrikken dat hij op elke minuut staat, maar ik wil hem eerst gewoon werkend hebben. Straks gaat wil ik hem hebben dat hij per 15 minuten dit doet, hoe moet ik dat instellen?

Cronjob: * * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
==execute.sh (Owner: arjan, Chmod: 0700)==
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php

execute.php heeft dezelfde chmod en owner rechten, daar loopt tevens een MySQL verbinding door. Nogmaals, dit werkt via SSH wel (dus via Putty), maar wanneer ik dit bijdezelfde user in de crontab instel werkt hij niet. Hopelijk kunnen jullie mij uit de brand helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:00:52
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/01/2009 16:31:00
Quote Anchor link
je wilt een sh bestand uitvoeren?
Dan moet je meestal eerst het absolute path naar sh meegeven
Meestal is dat /bin/sh

Dus:
* * * * * /bin/sh /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh (Owner: arjan, Chmod: 0700)==php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:35:00
Quote Anchor link
Nee, helaas werkt dat niet met /bin/sh ervoor. Hoe kan ik dat fixen en evt per kwartier instellen?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/01/2009 16:36:00
Quote Anchor link
per kwartier is */15 * * * *
Ik vindt alleen je params wel prachtig, ik weet niet hoe dat via cronjob draait
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Je hebt in jouw post 2 commando's. Over welke heb je het?
/home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
of
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:40:00
Quote Anchor link
De cronjob
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 16.01.2009 16:40:
De cronjob

Cronjob is een 'job' die uitgevoerd wordt door het programma 'cron'. Ik heb het over de twee commando's die je door kan geven aan het programma 'cron' via de 'crontab' (is cron table).
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 16:48:00
Quote Anchor link
Ik had de cronjob, dus de daak, dit gegeven:
* * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh

Maar gezien dat niet werkte en TJVB zei er /bin/sh er voor moest zetten, heb ik dat gedaan:
* * * * * /bin/sh /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh

Dat werkt alleen ook niet. De inhoud van execute.sh is:
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 16:51:00
Quote Anchor link
En als je op de (ssh) prompt dit ingeeft, werkt dat?
php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb op root en arjan account de volgende commandos geprobeerd en werkte goed.

php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php

en

/home/arjan/cronjobs/load2db/execute.sh
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 17:37:00
Quote Anchor link
Dan zet je die toch in de crontab.
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Ook al geprobeerd, die heeft juist geen effect, sorry van vage post hiervoor. Gewoon in Putty onder account 'arjan' en 'root' werkt hij wel gewoon, maar zodra ik er een cronjob van maakt doet hij het niet :/. Ergens een error log te vinden?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Zo dan (is één regel):
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Dan zet ie de output en/of errors in /home/arjan/scriptlog.txt
Die kan je bekijken met 'cat /home/arjan/scriptlog.txt'.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

16/01/2009 23:41:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 16.01.2009 21:49:
Zo dan (is één regel):
* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Dan zet ie de output en/of errors in /home/arjan/scriptlog.txt
Die kan je bekijken met 'cat /home/arjan/scriptlog.txt'.


* * * * * /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Doet niets, staat niets in scriptlog (0777) verandert niets in de database terwijl het script, als ik hem handmatig uitvoer via putty, goed werkt.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 01:23:00
Quote Anchor link
Ok, ik heb hem nu werkend, je was php vergeten in de command, dus:

* * * * * php /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php > /home/arjan/scriptlog.txt 2>&1

Nu krijg ik deze error in scriptlog.txt:

PHP Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/arjan/cronjobs/load2db/execute.php on line 4
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2009 11:40:00
Quote Anchor link
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 12:53:00
Quote Anchor link
Cronjob is min of meer opgelost, gezien hij geen MySQL pakt :/. We gebruiken momenteel PHP 5 en CentOS. Is het niet op te lossen door het commando iets aan te passen?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2009 13:35:00
Quote Anchor link
Nee, je kan php opnieuw installeren met mysql support ge-activeerd, of overschakelen op het nieuwere MySQLi (werkt met dezelfde MySQL database, maar zijn veiligere functies)
 
Gerard M

Gerard M

17/01/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Quote:
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..


Afhankelijk van de installatie wil PHP voor CLI nog wel eens een andere php.ini gebruiken. Zoek dus de bijbehorende .ini op en voeg de mySQL entries toe.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

17/01/2009 18:31:00
Quote Anchor link
Gerjo schreef op 17.01.2009 16:30:
Quote:
In de commandline php zit blijkbaar geen mysql support. Heb je php versie 5, dan kan je MySQLi of PDO proberen als alternatief!

Maar het cronjob probleem is ondertussen toch opgelost..


Afhankelijk van de installatie wil PHP voor CLI nog wel eens een andere php.ini gebruiken. Zoek dus de bijbehorende .ini op en voeg de mySQL entries toe.


De crontab werkt idd nu, maar het gekke is dat MySQL wel werkt voor de websites die er opstaan. Maar goed, ik zal dan eens MySQLi proberen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/01/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Heb je al gekeken of ze dezelfde php.ini gebruiken? (je commandline en website)
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.